mluczak.kutno Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minuty temu, error723 napisał(a): Czyli faktycznie, nie widzisz różnicy pomiędzy marudzeniem, a zgłaszaniem błędu i uznajesz, że możesz zatruwać dziesiątkami wiadomości uważając, że czym bardziej będziesz jęczeć tym większe to zrobi wrażenie Tak. Jak Ci się nie podoba, to możesz mnie dodać do ignorowanych. I tak nie masz zwykle do powiedzenia nic więcej ponad "jest super", ewentualnie "jak się nie podoba, to zrób sam lepsze". Wymiana wiadomości z Tobą nie ma najmniejszego sensu, więc proszę- nie odpisuj już więcej. Teraz, misiek_131415 napisał(a): Nie możesz zapisać gry w momencie jak ustawiają się przebiegi czy jakoś tak. O ty wiadomo już od fazy testów save. Lajw wujka bohuna jak próbował zapisac grę na Łodzi Kaliskiej. Tam zobacz i zrozumiesz o co biega. Nie zapisuje się na stacji chyba tylko na trasie. Jakoś tak to na razie działa. Tak, tak działa to na scenariuszach oficjalnych. Wiem, sam sprawdzałem, z mieszanym efektem. Na scenariuszu od Patwrobel przy próbie zapisu nie dzieje się jednak nic. Nie ma komunikatu o błędzie, nie ma komunikatu o powodzeniu. Nie ma też zapisanego pliku, co widać jak się próbuje wczytać w danym scenariuszu zapis. Jest pusta lista, mimo próby zapisu co każdy postój. Teraz, misiek_131415 napisał(a): Mam wrażenie że ucieszyłeś się z tego:)))) Nie? Scenariusz jest super a ze względu na braki czasu nie mogłem go skończyć. Straciłem tylko czas, faktycznie- mam się z czego cieszyć... 2 minuty temu, misiek_131415 napisał(a): Zapisz stan gry w Maszynie. Wtedy narzekaj na Simrail. W Maszynie nikt nigdy nie powiedział, że mają zapis gry. Nikt nawet nie powiedział, że będą mieli. To jest taka dość DROBNA różnica. Ps. 15 minut temu, error723 napisał(a): bez ubliżania, jęczenia i tupania Nie lubię takich osobistych zagrywek, ale niestety czytuje dokładnie Discorda i kojarzę mniej- więcej, co kto napisał. Do mnie się przywalasz, że używam formy "Oskarek", to Ty w zamian wolisz ludzi wyzywać od pajaców: Faktycznie, nigdy nikomu na forum nie ubliżałeś. Discord jednak to nie forum, więc "dorosłym" nagle wolno już obrażać? A to jest nawet lepsze, bo skierowanie nie do ogółu a w konkretnego innego usera (mam nadzieję, że za to wyłapałeś konkretnego bana):
error723 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Mam dla Ciebie przykrą wiadomość, na "pajaca" trzeba sobie porządnie zasłużyć, natomiast każdy jęczący jest marudą 🙂
adamets2 Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago (edited) 2 godziny temu, misiek_131415 napisał(a): Nie możesz zapisać gry w momencie jak ustawiają się przebiegi czy jakoś tak. O ty wiadomo już od fazy testów save. Lajw wujka bohuna jak próbował zapisac grę na Łodzi Kaliskiej. Tam zobacz i zrozumiesz o co biega. Nie zapisuje się na stacji chyba tylko na trasie. Jakoś tak to na razie działa. Co prawda tylko testowo, ale odpaliłem scenariusz Warszawa - Katowice wybrałem skład, pogodę, porę roku i godzinę całkowicie odmiennie od tych co były kiedyś i zapisałem najpierw na stacji, a potem na trasie. Oba save się poprawnie wczytały. Przy czym dwie uwagi: wczytywanie trwa dosyć długo i jest napis w menu kontaktów z dyżurnymi po angielsku: loading. Trzeba cierpliwie poczekać. Druga uwaga: po wczytaniu zapisu zrobionego na trasie na HUD było błędnie podawane poprzednie miejsce zatrzymania. Ale jak się dojechało na następną stację gra zaliczyła wszystko z tym, że nie było podawanych tych m ile zostało itp. Tak więc trzeba tu poeksperymentować. Ale też Twórcy lojalnie opisują save jako alpha co widać nawet w opcjach zapisu/odczytu . Najważniejsze, że to jest i to działa. Kierunkowo tak samo jak w TSW więc nie na zasadzie checkpointów tylko możliwość zapisania w dowolnym miejscu co mi się bardzo podoba. Wracając do małej ilości scenariuszy co tu było pisane to dla mnie dodanie możliwości ustawienia odjazdu w przedziałach co godzinę, zmiana pór roku i pogody zrobiła 100 "nowych" scenariuszy. Jestem mega zadowolony. Jeśli w starych scenariuszach wciąż nie ma ruchu Ai pociągów to szkoda, ale jak tu pisano na wszystko przyjdzie pora. Bardzo też mi się podoba, że można odpalić opcję rozgrzanego pociągu i nie trzeba sobie za każdym razem przypominać co tam ustawiać w tych pociągach. Wiem, że na multi to się wskakuje do jadącego pociągu, ale w singlu trzeba było ciągle wszystko uruchamiać. Kto takie sprawy lubi ma to też. Kto nie lubi może od razu sobie pojechać. Edited 1 hour ago by adamets2
Recommended Posts