Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Po objęciu składu z CD163 przełączniki oświetlenia kabiny i podświetlenia przyrządów respią się zawsze w pozycji włączonej. - po patchu nadal działa tak samo, jak opisałem, czyli nie działa.

Za dnia oba na TL, mimo, że fizycznie oświetlenie jest wyłączone. Trzeba następnie te przełączniki przestawić na zero i znowu na wybraną pozycję, by oświetlenie zadziałało.

W nocy: podświetlenie przyrządów działa (respawni się ustawione na PL), ale oświetlenie kabiny jest ustawione na TL i jest wyłączone, trzeba wyłączyć i włączyć ponownie.

Przy okazji - nie działa podświetlenie wózków, w żadnej z pozycji przełącznika. Naprawione po patchu

Przy okazji 2 - chyba wszystkie papierowe rozkłady w CD163 w multi są od innych (odziedziczonych) składów i rzadko pokrywają się z rzeczywistością, szczególnie jeśli chodzi o prędkości maksymalne.

Przy okazji 3 - przydałoby się wyjaśnienie większej ilości ficzerów na wiki, co przykładowo robią kolejne pozycje ogrzewania kabiny oraz omówienie innych elementów, co robi tryb Test na pokrętle Reżim sterowania, itp. - nawet jeśli nie są istotne do toczenia się do przodu; Musiałem szukać instrukcji prawdziwej CD163 na jakiejś czeskiej stronie żeby się dowiedzieć, że pokrętło "Częstotliwość 50/75Hz" dotyczy synchronizacji częstotliwości pracy LVZ, więc na polskiej kolei to pokrętło nie jest używane. Fajnie by było też otrzymać w przyszłości działającą maszynownię, żeby te wszystkie dźwigienki robiły coś więcej i były oznaczone inaczej niż "bateria" 😛 no i żeby mimo wszystko nie dało się wejść do maszynowni (jakiś skrypt blokujący otwarcie drzwi), gdy maszyna jest pod napięciem. Tam przecież fizycznie jest blokada drzwi solenoidą.

Przy okazji 4 - nie róbcie nic z głośnością z CD163, bo mam wrażenie, że możecie się naczytać narzekaczy, że jest za głośno i się ugniecie pod naciskiem tych wszystkich, co chcą zrobić arkadówkę z SimRaila. Ja jestem za masochistycznym realizmem. Nawet podbiłbym nieco te dźwięki przy kamerze zewnętrznej, bo z dosyć krótkiej odległości od loko je słychać, szczególnie dźwięk wentylatorów jest praktycznie niesłyszalny (w kabinie też).

Przy ostatniej okazji: Rp1 niskotonowe jest jakieś dziwne, jakby wyrwane ze starego filmu na YouTube, nieprzyjemnie brzmi, ale za to gwizdek jest świetny.

Edited by Bulbulator
dodanie koncertu życzeń
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy