Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Pokazuję błąd który zaobserwowałem na posterunku Sprowa/Starzyny. W dniu 9.02.2026 w godzinach mojego dyżuru miała miejsce następująca sytuacja. Gracz X (logi na końcu tematu) Wysłał z Kozłowa po torze 1 pociąg 3124 i za nim za Sygnał Zastępczy pociąg 412038. Ja wchodząc na posterunek Starzyny zastałem sytuację w której są dwa pociągi puszczone na jednej blokadzie. Po przejechaniu 3124 zaświecił się blok końcowy, ale nie dało się go zbić i po chwili wyskoczył komunikat o Asystach. Wyrzuciło mnie dwa razy zanim towar dojechał do Starzyn i dało się normalnie prowadzić ruch. Proszę naprawić ten błąd i wyciągnąć konsekwencje dla gracza. Poniżej logi:

Mój czas na Starzynach:

image.thumb.png.0358f1f6c473ead975fea40d93767210.png

Gracze w tym czasie:

image.thumb.png.69a2149ba9db7160242e57f23e9c1953.png

Błąd na ekranie monitora:

image.thumb.png.3ec725ec1a6b3fae998e054fff266384.png

• Thanks 1
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

Niestety przez to nie gram na starzynach zbyt często 😳, już kilka razy mnie wywaliło. Jak tam jestem piszę do kozĺowa bez żadnych SZ ale mają to nie powiem gdzie. Tak więc na tej nastawni nie ma mnie często. Prosiĺ bym o szybką zmianę procedur kozłów-sprowa-starzyny w tej sprawie przez twórców bo samo napisanie że inni (wszyscy) mieli ten problem nie rozwiąże sprawy...🤣

Posted

To nie jest błąd tylko tak działa półsamoczynna blokada liniowa i system asyst. Jedyny sposób żeby się przed tym uchronić to wysłanie pierwszego pociagu na SZ bez użycia dKo. W wyniku czego nie będzie możliwości zwolnienia Ko i system asyst nas nie wyrzuci. Zostało to dodane żeby trole nie mogły blokować szlaku przez brak zwalniania bloku końcowego.

• I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy