Jump to content

Recommended Posts

Posted

Update z 22.01.2026 jest krokiem milowym w SimRail. Osobiście to jest coś na co czekałem od samego początku! Fenomenalne zmiany!

- Działający save

- Możliwość wyboru na każdej trasie: pociągu, pory roku, pogody i godziny odjazdu

- Możliwość uruchomienia "rozgrzanego" pociągu - coś o czym pisałem ze 2 lata temu, żeby były opcje uproszczające grę i cieszę się, że Twórcy to wdrożyli. Pisanie na forum ma sens!

To wszystko z pewnością jest związane z wyjściem tej gry na konsole. I to jest bardzo dobry kierunek. Dziękuję za ten update i idźcie dalej tą drogą. Na steam też jest to mocno chwalone.

Ojj będzie grane 🙂 

• Like 3
  • Haha 4
Posted
1 godzinę temu, adamets2 napisał(a):

Update z 22.01.2026 jest krokiem milowym w SimRail. Osobiście to jest coś na co czekałem od samego początku! Fenomenalne zmiany!

- Działający save

- Możliwość wyboru na każdej trasie: pociągu, pory roku, pogody i godziny odjazdu

- Możliwość uruchomienia "rozgrzanego" pociągu - coś o czym pisałem ze 2 lata temu, żeby były opcje uproszczające grę i cieszę się, że Twórcy to wdrożyli. Pisanie na forum ma sens!

To wszystko z pewnością jest związane z wyjściem tej gry na konsole. I to jest bardzo dobry kierunek. Dziękuję za ten update i idźcie dalej tą drogą. Na steam też jest to mocno chwalone.

Ojj będzie grane 🙂 

W końcu... nie będziesz spamował w każdym swoim poście o braku sejwów w grze i że nie możesz grać w grę.

A jak jeszcze posmakujesz multi...

Pozdrawiam 🙂

• Like 5
  • Haha 3
  • Thanks 1
  • I agree 1
Posted

@Matys nie tylko save, ale super, że można wybrać pogodę, godzinę odjazdu i porę roku. Wreszcie mogę sobie pojechać w nocy czy dzień i nie jestem ograniczony do sztywnych pór roku i godzin. Tak samo fajnie, że można wybrać dowolny pociąg. 

• Haha 1
Posted (edited)

@mluczak.kutno nie do końca rozumiem twoją reakcję. Sam pisałeś o tym:

W dniu 28.12.2025 o 09:51, mluczak.kutno napisał(a):

Co jeszcze? Dać do singlowych scenariuszy opcję wyboru pogody aktualizowanej dynamicznie, niczym w multiplayer. Opcje możliwe do wyboru w oficjalnych scenariuszach są bardzo "sztywne", nawet pomimo ich rozbudowy. 

Ewentualnie dać graczowi możliwość zmiany pogody po załadowaniu scenariusza, bez uruchamiania żadnego trybu deweloperskiego. 

Ps. Seria TSW doczekała się modą, który pobiera pogodę z Internetu (nie tylko obecną ale i historyczną). 

Oczywiście w pełni propsuję żeby pogoda była aktualizowana dynamicznie. Na razie nie ma tego, ale i tak to co zrobiono to krok w dobrą stronę.

Edited by adamets2
Posted
17 godzin temu, adamets2 napisał(a):

- Działający save

Ojj będzie grane 🙂 

Zapomniałeś dopisać że są jeszcze Pilichowice jako dyżurka dla graczy 😄 😄 😄 😄 😄  😄  to się nazywa ( sam sobie dopisz ) 

Posted
27 minut temu, Arkadio40 napisał(a):

Zapomniałeś dopisać że są jeszcze Pilichowice jako dyżurka dla graczy 😄 😄 😄 😄 😄  😄  to się nazywa ( sam sobie dopisz ) 

Ciekaw byłem kiedy dołączysz do tej dyskusji i do czego się przyczepisz - tak, tym razem wbiłeś wręcz monumentalną szpilę...

• Haha 1
  • I agree 1
Posted (edited)

Czasami mam wrażenie, że część ludzi z tego forum to jakaś zamknięta (polsko-hejterska?) bańka. Ten update na steam ma na chwilę obecną 321 polubień Wszystkie oceny ostatnie i wszystkie oceny bardzo pozytywne. Gra idzie w dobrą stronę. Ja się bardzo cieszę choćbym i dostał 1000 śmieszkowatych reakcji od wiecznie niezadowolonych znafców z Maszyny i TD2 🙂 co dopatrzą się nawet przyczepią do literki na oznaczeniu pociągu.

Niemal wszystkie zmiany jakie proponowałem i o jakie prosiłem od samego początku zostały wysłuchane. Za co dziękuję. Otworzenie tej gry na konsole to krok w dobrą stronę. 

Edited by adamets2
  • Haha 3
  • I agree 3
Posted
5 minut temu, Gosposia Hela napisał(a):

Dobry krok , można by zrobić jeszcze ankietę wśród graczy w jakim kierunku powinny iść dalsze zmiany i ich priorytet. 

Odpowiedz jest prosta Nowych podkreślam NOWYCH Lokomotyw , a nie staroci  i nowych tras i taboru 
I w formie żartu teraz napisze. Drugiego Peronu w Opocznie 

Posted
44 minuty temu, Gosposia Hela napisał(a):

Dobry krok , można by zrobić jeszcze ankietę wśród graczy w jakim kierunku powinny iść dalsze zmiany i ich priorytet. 

I będzie wypisana każda możliwa lokomotywa i trasa w Polsce. 

• Haha 3
  • I agree 2
Posted (edited)

A bug jaki był w scenariuszu Katowice - Wawa przez Kozłów z czerwonym światłem na dworcu w Kato, nawet po zgłoszeniu jak był tak jest dalej. Albo przy wciśnięciu radia na początku tekst w kółko "trwa ładowanie scenariusza" i nawet nie da się ruszyć z grupy postojowej na dworzec. Masakra.

Edited by tedzik
  • SIMRAIL Team
Posted
Godzinę temu, tedzik napisał(a):

A bug jaki był w scenariuszu Katowice - Wawa przez Kozłów z czerwonym światłem na dworcu w Kato, nawet po zgłoszeniu jak był tak jest dalej. Albo przy wciśnięciu radia na początku tekst w kółko "trwa ładowanie scenariusza" i nawet nie da się ruszyć z grupy postojowej na dworzec. Masakra.

Wydaje mi się że znalazłem w czym problem - przez to że jechałeś elfem nie dojeżdżałeś do odpowiedniego miejsca w peronie. Zmieniłem logikę i w najbliższej aktualizacji powinno ci śmigać poprawnie.
Natomiast to ładowanie scenariusza.. nie mam pojęcia skąd to się mogło wziąć. Nie udało mi się tego odtworzyć

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy