adisuper Posted May 19, 2023 Share Posted May 19, 2023 Mam pytanie, jak ruszyć traxxem bez opóźnienia ze stacji? Bo Wszystko ogarniam i jest ok to znaczy hamulec pomocniczy jest wyluzowany a zasadniczy w pozycji jazdy, przewód hamulcowy jest wyzerowany i w momencie kiedy pomału przestawiam przepustnicę z zera na zwiększenie siły trakcyjnej to nie zawsze ta lokomotywa rusza od razu tylko po kilku sekundach. Czy tak jest w rzeczywistości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted May 19, 2023 Share Posted May 19, 2023 Dopóki Cię nie wyluzuje do zera, to nie ruszy. Zacznij luzować kilka sekund wcześniej i będzie ok. No i przepustnica przed ruszeniem koniecznie w pozycji zero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masterczulki Posted May 20, 2023 Share Posted May 20, 2023 Patrz na zegar hamulca. Mimo że HUD pokazuje 0%, to często w przewodzie jest jeszcze ciśnienie. Zaczynaj ruszać przepustnicą dopiero jak na zegarze będzie 0! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted May 20, 2023 Author Share Posted May 20, 2023 Podziękował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DriverPl Posted May 21, 2023 Share Posted May 21, 2023 ewentualnie na czas ruszania i kończenia luzowania można trzymać odluźniacz, wtedy można normalnie ruszyć ale trzeba cały czas trzymać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted May 21, 2023 Author Share Posted May 21, 2023 Wiem, sprawdziłem ale i tak nawet jak zegar hamulca jest na zero to nie zawsze rusza od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
stary_ortalion Posted June 21, 2023 Share Posted June 21, 2023 A to mi sie w multi zdarzylo, chyba traxem wlasnie - zahamowalem na stacji, z powodu reakcji klawiatury na dwuklik, hamowaniem naglym... ,potem odhamowalem (wg GUI, ale na zegarze chyba tez bylo dobrze), zadajniki wszystkie na zero, czekam na wyluzowanie, zadaje moc i... nic, nie dalo sie ruszyc, moglem tylko bota aktywowac (a potem wyjsc bo probujac przejac od bota z powrotem, znow hamowal na sztozk)... co zle zrobilem ? ze dwie albo 3 minuty walczylem zanim sie poddalem...🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts