Jump to content
Następne podsumowanie tygodnia pojawi się 16.11.2024 | The next summary of the week will be published on 16.11.2024

Newsy

MALECKI

Recommended Posts

Proponuję założenie osobnego tematu, do którego będziemy wrzucać wszystkie newsy dotyczące postępu gry. Nie każdy musi śledzić pana Piotra Szota na TT. 😉 Dzięki temu więcej ludzi będzie na bieżąco. Pomożecie?

• I agree 3

No to zaczynamy 🙂

Na dzień dzisiejszy przecieki wyglądają następująco:

1. Trasy

- Przedłużenie obecnej trasy do Krakowa przez Tunel

- Trasa z Katowic do Sędziszowa będzie dostępna w wariancie lat 80, na potrzeby parowozu

- Coś tam się przebąkuje o Dolnym Śląsku, pojawiła się wzmianka o Gorlice/Gorlitz

- Ruszyła deweloperka niemieckich tras

- Praca deweloperki USA są coraz bardziej zaawansowane. Była wzmianka o trasie w dolinie Missisipi.

- Szefunio Piotr Szot ujawnił, że załoga dopracowuje algorytm, który pozwoli na mapowanie świata w sposób podobny do Flight Simulatora. Pozwala to domyślać się, że w przyszłości trasy będą w większości modelowane z automatu, a jedynie charakterystyczne budynki i dopieszczanie map tak, aby działały, będzie robione ręcznie. Daje to nadzieję na dużą częstotliwość dodawania map w przyszłości (oby).

2. Loki

- już niedługo EP 08

- na kierunku niemieckim na razie cisza

- w modelach z USA można dostrzec SD 40

3. Mechanika gry

- załoga przyznaje, że ma trudności z zaimplementowaniem ETCS

- skrypty wsiadania pasażerów prawdopodobnie muszą zostać napisane od nowa

- trwają prace nad poprawą grafiki i optymalizacji. (Tutaj trochę mnie ugryzło sumienie, bo P. Szot zżymał się, że poprawa oświetlenia zajęła pół roku. A zajęli się tym, bo ktoś na forum narzekał, że gra nie wygląda tak ładnie jak TSW. To chyba ja narzekałem. 😐 )

4. Dyżurki

- niedługo pojawią się Idzikowice

Ja wiem tyle, jak ktoś wie coś jeszcze, to niech się podzieli. Pozdrawiam.

Edited by MALECKI
  • Like 11

W dniu 15.02.2023 o 17:56, Revilius napisał(a):

Chyba Zgorzelec/Goerlitz.

Znowu dolny śląsk? Czemu tak piłują te rejony? Najlepsza opcja na niemieckie klimaty to LK3 Berlin - Warszawa. Albo chociaż bardzo mały fragment, Frankfurt Oder - Rzepin. Miejmy nadzieję, że kiedyś, kiedyś może powstanie takie połączenie.

W dniu 14.02.2023 o 21:44, MALECKI napisał(a):

- Ruszyła deweloperka niemieckich tras

- Praca deweloperki USA są coraz bardziej zaawansowane. Była wzmianka o trasie w dolinie Missisipi.

Hmm... osobiście wolałabym rozwijanie sieci tras w Polsce. Dla mnie trasy w innych krajach są zbędne.  Ale jest to tylko moje zdanie. Grałem w serię TSW itp. i one mnie tak nie wciągnęły jak SimRail.  Ten symulator ma klimat właśnie dlatego że jeździmy w Polsce i znamy te miejsca. 

Edited by Druith
  • Like 2
  • I agree 3

1 godzinę temu, Druith napisał(a):

Hmm... osobiście wolałabym rozwijanie sieci tras w Polsce. Dla mnie trasy w innych krajach są zbędne.  Ale jest to tylko moje zdanie. Grałem w serię TSW itp. i one mnie tak nie wciągnęły jak SimRail.  Ten symulator ma klimat właśnie dlatego że jeździmy w Polsce i znamy te miejsca. 

Ale weź pod uwagę, że już dla nabywcy produktu z np. Niemiec atutem będą trasy niemieckie. Pamiętajmy, że SimRail jest projektem komercyjnym, więc aby się rozwijać musi zarabiać. A im do szerszego grona nabywców trafi tym więcej zarobi. 

• I agree 5

22 minuty temu, Revilius napisał(a):

Ale weź pod uwagę, że już dla nabywcy produktu z np. Niemiec atutem będą trasy niemieckie. Pamiętajmy, że SimRail jest projektem komercyjnym, więc aby się rozwijać musi zarabiać. A im do szerszego grona nabywców trafi tym więcej zarobi. 

Rozumem, ale mam nadzieję że nie odbędzie się to kosztem rodzimych tras i maszyn.

• I agree 4

Z nowości:

- rozpoczęły się prace nad "Kibelkiem"

- twórcy nie planują w najbliższym czasie znaczącej rozbudowy szlaku, jedynie drobne dokładki w rejonie Górnego Śląska i przedłużenie trasy w kierunku Krakowa. Kiedy dokładnie? Nie wiadomo.

W dniu 18.02.2023 o 10:05, Druith napisał(a):

Zgadzam się z powyższym. Przyznam też, że moje pro polskie oczekiwania niekoniecznie muszą się pokrywać z zamysłami twórców symka, czas pokaże.

W dniu 18.02.2023 o 12:07, Revilius napisał(a):

Z tego co widać po obłożeniu niemieckich serwerów SR, niemieckim graczom chyba nie przeszkadza jeżdżenie po Polsce polskim taborem.

• Like 1

W dniu 24.02.2023 o 09:03, MALECKI napisał(a):

Z nowości:

- rozpoczęły się prace nad "Kibelkiem"

- twórcy nie planują w najbliższym czasie znaczącej rozbudowy szlaku, jedynie drobne dokładki w rejonie Górnego Śląska i przedłużenie trasy w kierunku Krakowa. Kiedy dokładnie? Nie wiadomo.

Mam nadzieję że w niedalekiej przyszłości podciągną linię do Częstochowy. Jakby nie było to też szlak  kolei Warszawsko-Wiedeńskiej. Przy okazji można zrobić trasy na przykład Częstochowa - Gliwice,  Częstochowa - Włoszczowa itd.

• Like 1
  • I agree 1

W dniu 18.02.2023 o 12:07, Revilius napisał(a):

A ja uważam, że trasy z Niemiec czy USA nie przyciągną graczy bo to już mamy w TSW3. A jest tyle (pięknych) krajów na świecie gdzie nie ma nic. Dlaczego np. nie Indie, które mają rozwiniętą sieć pociągów, piękne dworce i krajobrazy ? Takie egzotyczne trasy przyciągną tych bogatych Niemców i Amerykanów bardziej niż powielanie tego co już jest w TSW3. Ale to moje zdanie. Oczywiście Polska to też dobry kierunek. A jak gra ma być komercyjna niech dadzą obsługę padów o czym piszę w innym temacie.

Edited by adamets2
  • I disagree 1
  • I agree 2

Myślę, że informacja ucieszy wielu z was. Kolejną nastawnią będzie... i tu już w formie krzyżówki. Zobaczymy czy zgadniecie. A więc nową nastawnią będzie G...K  M...Z...KI . Będzie tam nastawnia komputerowa. A tak oto, przedstawia się nowa nastawnia. 

Nowa nastawnia.jpg

Edited by Krisu TV
  • Like 1
  • Thanks 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy