Adamk107 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Ahoj! Chciałbym oddać kolejny scenariusz regionalny spod moich rąk, tym razem [R] Wolbrom-Katowice. Opis scenariusza: Scenariusz rozpoczyna się na dworcu w Wolbromie, gdzie oczekujemy na przyjazd naszego regio, którym rozpoczniemy podróż do Katowic. Z racji przebudowy Katowickiego węzła kolejowego, między Sosnowcem Dańdówką a Katowicami obowiązuje Zastępcza Komunikacja Autobusowa (ZKA). Realizujemy rozkład porannego 24905, po drodze trafiając na różne niespodzianki. W Dańdówce dowiemy się o pewnej rzeczy związanej z tą że komunikacją (spoilerować nie będę), a "góra" przydzieli nam pewne zadanie. Scenariusz zakończymy w Katowicach po zmianach kabin, zjeżdżając na tory postojowe. Czas scenariusza: ok. 120-130 minut Pogoda wraz z taborem są konfiguralne, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Scenariusz posiada własną ścieżkę dźwiękową wraz z napisami w języku polskim i angielskim. Dodatkowo scenariusz posiada zapowiedzi pociągowe dla każdego przystanku. Gwarantuję u niektórych uśmieszek na twarzy z racji na pewne easter-eggi tego scenariusza. Uwagi: Po zatrzymaniu bota w Wolbromie, po przejęciu składu należy zgłosić się do dyżurnego i dwa razy nadać pełny sygnał RP1 Baczność, aby naliczyło nam dodatkowe punkty. Po zmianie kabiny w Sosnowcu Dańdówce i otrzymaniu nowego rozkładu, pomimo białego napisu, czas powinien cały czas się wyświetlać do końca postoju (to nie błąd). Gdzieś po drodze zostanie podany sygnał zastępczy. Będzie się on świecił przez 90 sekund. Jeśli nie przejedziecie przez niego na czas, to już ponownie się nie poda. Myślę że nie powinno być z tym problemu, ale uczulam na to. W Katowicach manewrowy wam podpowie, kiedy można się zatrzymać na torze postojowym. Co zrobić aby zagrać w ten scenariusz: Otwórz link ze Steam Workshop: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3663361499 Zasubskrybuj zawartość. Paczka pobierze się automatycznie. Po pobraniu paczka powinna być widoczna i scenariusze w niej zawarte gotowe do grania. Życzę udanej zabawy i powodzenia. ~Adamk107 Edited 8 hours ago by Adamk107 4
maszynista_ezt Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jak długo trwa oczekiwanie na bota na peronie w Wolbromie? Bo czekam 20 minut i nic się nie dzieje?
Adamk107 Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago Ok 5-7 minut. Zrestartuj sobie scenariusz lub uruchom ponowie całego Simraila. Powinno w 99% pomóc 29 minut temu, maszynista_ezt napisał(a): Jak długo trwa oczekiwanie na bota na peronie w Wolbromie? Bo czekam 20 minut i nic się nie dzieje?
Snuvon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Już trzy razy czekałem ponad 10 minut na przyjazd pociągu, za każdym razem restartując grę pomiędzy próbami. Wygląda na to, że na razie jest to zbugowane.
Adamk107 Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Pogrzebałem troszkę w kodzie i z tej racji udostępniam wersję 1.4.1. Powinna ona naprawić problemy z nieprzyjeżdżającym botem do Wolbromu. W razie dalszych problemów będę myślał nad innymi technikami. Obecna wersja działa zarówno u developerów, jak i powinna działać w wersji normalnej, którą niedawno testowałem.
Snuvon Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago (edited) Niestety po aktualizacji pociąg nadal się u mnie nie pojawia, zarówno w trybie standardowym, jak i deweloperskim. Chętnie jednak poznałbym opinie innych. Edit: Zmiana wartości parametru „isDummyVehicle” w linii 68 pliku mission.lua na „true” rozwiązała u mnie problem. Ponieważ w oficjalnych scenariuszach jest tak samo. Edited 38 minutes ago by Snuvon
Adamk107 Posted 22 minutes ago Author Posted 22 minutes ago Rzecz, którą odkrył tutaj kolega pomaga (a mi nie robi różnicy). Zauważyłem to parę minut temu też patrząc na kod oficjalnych scenariuszy. Z racji że to działa to poprawka jest już wgrana na Workshop. Mam nadzieję, że teraz go dojedziecie w całości.
Recommended Posts