k.fornal24 Posted March 2 Posted March 2 (edited) Jestem zdziwiony, że na forum (polskojęzycznym) nie ma opinii o ostatnim DLC. Moje pierwsze obserwacje? Jest dziwnie. Pierwszy mój przejazd to był kibel z Widzewa do Zgierza.. Problemy? Oczywiście. Pierwsze co, to znak R5 wyjeżdżając z Widzewa, choć pokazuje mi, że Olechów to R7. I tak sobie jadę i nic, nie widziałem znacznika by zmienił radio na siódemkę. Po drugie absurdalne rozkłady jazdy. Ja nie jechałem Impulsem tylko kiblem, byłem zazwyczaj 2-3 minuty za wcześnie. Dzień później rano byłem na dyżurce w Pabianicach, chińczyk mi przyjeżdża 12 minut za wcześnie, Może zasługuję na ban, ale wypuściłem kibel zgodnie z rozładem o 7:38. Niech pendolino stoi bo miał przyjechać 7:50. No ale, pomyślałem niech chińczyk jedzie lewym. No nie. Bot uznał, że ma do wypuszczenia pociąg "z wyższym priorytetem" czyli towar xdddd Tak też poskakałem po dyżurkach, byłem na Rokicinach, okazuje się, że nie możesz zameldować Koluszkom, że wyjechał pociąg (podobno to już naprawione). Albo będąc na Widzewie, puszczam regio, a potem tego słynnego chińczyka. Po czym dostaję what the fucka. Okazuje się, że bot w Gałkówku, zrobił dziesięciopociągowy korek xddd Ja mam nadzieję, że to jest choroba wieku dziecięcego i będzie szybki hotfix Edited March 2 by k.fornal24
Nieciej Posted Sunday at 04:14 AM Posted Sunday at 04:14 AM (edited) Oj tam... Ja to chyba ETCS wyłącze w ustawieniach, bo to bez sensu żeby prowadząc Impulsa musieć się zatrzymać przed Sz, włączać pominięcie i jechać 20 km/h na ów Sz - obecnie jest 40 w IE-1, ale ETCS w SimRailu wie lepiej. Potem po minięciu semafora obsługiwanego, wjazdowego, podanego na 60/natępny stój, ETCS pozwolił mi przyspieszyć do 40 i stwierdziwszy następnie znaczne przekroczenie, wyhamował mnie do zera, wyznaczając ponownie Vmax 20, no bo po co semafory obsługiwane są w ogóle na świecie - taka prędkość obowiązywała już nie tylko przez ten posterunek (wyjazd znowu na Sz, ale dyżurny musiał podawać 2 razy, bo nie jechałem przez posterunek 60 tylko 20), na który wjazd był na 60, ale do końca obowiązywania ETCS - potem już normalnie - kiblowe 110, co też mnie rozśmiesza - kible powinny mieć rozkład na 110 - Impulsy na "ile się da", czyli ich Vmax to powinna być prędkość szlakowa do Piotrkowa Tryb. Rozkład jest tak ciasny, że w Piotrkowie -17 minut, bo dwa razy udalo mi się tą nowoczesną jednostką nadrobić zaledwie 1 minutę! Prawdziwa kolej tak nie działa. PORAŻKA! Edited Sunday at 04:28 AM by Nieciej
Matys Posted Sunday at 09:40 AM Posted Sunday at 09:40 AM W dniu 2.03.2026 o 19:15, k.fornal24 napisał(a): Jestem zdziwiony, że na forum (polskojęzycznym) nie ma opinii o ostatnim DLC. Moje pierwsze obserwacje? Jest dziwnie. Pierwszy mój przejazd to był kibel z Widzewa do Zgierza.. Problemy? Oczywiście. Pierwsze co, to znak R5 wyjeżdżając z Widzewa, choć pokazuje mi, że Olechów to R7. I tak sobie jadę i nic, nie widziałem znacznika by zmienił radio na siódemkę. Po drugie absurdalne rozkłady jazdy. Ja nie jechałem Impulsem tylko kiblem, byłem zazwyczaj 2-3 minuty za wcześnie. Dzień później rano byłem na dyżurce w Pabianicach, chińczyk mi przyjeżdża 12 minut za wcześnie, Może zasługuję na ban, ale wypuściłem kibel zgodnie z rozładem o 7:38. Niech pendolino stoi bo miał przyjechać 7:50. No ale, pomyślałem niech chińczyk jedzie lewym. No nie. Bot uznał, że ma do wypuszczenia pociąg "z wyższym priorytetem" czyli towar xdddd Tak też poskakałem po dyżurkach, byłem na Rokicinach, okazuje się, że nie możesz zameldować Koluszkom, że wyjechał pociąg (podobno to już naprawione). Albo będąc na Widzewie, puszczam regio, a potem tego słynnego chińczyka. Po czym dostaję what the fucka. Okazuje się, że bot w Gałkówku, zrobił dziesięciopociągowy korek xddd Ja mam nadzieję, że to jest choroba wieku dziecięcego i będzie szybki hotfix Weź nawet nie wspominaj mi o zachowaniu botów na dyżurkach. Jechałem ostatnio kiblem ze Zgierza do Widzewa. PH na Marysinie zgodnie z rozkładem i moje zdziwienie mam czerwony semafor przez 5 minut. Oczywiście musiałem puścić spóźniony pośpiesz. Jestem w stanie to zrozumieć - priorytety. Tylko jak tak się zastanowić to mogłem być spokojnie puszczony gdyż niewiele wolniej jadę na tym szlaku i mam tylko jeden PH po drodze - trudno. Przeleciał pośpiech i dalej czekam z 10 minut i nie mam zieleni. Okazało się, bot uznał, że lepiej puścić na szlak z Widzewa inną skmkę, która dopiero zbliżała się do Widzewa od strony Gałkówka. Rage quit. Mam głęboko w poważaniu taką "SYMULACJE". Poczułem się jak pasażer PKP, który stracił 30 minut i spóźnił się do pracy bo jakiś grzbiet na kolei uznał, że minuta więcej straty już opóźnionego pośpiechu jest niewarta mojego czasu. Do tego spowodowała dalszą lawinę opóźnień pozostałych pociągów. 3
markus16w Posted Sunday at 11:50 AM Posted Sunday at 11:50 AM @Matys Ja już ćwiczyłem wiele razy tę sytuację jako dyżurny na Widzewie i ból bierze się stąd, że w Zgierzu ktoś "mądrze" ułożył rozkład: osobowy i ekspres mają przyjazdy ze Zgierza Północ o tej samej godzinie i co robi "mądry" bot? Oczywiście puszcza najpierw osobowego na Żabieniec. Próbowałem różne warianty i wyszło mi, że najbardziej optymalnie jest przytrzymać osobowego w Marysinie, bo wtedy sumarycznie opóźnienia i ekspresu i osobowego są najmniejsze. Jak wypuszczę osobowy na Widzew, to robi mi się kocioł bo od Gałkówka jedzie wspomniany przez Ciebie osobowy, przebiegi się krzyżują, a z Widzewa na Marysin jest wyjazd tylko z dwóch torów. Oczywiście osobowy z Marysina trzeba puścić zaraz po ekspresie, nie tak jak bot zrobił w opisywanej przez Ciebie sytuacji. Są już dwa zgłoszenia tego błędnego rozkładu w Zgierzu, moje i jeszcze kogoś. Czy się ktoś tym zajmie...zobaczymy. @Nieciej ETCS w Impulsach ma błędnie wprowadzoną prędkość max jako 110 km/h zamiast 160 km/h. Jak gram Impulsem na SP to wprowadzam sobie 160 i wtedy mogę spokojnie śmigać szlakową. Na MP też powinno dać się to zrobić przez menu ETCS: Menu główne>Dane pociągu. Oczywiście na postoju 😉 bo jak pociąg jest w ruchu to rezultat może być niespodziewany. 1 3
Recommended Posts