Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, przychodzę z propozycją wprowadzenia rozkładu jazdy który wyświetlać się będzie na monitorze w kabinie pociągu tak jak ma to miejsce w świecie realnym (nie widziałem jeszcze takiej jeszcze takiej propozycji). Myślę, że poprawiłoby to realizm gry jak i również zwiększyło wygodę dla osób które grają w SimRail'a z wyłączonym HUD'em.

Zrzut ekranu 2023-06-24 181614.png

• I agree 1
Posted (edited)

Niestety na chwilę obecną nie ma opcji wyświetlenia sobie WRJ na karcie z włączonym symulatorem. JEDNAKŻĘ! Jeśli twój sprzęt na to pozwala lub jeśli masz drukarkę możesz sobie pobrać służbowy rozkład jazdy spod tego linku (https://simrail.express/pl/documents/) i otworzyć w formie pdf. Z ciekawostek w wersji beta jest również do pobrania rozkaz pisemny "O" z SERWO na prawie wszystkie relacje. Mam nadzieję, że ta strona się Panu przyda.

Edited by pan kura
  • Like 1
Posted
50 minut temu, pan kura napisał(a):

Niestety na chwilę obecną nie ma opcji wyświetlenia sobie WRJ na karcie z włączonym symulatorem. JEDNAKŻĘ! Jeśli twój sprzęt na to pozwala lub jeśli masz drukarkę możesz sobie pobrać służbowy rozkład jazdy spod tego linku (https://simrail.express/pl/documents/) i otworzyć w formie pdf. Z ciekawostek w wersji beta jest również do pobrania rozkaz pisemny "O" z SERWO na prawie wszystkie relacje. Mam nadzieję, że ta strona się Panu przyda.

Wielkie dzięki, napewno z tego skorzystam ale nadal mam nadzieję, że kiedyś kiedy SimRail będzie bardziej "rozwinięty" taki rozkład wyświetlający się na monitorach zostanie zaimplementowany do gry.

Posted (edited)

W kabinie elfa koło prędkościomierza po prawej stronie, wykaz rejestracji zdarzeń na wyświetlaczu tym niebieskim.

Edited by adisuper
  • SIMRAIL Team
Posted

Ale tam naprawdę nic więcej się nie dzieje, dane rejestratora zapisują się na dyskach 2,5" i nie ma możliwości ich podejrzenia z pozycji maszynisty.

• I agree 1
Posted
28 minut temu, GoppelPL napisał(a):

Ale tam naprawdę nic więcej się nie dzieje, dane rejestratora zapisują się na dyskach 2,5" i nie ma możliwości ich podejrzenia z pozycji maszynisty.

Na pewno przydatną i bardzo pomocną opcją było by dodanie funkcji odliczania metrów ,która w realu jest a żałuje że do gry nie została wdrożona

• SIMRAIL Team
Posted

Elf pierwszej generacji nie ma takiej funkcji, a w Elfie2 jest tak ukryta, że lepiej odliczyć sobie słupy wzrokowo, niż przeskakiwać przez cztery zakładki.

• Like 1
  • I agree 1
Posted
4 minuty temu, Averrnor napisał(a):

A jaka jest przyjęta w Polsce odległość między słupami? Około 70m?

Opierając się na Iet-107 to będzie 70m pomiędzy przęsłami w normalnych warunkach dla linii >160km/h

• Thanks 2
Posted

Dragon i Traxx posiadają taką funkcje.  Dodanie tej funkcji do gry w lokomotywach Dragon oraz Traxx  ułatwiło by bardzo prowadzenie długich składów towarowych.

17 minut temu, GoppelPL napisał(a):

Elf pierwszej generacji nie ma takiej funkcji, a w Elfie2 jest tak ukryta, że lepiej odliczyć sobie słupy wzrokowo, niż przeskakiwać przez cztery zakładki.

• I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy