MALECKI Posted February 13, 2023 Share Posted February 13, 2023 Proponuję założenie osobnego tematu, do którego będziemy wrzucać wszystkie newsy dotyczące postępu gry. Nie każdy musi śledzić pana Piotra Szota na TT. 😉 Dzięki temu więcej ludzi będzie na bieżąco. Pomożecie? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mephrite Posted February 14, 2023 Share Posted February 14, 2023 Jestem za! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted February 14, 2023 Author Share Posted February 14, 2023 (edited) No to zaczynamy 🙂 Na dzień dzisiejszy przecieki wyglądają następująco: 1. Trasy - Przedłużenie obecnej trasy do Krakowa przez Tunel - Trasa z Katowic do Sędziszowa będzie dostępna w wariancie lat 80, na potrzeby parowozu - Coś tam się przebąkuje o Dolnym Śląsku, pojawiła się wzmianka o Gorlice/Gorlitz - Ruszyła deweloperka niemieckich tras - Praca deweloperki USA są coraz bardziej zaawansowane. Była wzmianka o trasie w dolinie Missisipi. - Szefunio Piotr Szot ujawnił, że załoga dopracowuje algorytm, który pozwoli na mapowanie świata w sposób podobny do Flight Simulatora. Pozwala to domyślać się, że w przyszłości trasy będą w większości modelowane z automatu, a jedynie charakterystyczne budynki i dopieszczanie map tak, aby działały, będzie robione ręcznie. Daje to nadzieję na dużą częstotliwość dodawania map w przyszłości (oby). 2. Loki - już niedługo EP 08 - na kierunku niemieckim na razie cisza - w modelach z USA można dostrzec SD 40 3. Mechanika gry - załoga przyznaje, że ma trudności z zaimplementowaniem ETCS - skrypty wsiadania pasażerów prawdopodobnie muszą zostać napisane od nowa - trwają prace nad poprawą grafiki i optymalizacji. (Tutaj trochę mnie ugryzło sumienie, bo P. Szot zżymał się, że poprawa oświetlenia zajęła pół roku. A zajęli się tym, bo ktoś na forum narzekał, że gra nie wygląda tak ładnie jak TSW. To chyba ja narzekałem. 😐 ) 4. Dyżurki - niedługo pojawią się Idzikowice Ja wiem tyle, jak ktoś wie coś jeszcze, to niech się podzieli. Pozdrawiam. Edited February 14, 2023 by MALECKI 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector76 Posted February 14, 2023 Share Posted February 14, 2023 Ja kilka dni temu pytałem jednego z devów o działającą sieć trakcyjną. Napisał, że jest w planach. 🥰 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revilius Posted February 15, 2023 Share Posted February 15, 2023 20 godzin temu, MALECKI napisał(a): - Coś tam się przebąkuje o Dolnym Śląsku, pojawiła się wzmianka o Gorlice/Gorlitz Chyba Zgorzelec/Goerlitz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted February 16, 2023 Author Share Posted February 16, 2023 W dniu 15.02.2023 o 17:56, Revilius napisał(a): Chyba Zgorzelec/Goerlitz. Tak, przepraszam za pomyłkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motoracer3 Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 W dniu 15.02.2023 o 17:56, Revilius napisał(a): Chyba Zgorzelec/Goerlitz. Znowu dolny śląsk? Czemu tak piłują te rejony? Najlepsza opcja na niemieckie klimaty to LK3 Berlin - Warszawa. Albo chociaż bardzo mały fragment, Frankfurt Oder - Rzepin. Miejmy nadzieję, że kiedyś, kiedyś może powstanie takie połączenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnord15 Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 Jak znowu Dolny Śląsk? A gdzie masz choć kawałek jakiejkolwiek trasy z Dolnego Śląska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druith Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 (edited) W dniu 14.02.2023 o 21:44, MALECKI napisał(a): - Ruszyła deweloperka niemieckich tras - Praca deweloperki USA są coraz bardziej zaawansowane. Była wzmianka o trasie w dolinie Missisipi. Hmm... osobiście wolałabym rozwijanie sieci tras w Polsce. Dla mnie trasy w innych krajach są zbędne. Ale jest to tylko moje zdanie. Grałem w serię TSW itp. i one mnie tak nie wciągnęły jak SimRail. Ten symulator ma klimat właśnie dlatego że jeździmy w Polsce i znamy te miejsca. Edited February 18, 2023 by Druith 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revilius Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 1 godzinę temu, Druith napisał(a): Hmm... osobiście wolałabym rozwijanie sieci tras w Polsce. Dla mnie trasy w innych krajach są zbędne. Ale jest to tylko moje zdanie. Grałem w serię TSW itp. i one mnie tak nie wciągnęły jak SimRail. Ten symulator ma klimat właśnie dlatego że jeździmy w Polsce i znamy te miejsca. Ale weź pod uwagę, że już dla nabywcy produktu z np. Niemiec atutem będą trasy niemieckie. Pamiętajmy, że SimRail jest projektem komercyjnym, więc aby się rozwijać musi zarabiać. A im do szerszego grona nabywców trafi tym więcej zarobi. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druith Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 22 minuty temu, Revilius napisał(a): Ale weź pod uwagę, że już dla nabywcy produktu z np. Niemiec atutem będą trasy niemieckie. Pamiętajmy, że SimRail jest projektem komercyjnym, więc aby się rozwijać musi zarabiać. A im do szerszego grona nabywców trafi tym więcej zarobi. Rozumem, ale mam nadzieję że nie odbędzie się to kosztem rodzimych tras i maszyn. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu TV Gaming Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 Już jutro zapraszam na kolejnego informacyjnego Live'a z SimRaila. Startujemy o 20:00. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prądzik Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 4 minuty temu, Krisu TV napisał(a): Już jutro zapraszam na kolejnego informacyjnego Live'a z SimRaila. Startujemy o 20:00. A gdzie taki będzie do obejrzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu TV Gaming Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 1 godzinę temu, Prądzik napisał(a): A gdzie taki będzie do obejrzenia? Na kanale Krisu TV, na platformie Twitch, oraz w środę jako zapis na YouTube na kanale Krisu TV 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prądzik Posted February 18, 2023 Share Posted February 18, 2023 4 minuty temu, Krisu TV napisał(a): Na kanale Krisu TV, na platformie Twitch, oraz w środę jako zapis na YouTube na kanale Krisu TV Zostawiłem falołka 🍻 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu TV Gaming Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 Zapraszam w najbliższą niedzielę na godzinę 20:00 na kolejnego Live'a z gry SimRail, na którym to przypomnę tragiczne wydarzenia z marca 2012 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted February 24, 2023 Author Share Posted February 24, 2023 Z nowości: - rozpoczęły się prace nad "Kibelkiem" - twórcy nie planują w najbliższym czasie znaczącej rozbudowy szlaku, jedynie drobne dokładki w rejonie Górnego Śląska i przedłużenie trasy w kierunku Krakowa. Kiedy dokładnie? Nie wiadomo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 (edited) Mogliby dodać Kurs warszawa - Praga, w końcu przewoźnik České dráhy jedzie przez Polskę albo do Cieszyna Edited February 24, 2023 by adisuper Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x8000ffff Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 W dniu 18.02.2023 o 10:05, Druith napisał(a): Hmm... osobiście wolałabym rozwijanie sieci tras w Polsce. Dla mnie trasy w innych krajach są zbędne. Ale jest to tylko moje zdanie. Grałem w serię TSW itp. i one mnie tak nie wciągnęły jak SimRail. Ten symulator ma klimat właśnie dlatego że jeździmy w Polsce i znamy te miejsca. Zgadzam się z powyższym. Przyznam też, że moje pro polskie oczekiwania niekoniecznie muszą się pokrywać z zamysłami twórców symka, czas pokaże. W dniu 18.02.2023 o 12:07, Revilius napisał(a): Ale weź pod uwagę, że już dla nabywcy produktu z np. Niemiec atutem będą trasy niemieckie. Pamiętajmy, że SimRail jest projektem komercyjnym, więc aby się rozwijać musi zarabiać. A im do szerszego grona nabywców trafi tym więcej zarobi. Z tego co widać po obłożeniu niemieckich serwerów SR, niemieckim graczom chyba nie przeszkadza jeżdżenie po Polsce polskim taborem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druith Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 W dniu 24.02.2023 o 09:03, MALECKI napisał(a): Z nowości: - rozpoczęły się prace nad "Kibelkiem" - twórcy nie planują w najbliższym czasie znaczącej rozbudowy szlaku, jedynie drobne dokładki w rejonie Górnego Śląska i przedłużenie trasy w kierunku Krakowa. Kiedy dokładnie? Nie wiadomo. Mam nadzieję że w niedalekiej przyszłości podciągną linię do Częstochowy. Jakby nie było to też szlak kolei Warszawsko-Wiedeńskiej. Przy okazji można zrobić trasy na przykład Częstochowa - Gliwice, Częstochowa - Włoszczowa itd. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 (edited) W dniu 18.02.2023 o 12:07, Revilius napisał(a): Ale weź pod uwagę, że już dla nabywcy produktu z np. Niemiec atutem będą trasy niemieckie. Pamiętajmy, że SimRail jest projektem komercyjnym, więc aby się rozwijać musi zarabiać. A im do szerszego grona nabywców trafi tym więcej zarobi. A ja uważam, że trasy z Niemiec czy USA nie przyciągną graczy bo to już mamy w TSW3. A jest tyle (pięknych) krajów na świecie gdzie nie ma nic. Dlaczego np. nie Indie, które mają rozwiniętą sieć pociągów, piękne dworce i krajobrazy ? Takie egzotyczne trasy przyciągną tych bogatych Niemców i Amerykanów bardziej niż powielanie tego co już jest w TSW3. Ale to moje zdanie. Oczywiście Polska to też dobry kierunek. A jak gra ma być komercyjna niech dadzą obsługę padów o czym piszę w innym temacie. Edited March 1, 2023 by adamets2 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu TV Gaming Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 (edited) Myślę, że informacja ucieszy wielu z was. Kolejną nastawnią będzie... i tu już w formie krzyżówki. Zobaczymy czy zgadniecie. A więc nową nastawnią będzie G...K M...Z...KI . Będzie tam nastawnia komputerowa. A tak oto, przedstawia się nowa nastawnia. Edited March 1, 2023 by Krisu TV 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 Grodzisk Mazowiecki 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted March 9, 2023 Author Share Posted March 9, 2023 Jest notka o bieżących pracach. Dziękuję załodze, że wzięła nasz głos pod uwagę 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu TV Gaming Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Powróciła nowa wersja EDR. Na czas pisania posta tylko na serwerach: PL1, PL3 i PL8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now