Aseru Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Poprawa umiejscowienia nr poc. dodanie parametrów metry/brutto. Jak w załączonym obrazku propozycja. 3
wikingkr Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Dosłownie przed chwilą przyszła mi do głowy myśl na temat papierowego rozkładu jazdy takiego jaki był w prologu w Traxxie, który w zależności od taboru byłby umieszczony we właściwym miejscu na pulpicie W końcu jak realizm to realizm 😄 2
Aseru Posted December 10, 2022 Author Posted December 10, 2022 Podejrzewam że po czasie zostanie coś takiego dodane. Na razie można usprawnić to w taki sposób.
SIMRAIL Team uetam Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Posted December 10, 2022 Hej, planujemy przeróbki tego panelu tak aby uwzględniał również kanał radiowy i kilometraż. 6 1 2
Michał V-R Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 ja by, jeszcze do RJ dodał numer kanału radia, R1, R2, R3, itd
Averrnor Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 On 12/11/2022 at 10:12 PM, Jakub said: Kilometraż i kanały od Katowic do CMK. Expand Niech Cię same S2 za to spotykają!
PeVoo Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 (edited) On 12/10/2022 at 10:59 AM, Aseru said: Poprawa umiejscowienia nr poc. dodanie parametrów metry/brutto. Jak w załączonym obrazku propozycja. Expand Patrząc na tego screena widzę kolejne pole do poprawy. W momencie wyłączenia rzeczy z lewego górnego rogu, to takie okno rozkładu jazdy (jak widać) mogłoby podjechać w górę do rogu i nie zajmować newralgicznego miejsca na ekranie gdzie są i okna i przyciski. Tak naprawdę dużo tracimy przez ten panel w tym miejscu. Czat też mógłby mieć opcję bycia przezroczystym, żeby tylko białe napisy (z czarną obwódką lub cieniem) się pojawiały jak ktoś coś pisze i znikały po jakimś czasie od pojawienia się (czas zależny od długości tekstu). Plus mały przycisk w lewym dolnym rogu ekranu, po którego naciśnięciu pojawia się standardowa wersja czatu, a pole tekstowe otrzymuje focus do pisania. A po kliknięciu poza czat znowu zamienia się w przezroczysty i znika. Podczas bycia przezroczystym kompletnie nie łapie żadnych klików myszy i można normalnie wciskać przyciski pod napisami, a także działają tooltipy od przycisków lokomotywy i pokazują się PONAD czatem (zasłaniają go i są czytelne). Edited December 11, 2022 by PeVoo
キャプテン翼 Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Fajnie by było również dodać w tym rozkładzie jazdy suwak, aby zobaczyć, całą trasę i gdzie są postoje itd. 5
Averrnor Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Postój można łatwo zauważyć, jest podany czas przyjazdu i odjazdu. W punktach przelotowych jest tylko jeden czas.
キャプテン翼 Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 On 12/14/2022 at 7:54 PM, Averrnor said: Postój można łatwo zauważyć, jest podany czas przyjazdu i odjazdu. W punktach przelotowych jest tylko jeden czas. Expand Wiem o tym, ale chodziło mi, żeby sobie podejrzeć, cały rozkład oraz trasę.
Recommended Posts