Aseru Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Poprawa umiejscowienia nr poc. dodanie parametrów metry/brutto. Jak w załączonym obrazku propozycja. 3
wikingkr Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Dosłownie przed chwilą przyszła mi do głowy myśl na temat papierowego rozkładu jazdy takiego jaki był w prologu w Traxxie, który w zależności od taboru byłby umieszczony we właściwym miejscu na pulpicie W końcu jak realizm to realizm 😄 2
Aseru Posted December 10, 2022 Author Posted December 10, 2022 Podejrzewam że po czasie zostanie coś takiego dodane. Na razie można usprawnić to w taki sposób.
SIMRAIL Team uetam Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Posted December 10, 2022 Hej, planujemy przeróbki tego panelu tak aby uwzględniał również kanał radiowy i kilometraż. 6 1 2
Michał V-R Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 ja by, jeszcze do RJ dodał numer kanału radia, R1, R2, R3, itd
Averrnor Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 1 minutę temu, Jakub napisał(a): Kilometraż i kanały od Katowic do CMK. Niech Cię same S2 za to spotykają!
PeVoo Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 (edited) W dniu 10.12.2022 o 10:59, Aseru napisał(a): Poprawa umiejscowienia nr poc. dodanie parametrów metry/brutto. Jak w załączonym obrazku propozycja. Patrząc na tego screena widzę kolejne pole do poprawy. W momencie wyłączenia rzeczy z lewego górnego rogu, to takie okno rozkładu jazdy (jak widać) mogłoby podjechać w górę do rogu i nie zajmować newralgicznego miejsca na ekranie gdzie są i okna i przyciski. Tak naprawdę dużo tracimy przez ten panel w tym miejscu. Czat też mógłby mieć opcję bycia przezroczystym, żeby tylko białe napisy (z czarną obwódką lub cieniem) się pojawiały jak ktoś coś pisze i znikały po jakimś czasie od pojawienia się (czas zależny od długości tekstu). Plus mały przycisk w lewym dolnym rogu ekranu, po którego naciśnięciu pojawia się standardowa wersja czatu, a pole tekstowe otrzymuje focus do pisania. A po kliknięciu poza czat znowu zamienia się w przezroczysty i znika. Podczas bycia przezroczystym kompletnie nie łapie żadnych klików myszy i można normalnie wciskać przyciski pod napisami, a także działają tooltipy od przycisków lokomotywy i pokazują się PONAD czatem (zasłaniają go i są czytelne). Edited December 11, 2022 by PeVoo
キャプテン翼 Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Fajnie by było również dodać w tym rozkładzie jazdy suwak, aby zobaczyć, całą trasę i gdzie są postoje itd. 5
Averrnor Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Postój można łatwo zauważyć, jest podany czas przyjazdu i odjazdu. W punktach przelotowych jest tylko jeden czas.
キャプテン翼 Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 20 godzin temu, Averrnor napisał(a): Postój można łatwo zauważyć, jest podany czas przyjazdu i odjazdu. W punktach przelotowych jest tylko jeden czas. Wiem o tym, ale chodziło mi, żeby sobie podejrzeć, cały rozkład oraz trasę.
Recommended Posts