aliendwa Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 Już od kilku dni się z tym spotykam, że pendolino po dojechaniu na pierwszą stację ( Katowice-Warszawa) nie chce ruszyć z miejsca. U Was też tak jest? Za to kierunek Warszawa-Katowice rusza cacy. W dole screen. Ten jeden km/h to tylko dlatego że mi się stacza z górki.
dammul Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 (edited) hamulec postojowy ? (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) Edited March 9, 2023 by dammul
aliendwa Posted March 9, 2023 Author Posted March 9, 2023 3 minuty temu, dammul napisał(a): hamulec postojowy ? (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) Hamulec sprężynowy. Wyłączony. Nie pali się jego ikonka
4rtur PL-UK Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 (edited) Jeśli hamowałeś a zadajnik jazdy był ustawiony na jakąś moc to powinieneś go wrócić do pozycji "LC" w celu resetu po czym można powtórnie zadawać moc i pociąg rusza. Przed chwilką sprawdziłem ten scenariusz i działa maszyna śmiga normalnie w perony. Edited March 9, 2023 by 4rtur PL-UK literówka 1
Arkadio40 Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 Przy takiej sytuacji jak Ci Pendolino nie rusza to cofnij sobie do 0 Zadajnik jazdy i po 2 sekundach możesz ruszać na nowo nie raz tak miałem 1
aliendwa Posted March 9, 2023 Author Posted March 9, 2023 Wow, dziękuję za pomoc. Teraz już działa. Przepraszam za zawracanie "D". 1
Frank Murphy Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Nastawnik jazdy trzeba przestawić na 0, a zacząć przyspieszać można dopiero po tym jak zgaśnie kontrolka hamulca. To jest zmiana wprowadzona hotfixem z 21.02 - podobno jest tak w oryginale. 1
aliendwa Posted March 10, 2023 Author Posted March 10, 2023 7 godzin temu, Frank Murphy napisał(a): Nastawnik jazdy trzeba przestawić na 0, a zacząć przyspieszać można dopiero po tym jak zgaśnie kontrolka hamulca. To jest zmiana wprowadzona hotfixem z 21.02 - podobno jest tak w oryginale. dziękuję 1
rafalp163 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Ja dziś miałem sytuację że nawet po ustawieniu zadajnika jazdy na 0 po hamowaniu elektrodynamicznym nie mogłem dalej jechać pociąg nie dostawał prądu z sieci trakcyjnej. Nawet gdy aktywowałem bota i go wyłączałem nic się nie zmieniło
FartingZombie Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 (edited) 14 minut temu, rafalp163 napisał(a): Ja dziś miałem sytuację że nawet po ustawieniu zadajnika jazdy na 0 po hamowaniu elektrodynamicznym nie mogłem dalej jechać pociąg nie dostawał prądu z sieci trakcyjnej. Nawet gdy aktywowałem bota i go wyłączałem nic się nie zmieniło To akurat prawda i mam wrażenie, że jest to jakiś bug. Mi też się kilkukrotnie zdarzyło doświadczyć tego, że pomimo poprawnego odhamowania i poprawnego ustawienia nastawnika pendolino nie ruszał. Ostatnim razem dosłownie z 2 dni temu stało mi się dokładnie to samo tylko tym razem przy okazji jak inny gracz otworzył sobie drzwi do wejścia na korytarz w moim składzie i pomimo, że je zamknąłem to pociąg już nie ruszył. Był w stanie jechać tylko na bocie i po wyłączeniu go dalej nie reagował na polecenia mimo kilku prób włączania i wyłączania bota. Nadmieniam, że byłem w stanie przejechać bez problemów ponad 100 km zanim to się stało wielokrotnie hamując do 0 i ruszając. Także no wykluczam powyższe sugestie błędnego ustawienia nastawnika i włączonego hamulca. Edited March 10, 2023 by FartingZombie 1
rafalp163 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Trzeba czekać na patch, przecież nie po to grę kupiłem żeby patrzeć jak bot za mnie lokomotywę prowadzi XD 2
Woland Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 Tu nie bug, masz otwarte drzwi maszynisty - zamknij i wówczas ruszysz.
stary_ortalion Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 O mi tez sie zdarzylo ze nie moglem ruszyc w ten sposob ale chyba Traxem ?
zielarz1984 Posted May 1 Posted May 1 Hej, Również mam problem z pendolino, Odpalam, ruszam i po chwili pokazuje się coś takiego jak na screenie. I nie jestem w stanie nic z tym zrobić, jakieś sugestie ?
bart_dem Posted May 1 Posted May 1 Temat jest z 2023 roku, więc sprzed aktualizacji. Obecnie został wprowadzony system ETCS i przed ruszeniem należy wprowadzić do systemu dane, takie jak: ID maszynisty, numer pociągu, rodzaj pociągu itd. Polecam zapoznanie się z samouczkiem systemu ETCS w single player. 1
zielarz1984 Posted May 1 Posted May 1 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie bart_dem. Faktycznie tych samouczków nie dotykałem narazie
adamets2 Posted May 1 Posted May 1 53 minuty temu, bart_dem napisał(a): Temat jest z 2023 roku, więc sprzed aktualizacji. Obecnie został wprowadzony system ETCS i przed ruszeniem należy wprowadzić do systemu dane, takie jak: ID maszynisty, numer pociągu, rodzaj pociągu itd. Polecam zapoznanie się z samouczkiem systemu ETCS w single player. Dodam tylko, że można w ustawieniach wyłączyć ten system co od razu zrobiłem więc nie jest to (na szczęście) obowiązkowe.
Rafał Posted May 1 Posted May 1 9 minut temu, adamets2 napisał(a): Dodam tylko, że można w ustawieniach wyłączyć ten system co od razu zrobiłem więc nie jest to (na szczęście) obowiązkowe. I niepotrzebnie bo byś się czegoś nauczył 😉
Recommended Posts