aliendwa Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Już od kilku dni się z tym spotykam, że pendolino po dojechaniu na pierwszą stację ( Katowice-Warszawa) nie chce ruszyć z miejsca. U Was też tak jest? Za to kierunek Warszawa-Katowice rusza cacy. W dole screen. Ten jeden km/h to tylko dlatego że mi się stacza z górki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dammul Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 (edited) hamulec postojowy ? (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) Edited March 9, 2023 by dammul Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliendwa Posted March 9, 2023 Author Share Posted March 9, 2023 3 minuty temu, dammul napisał(a): hamulec postojowy ? (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) Hamulec sprężynowy. Wyłączony. Nie pali się jego ikonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
4rtur PL-UK Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 (edited) Jeśli hamowałeś a zadajnik jazdy był ustawiony na jakąś moc to powinieneś go wrócić do pozycji "LC" w celu resetu po czym można powtórnie zadawać moc i pociąg rusza. Przed chwilką sprawdziłem ten scenariusz i działa maszyna śmiga normalnie w perony. Edited March 9, 2023 by 4rtur PL-UK literówka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadio40 Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Przy takiej sytuacji jak Ci Pendolino nie rusza to cofnij sobie do 0 Zadajnik jazdy i po 2 sekundach możesz ruszać na nowo nie raz tak miałem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliendwa Posted March 9, 2023 Author Share Posted March 9, 2023 Wow, dziękuję za pomoc. Teraz już działa. Przepraszam za zawracanie "D". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Murphy Posted March 10, 2023 Share Posted March 10, 2023 Nastawnik jazdy trzeba przestawić na 0, a zacząć przyspieszać można dopiero po tym jak zgaśnie kontrolka hamulca. To jest zmiana wprowadzona hotfixem z 21.02 - podobno jest tak w oryginale. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliendwa Posted March 10, 2023 Author Share Posted March 10, 2023 7 godzin temu, Frank Murphy napisał(a): Nastawnik jazdy trzeba przestawić na 0, a zacząć przyspieszać można dopiero po tym jak zgaśnie kontrolka hamulca. To jest zmiana wprowadzona hotfixem z 21.02 - podobno jest tak w oryginale. dziękuję 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalp163 Posted March 10, 2023 Share Posted March 10, 2023 Ja dziś miałem sytuację że nawet po ustawieniu zadajnika jazdy na 0 po hamowaniu elektrodynamicznym nie mogłem dalej jechać pociąg nie dostawał prądu z sieci trakcyjnej. Nawet gdy aktywowałem bota i go wyłączałem nic się nie zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
FartingZombie Posted March 10, 2023 Share Posted March 10, 2023 (edited) 14 minut temu, rafalp163 napisał(a): Ja dziś miałem sytuację że nawet po ustawieniu zadajnika jazdy na 0 po hamowaniu elektrodynamicznym nie mogłem dalej jechać pociąg nie dostawał prądu z sieci trakcyjnej. Nawet gdy aktywowałem bota i go wyłączałem nic się nie zmieniło To akurat prawda i mam wrażenie, że jest to jakiś bug. Mi też się kilkukrotnie zdarzyło doświadczyć tego, że pomimo poprawnego odhamowania i poprawnego ustawienia nastawnika pendolino nie ruszał. Ostatnim razem dosłownie z 2 dni temu stało mi się dokładnie to samo tylko tym razem przy okazji jak inny gracz otworzył sobie drzwi do wejścia na korytarz w moim składzie i pomimo, że je zamknąłem to pociąg już nie ruszył. Był w stanie jechać tylko na bocie i po wyłączeniu go dalej nie reagował na polecenia mimo kilku prób włączania i wyłączania bota. Nadmieniam, że byłem w stanie przejechać bez problemów ponad 100 km zanim to się stało wielokrotnie hamując do 0 i ruszając. Także no wykluczam powyższe sugestie błędnego ustawienia nastawnika i włączonego hamulca. Edited March 10, 2023 by FartingZombie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalp163 Posted March 10, 2023 Share Posted March 10, 2023 Trzeba czekać na patch, przecież nie po to grę kupiłem żeby patrzeć jak bot za mnie lokomotywę prowadzi XD 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woland Posted April 21, 2023 Share Posted April 21, 2023 Tu nie bug, masz otwarte drzwi maszynisty - zamknij i wówczas ruszysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stary_ortalion Posted June 21, 2023 Share Posted June 21, 2023 O mi tez sie zdarzylo ze nie moglem ruszyc w ten sposob ale chyba Traxem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz1984 Posted May 1 Share Posted May 1 Hej, Również mam problem z pendolino, Odpalam, ruszam i po chwili pokazuje się coś takiego jak na screenie. I nie jestem w stanie nic z tym zrobić, jakieś sugestie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted May 1 Share Posted May 1 Temat jest z 2023 roku, więc sprzed aktualizacji. Obecnie został wprowadzony system ETCS i przed ruszeniem należy wprowadzić do systemu dane, takie jak: ID maszynisty, numer pociągu, rodzaj pociągu itd. Polecam zapoznanie się z samouczkiem systemu ETCS w single player. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielarz1984 Posted May 1 Share Posted May 1 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie bart_dem. Faktycznie tych samouczków nie dotykałem narazie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted May 1 Share Posted May 1 53 minuty temu, bart_dem napisał(a): Temat jest z 2023 roku, więc sprzed aktualizacji. Obecnie został wprowadzony system ETCS i przed ruszeniem należy wprowadzić do systemu dane, takie jak: ID maszynisty, numer pociągu, rodzaj pociągu itd. Polecam zapoznanie się z samouczkiem systemu ETCS w single player. Dodam tylko, że można w ustawieniach wyłączyć ten system co od razu zrobiłem więc nie jest to (na szczęście) obowiązkowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted May 1 Share Posted May 1 9 minut temu, adamets2 napisał(a): Dodam tylko, że można w ustawieniach wyłączyć ten system co od razu zrobiłem więc nie jest to (na szczęście) obowiązkowe. I niepotrzebnie bo byś się czegoś nauczył 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts