pan kura Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Jak każdy z nas wie AI nie zawsze sobie radzi za dobrze z prowadzeniem ruchu na przeznaczonych stacjach, co wiąże się z opóźnieniami i co najgorsze korkami. Dziś byłem świadkiem jak dyżurny ruchu z Zawiercia (AI) blokowało pociągi, co w późniejszym czasie przekształciło się w korek na szlaku z Góry Włodowskiej do Zawiercia. Po odczekaniu 5min i stwierdzeniu braku przeszkód na szlaku postanowiłem pominąć semafor SBL wskazujący sygnał S1. Ku mojemu zdziwieniu ów sygnał jest traktowany jak pominięcie semafora półsamoczynnego. W związku z powyższym wychodzę z sugestią umożliwienia pominięcia semafora SBL po zatrzymaniu pociągu z prędkością nie większą niż 20km/h biorąc pod uwagę te dodatkowe ~5km/h swobody. Ograniczenie obowiązywałoby na całym odstępie aż do następnego semafora, jeżeli żadna przeszkoda nie została zauważona. Zapraszam do dyskusji na ten temat. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Solution Królik Uszasty Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Solution Share Posted December 9, 2022 Propozycja już padła, jest przyjęta do realizacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts