okles92 Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 (edited) Cześć, zauważyłem coś takiego, że pomimo tego, że na kilku punktach jestem -1 przed czasem, raz dostaję punkty za przejazd o czasie, a raz dostaję ich mniej za bycie przed czasem. O co tu chodzi, o jakąś zdublowaną, niezsynchronizowaną aproksymację? To samo dotyczy prędkości, czasami jadąc z maksymalną dopuszczalną, prędkość na HUD świeci się na biało, czasami na zółto. IMO dopiero od Vdop + 1km/h powinno być żółto, bez aproksymacji ;). Pozdrawiam, Łukasz Edited January 13, 2023 by okles92 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 14, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 14, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #1357 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #1357 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team inomushis Posted January 16, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 16, 2023 W dniu 13.01.2023 o 22:37, okles92 napisał(a): To samo dotyczy prędkości, czasami jadąc z maksymalną dopuszczalną, prędkość na HUD świeci się na biało, czasami na zółto. IMO dopiero od Vdop + 1km/h powinno być żółto, bez aproksymacji ;). Ta część zostanie poprawiona w nadchodzącej aktualizacji, kolorystyka prędkościomierza została ustalona na liczbach całkowitych, a zaokrąglanie od 0.5 w górę - zlikwidowane. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcadioSF Posted January 16, 2023 Share Posted January 16, 2023 A mnie osobiście bardzo odpowiada zmiana koloru prędkości w taki sposób jak jest obecnie, bo jadąc siódemką (a tym najczęściej jeżdżę) jeżeli prędkość zmieni kolor z białego na żółty bez zmiany swojej wartości na HUD, to wiem że skład jednak powoli cały czas przyspiesza i muszę zmniejszyć pozycję bocznikowania lub nastawnika o 1. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team inomushis Posted January 17, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 17, 2023 W dniu 13.01.2023 o 22:37, okles92 napisał(a): pomimo tego, że na kilku punktach jestem -1 przed czasem, raz dostaję punkty za przejazd o czasie, a raz dostaję ich mniej za bycie przed czasem. O co tu chodzi Prosimy o doprecyzowanie, podanie konkretnych przykładów - jaka stacja, jaki scenariusz, w którym miejscu wystąpił problem. Niestety z tak ogólnego opisu nie jesteśmy w stanie odtworzyć błędu. @okles92 Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
okles92 Posted January 17, 2023 Author Share Posted January 17, 2023 Postaram się zebrać takie dane przy najbliższej okazji :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablox11 Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Tak występuję niezgodność czasu z punktami . Małe ale są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Sui Posted January 17, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 17, 2023 6 minutes ago, Pablox11 said: Tak występuję niezgodność czasu z punktami . Małe ale są. To nic nie mówi. Potrzebuję scenariusz, stację / punkt oraz godzinę przejazdu (z sekundami) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts