Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Przedstawiam kolejny scenariusz stworzony w oparciu o realistyczny rozkład jazdy. Tym razem gracz poprowadzi pociąg IC 5422 Doker relacji Gdynia Główna - Katowice, na dwóch odcinkach Zgierz - Zduńska Wola Karsznice, oraz Zawiercie - Katowice. Scenariusz zawiera zdarzenia losowe, kończy się manewrami oraz jazdą pociągiem próżnym do Katowic Zawodzia wraz zjazdem do grupy postojowej.

Scenariusz należy wypakować do katalogu:

SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\99_CustomScenarios\Scenarios\

Hello. I present another scenario created based on a realistic timetable. This time, the player will drive the IC 5422 Doker train on the Gdynia Główna - Katowice route, on two sections: Zgierz - Zduńska Wola Karsznice, and Zawiercie - Katowice. The scenario includes random events and ends with shuntings and an empty train to Katowice Zawodzie, with a stopover at the holding group.

The scenario should be extracted to the following directory:

SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\99_CustomScenarios\Scenarios\

IC 5422 Doker.zip

• Like 4
  • 1 month later...
Posted
10 godzin temu, sanic2137 napisał(a):

Czesc mam pytanie , nie znalazlem folderu 99_CustomScenarios czy moglbys pokazac?

Na pewno nie wszyscy mają folder 99_CustomScenarios. Ja też go nie mam.
Otwórz folder ze sceneriami SimRail, zazwyczaj:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries
Tam wybierz sobie i otwórz folder którejś scenerii, np: Łódź_1, Łódź_2 i tam wypakuj plik IC 5422 Doker.zip.
Scenariusz IC 5422 Doker znajdziesz w SimRail, (wśród innych scenariuszy) – w tej scenerii, do której wypakowałeś plik zip.

Posted (edited)
10 godzin temu, mateusz424 napisał(a):

Na pewno nie wszyscy mają folder 99_CustomScenarios. Ja też go nie mam.
Otwórz folder ze sceneriami SimRail, zazwyczaj:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries
Tam wybierz sobie i otwórz folder którejś scenerii, np: Łódź_1, Łódź_2 i tam wypakuj plik IC 5422 Doker.zip.
Scenariusz IC 5422 Doker znajdziesz w SimRail, (wśród innych scenariuszy) – w tej scenerii, do której wypakowałeś plik zip.

Edited by sanic2137
Posted

Czy jest szansa dodania scenariusza do warsztatu steam? Osoby grające na GeForce now nie są w stanie grzebać w plikach lokalnych. 

Posted

Pomysł fajny.
Nad wykonaniem trzeba chyba jeszcze popracować:

1.  Wiadomo, że w czasie przejazdu będzie przeskok, bo na SimRailowej mapie nie ma torów przez Częstochowę. Ale wypadałoby uprzedzić mechanika (wyświetlić komunikat), że taki przeskok nastąpi. Może wygasić ekran symulacji na czas tego przeskoku. Patwrobel w swoich scenariuszach fajnie to robi, można podejrzeć, zapytać.
  2. Po przeskoku pociąg stoi kilka metrów od semafora. Można respawnować pociąg w ruchu, na pełnej prędkości i w odległości np. 1-1,5 km przed tym semaforem. W jaki sposób – patrz poprzedni punkt.
  3. Po przeskoku, przynajmniej u mnie – kłopoty. Nie mogę zmieniać widoku, klawisze: 2, 3, 4, 5, 6 (te nie numeryczne) – nie działają.
  4. Oba rozkłady, papierowy i cyfrowy (od Zawiercia) się ładują ale cyfrowy nie ma oddziaływania na symulację. Symulacja nie widzi, nie zalicza postoju w Zawierciu, nie wyświetlają się w HUD informacje o następnym semaforze, ograniczeniach prędkości, itp. Coś jest nie tak.
  5. Po wyjeździe z Zawiercia utknąłem przed semaforem z S1 przed wiaduktem. I musiałem przerwać.

I jeszcze jedno. Wiem, że to może regionalizm, ale jak słyszę "Słychać ciebie dobrze" - to przypomina mi się, jak ulicą szedł ojciec z małym synkiem. I nagle ten synek mówi:
- Tato, patrz! Ten pan się ciebie kłania.
- Nie ciebie, tylko tobie.
- Mi?
- Nie mi, tylko mnie.
- No przecież mówiłem, że ciebie!
🤣🤣🤣

Tak to brzmi jakoś bardziej naturalnie:
- Słychać cię dobrze.
- Dzięki, ciebie też.

Posted

Dzięki za uwagi. U mnie nie było problemu z przejazdem przez Łazy, możesz podesłać plik log?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy