Jump to content

Pendolino nie rusza.


Recommended Posts

Już od kilku dni się z tym spotykam, że pendolino po dojechaniu na pierwszą stację ( Katowice-Warszawa) nie chce ruszyć z miejsca. U Was też tak jest? Za to kierunek Warszawa-Katowice rusza cacy. W dole screen. Ten jeden km/h to tylko dlatego że mi się stacza z górki.

image.thumb.png.ef0844bf4f83cca9641ade2d4a0471a6.png

Link to comment
Share on other sites

Jeśli hamowałeś a zadajnik jazdy był ustawiony na jakąś moc to powinieneś go wrócić do pozycji "LC" w celu resetu po czym można powtórnie zadawać moc i pociąg rusza. Przed chwilką sprawdziłem ten scenariusz i działa maszyna śmiga normalnie w perony.

 

Edited by 4rtur PL-UK
literówka
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 godzin temu, Frank Murphy napisał(a):

Nastawnik jazdy trzeba przestawić na 0, a zacząć przyspieszać można dopiero po tym jak zgaśnie kontrolka hamulca. To jest zmiana wprowadzona hotfixem z 21.02 - podobno jest tak w oryginale.

dziękuję

  • I agree 1
Link to comment
Share on other sites

Ja dziś miałem sytuację że nawet po ustawieniu zadajnika jazdy na 0 po hamowaniu elektrodynamicznym nie mogłem dalej jechać pociąg nie dostawał prądu z sieci trakcyjnej. Nawet gdy aktywowałem bota i go wyłączałem nic się nie zmieniło

Link to comment
Share on other sites

14 minut temu, rafalp163 napisał(a):

Ja dziś miałem sytuację że nawet po ustawieniu zadajnika jazdy na 0 po hamowaniu elektrodynamicznym nie mogłem dalej jechać pociąg nie dostawał prądu z sieci trakcyjnej. Nawet gdy aktywowałem bota i go wyłączałem nic się nie zmieniło

To akurat prawda i mam wrażenie, że jest to jakiś bug. Mi też się kilkukrotnie zdarzyło doświadczyć tego, że pomimo poprawnego odhamowania i poprawnego ustawienia nastawnika pendolino nie ruszał. Ostatnim razem dosłownie z 2 dni temu stało mi się dokładnie to samo tylko tym razem przy okazji jak inny gracz otworzył sobie drzwi do wejścia na korytarz w moim składzie i pomimo, że je zamknąłem to pociąg już nie ruszył. Był w stanie jechać tylko na bocie i po wyłączeniu go dalej nie reagował na polecenia mimo kilku prób włączania i wyłączania bota. Nadmieniam, że byłem w stanie przejechać bez problemów ponad 100 km zanim to się stało wielokrotnie hamując do 0 i ruszając. Także no wykluczam powyższe sugestie błędnego ustawienia nastawnika i włączonego hamulca. 

Edited by FartingZombie
  • I agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Our servers

    • Drivers | Maszyniści Drivers | Maszyniści
      • PL2
      • pl2
      • 2 / 52
          • Percentage filling 4%
          • Most players 90
      • PL3
      • pl3
      • 0 / 78
          • Percentage filling 0%
          • Most players 76
      • PL4
      • pl4
      • 0 / 52
          • Percentage filling 0%
          • Most players 84
      • PL8
      • pl8
      • 0 / 81
          • Percentage filling 0%
          • Most players 84
      • EN1
      • en1
      • 0 / 28
          • Percentage filling 0%
          • Most players 80
      • EN2
      • en2
      • 2 / 80
          • Percentage filling 3%
          • Most players 60
      • EN3
      • en3
      • 0 / 84
          • Percentage filling 0%
          • Most players 60
      • DE1
      • de1
      • 1 / 53
          • Percentage filling 2%
          • Most players 87
      • DE3
      • de3
      • 0 / 53
          • Percentage filling 0%
          • Most players 66
      • DE4
      • de4
      • 0 / 77
          • Percentage filling 0%
          • Most players 65
      • FR1
      • fr1
      • 0 / 53
          • Percentage filling 0%
          • Most players 49
      • UA1
      • ua1
      • 0 / 72
          • Percentage filling 0%
          • Most players 27
      • CN1
      • cn1
      • 1 / 78
          • Percentage filling 1%
          • Most players 28
      • CZ1
      • cz1
      • 0 / 53
          • Percentage filling 0%
          • Most players 61
      • ES1
      • es1
      • 0 / 54
          • Percentage filling 0%
          • Most players 23
    • Dispatchers | Dyżurni ruchu Dispatchers | Dyżurni ruchu
      • PL2
      • pl2
      • 1 / 27
          • Percentage filling 4%
          • Most players 27
      • PL3
      • pl3
      • 1 / 27
          • Percentage filling 4%
          • Most players 27
      • PL4
      • pl4
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 27
      • PL8
      • pl8
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 27
      • EN1
      • en1
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 27
      • EN2
      • en2
      • 1 / 27
          • Percentage filling 4%
          • Most players 21
      • EN3
      • en3
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 13
      • DE1
      • de1
      • 2 / 27
          • Percentage filling 7%
          • Most players 27
      • DE3
      • de3
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 27
      • DE4
      • de4
      • 1 / 27
          • Percentage filling 4%
          • Most players 24
      • UA1
      • ua1
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 17
      • FR1
      • fr1
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 23
      • ES1
      • es1
      • 1 / 27
          • Percentage filling 4%
          • Most players 15
      • CZ1
      • cz1
      • 1 / 27
          • Percentage filling 4%
          • Most players 27
      • CN1
      • cn1
      • 0 / 27
          • Percentage filling 0%
          • Most players 19
    • 30 Total servers
    • 14 / 1353 Total players
    • 1% Filled servers
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy