Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, bartbus napisał(a):

Wszystkie nowe wersje trafiają na warsztat steam?

Tak tylko Steam sam decyduje kiedy je pobierze - najlepiej jak się ma włączony to trzeba zamknąć przez prawy przycisk na ikonce i wejść na nowo do Steam

• I agree 1
Posted
1 minutę temu, jmluengor napisał(a):

No, you can download and install them manually from the link provided by Patwrogel.

On workshop there is current version 1.5.10 but Steam update this one when he want not user

• I agree 1
Posted
10 godzin temu, patwrobel napisał(a):

Nowa wersja 1.5.10     (link do ręcznego pobrania: 44_patwrobel.7z)
-drobne poprawki + korekta rozkładu PR:IR i PR:RP

Przeniosłem się na wersję Steam, mam pytanko czy możesz zaktualizować rok w Rj na nowszy Dzięki.

Posted
10 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a):

Przeniosłem się na wersję Steam, mam pytanko czy możesz zaktualizować rok w Rj na nowszy Dzięki.

A co to zmienia jak przy wyborze pory roku ustawi się kwiecień więc data i tak będzie nie bieżąca tylko z przyszłości.
A jakie ma znaczenie że pisze 2024 zamiast 2026?

Posted

Czy byłaby szansa zakończyć bieg pociągów REGIO i ŁKA w Skierniewicach (tor 3 peron 2) zamiast w Warszawie, i zjechać w tory postojowe za drugim peronem? 

Posted

Standardowe scenariusze sa takie - mozna dojechać do Skierniewic i wyjść z gry. Zjazd i plansza z ukończeniem nic nie daje

• I agree 1
Posted

W scenariuszu nr 5,  [IC] Łódź Fabryczna - Warszawa (InterCity) w Pruszkowie przy semaforze G4 świeci cały czas S1. Zrzut ekranu w załączniku. Dodam, że scenariusz pobrany przez Steam. Poza tym bardzo fajny scenariusz.

Pozdrawiam

RobertZrzutekranu2026-02-06160935.thumb.png.875d3a5e2fe4b8cc3d39af69794b0974.png

Posted
33 minuty temu, rwaszczen napisał(a):

W scenariuszu nr 5,  [IC] Łódź Fabryczna - Warszawa (InterCity) w Pruszkowie przy semaforze G4 świeci cały czas S1. Zrzut ekranu w załączniku. Dodam, że scenariusz pobrany przez Steam. Poza tym bardzo fajny scenariusz.

Pozdrawiam

RobertZrzutekranu2026-02-06160935.thumb.png.875d3a5e2fe4b8cc3d39af69794b0974.png

Plik logu by się przydał bez tego nie da się stwierdzić dlaczego nie udało się ustawić przebiegu. Nie widzę przeszkód był jakiś kurs kolizyjne z przeciwka?

Posted
8 godzin temu, rwaszczen napisał(a):

Pozdrawiam

Skąd ty wyczarowałeś ten scenariusz, u niego takiego nie ma dziwne. 

Posted
10 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a):

Skąd ty wyczarowałeś ten scenariusz, u niego takiego nie ma dziwne. 

Dlaczego nie ma. Normalny IC tylko wylosowało się przejazd płód Grodziska do Pruszkowa po podmiejskiej żeby Pendolino wyprzedziła. Jest taki przypadek w scenariuszu.

Posted
11 godzin temu, patwrobel napisał(a):

Dlaczego nie ma. Normalny IC tylko wylosowało się przejazd płód Grodziska do Pruszkowa po podmiejskiej żeby Pendolino wyprzedziła. Jest taki przypadek w scenariuszu.

Szukałem tego scenariusza i nie ma. Jak podasz mi konkretnie gdzie on jest z tym numerem pociągu to się przejadę sprawdzę czy ten błąd mam.

Posted
14 godzin temu, Maurice napisał(a):

Rozpoczynam grę z Skodą CD 163 z 12 wagonami. Dojeżdzam do semafora U obok z osobowym obok stoimy razem. ZEW 1 ZEW 3 nie reaguje nic. 

SimRail_log_2026-02-07_20-59-49.txt 208.48 kB · 0 pobrań

Zrzutekranu2026-02-07211028.thumb.png.6cbfa13a4c61686078ba64cf644807c1.png

Lokomotywa z 5 czy 7 czy 9 wagonami działają bez problemu pojechałem dalej, natomiast z 11 i 12 utknąłem właśnie przed semaforem U razem z EN57 obok tak jak na screenie powyżej.

Posted
5 godzin temu, Maurice napisał(a):

Lokomotywa z 5 czy 7 czy 9 wagonami działają bez problemu pojechałem dalej, natomiast z 11 i 12 utknąłem właśnie przed semaforem U razem z EN57 obok tak jak na screenie powyżej.

Też miałem taką sytuację identyczną, ale za dnia. Czekałem z 30 min., w końcu wyłaczyłem. 

Posted (edited)

Nowa wersja 1.5.12     (link do ręcznego pobrania: 44_patwrobel.7z)
-dodanie osobowego Łódź-Skierniewice dla ŁKA i PR ze zjazdem w tory postojowe
-dodanie CD163 do misji 2 Łazy Cargo
-poprawki start IC 12 wagonów
-poprawki drobne

@lukasz94 dodane nowe wersje osobowych z zakończeniem biegu w Skierniewicach

@Maurice naprawienie startu IC z 12 wagonami z Olechowa (chyba naprawione, bo u mnie działało :))

Edited by patwrobel
  • Thanks 2
Posted
8 godzin temu, patwrobel napisał(a):

Nowa wersja 1.5.12     (link do ręcznego pobrania: 44_patwrobel.7z)
-dodanie osobowego Łódź-Skierniewice dla ŁKA i PR ze zjazdem w tory postojowe
-dodanie CD163 do misji 2 Łazy Cargo
-poprawki start IC 12 wagonów
-poprawki drobne

@lukasz94 dodane nowe wersje osobowych z zakończeniem biegu w Skierniewicach

@Maurice naprawienie startu IC z 12 wagonami z Olechowa (chyba naprawione, bo u mnie działało :))

Dzięki za aktualizacje, czekam na kolejne wersje. 

Posted
7 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a):

Coś jest nie dobrze z tym scenariuszem, podstawiłem ten etz co trzeba przesiadłem się na ten służbowy coś nie idzie kabiny uaktywnić. Nie wiem o co chodzi i czego maszynisty nie widać.

20260210003911_1.jpg

SimRail_log_2026-02-09_23-31-42.txt 208.28 kB · 0 pobrań

Sprawdziłem u mnie wszystko działa.
A czy włączyłeś baterie w tym EZT bo wygląda jakbyś tego nie zrobił.
Kod scenariusza zatrzymał się na linijce która czeka na zgłoszenie się przez radio na kanale 9, czyli nic się nie wysypało.

Posted

Hej. Super scenariusze. Gratuluję Twórcy 👍. Mam jednocześnie prośbę/ pytanie do @patwrobel:

Pogrzebałem w Twoim scenariuszu, ponieważ chciałem dodać do Łódź- Warszawa IC podwójny skład Elf EN76 KM. Napociłem się setnie, zmieniałem to i owo i doszedłem do takiego momentu, że Elfa mogę zespawnować, ale tylko pojedynczego i z "doklejonymi" do niego dwoma wagonami  jeśli wybieram podwójny lub pojedynczy skład (screen w załączeniu). Nie mam zamiaru udostępniać przerobionego przeze mnie scenariusza. Robię to dla siebie, czystej zabawy i frajdy z gry. Co robię źle? Pomożesz?

Zrzut ekranu 2026-02-10 111149.png

Posted
37 minut temu, wisolvit napisał(a):

Hej. Super scenariusze. Gratuluję Twórcy 👍. Mam jednocześnie prośbę/ pytanie do @patwrobel:

Pogrzebałem w Twoim scenariuszu, ponieważ chciałem dodać do Łódź- Warszawa IC podwójny skład Elf EN76 KM. Napociłem się setnie, zmieniałem to i owo i doszedłem do takiego momentu, że Elfa mogę zespawnować, ale tylko pojedynczego i z "doklejonymi" do niego dwoma wagonami  jeśli wybieram podwójny lub pojedynczy skład (screen w załączeniu). Nie mam zamiaru udostępniać przerobionego przeze mnie scenariusza. Robię to dla siebie, czystej zabawy i frajdy z gry. Co robię źle? Pomożesz?

Zrzut ekranu 2026-02-10 111149.png

Hey,

znajdź funkcję:

function Player__GetVehicles()

wewnątrz funkcji na samej górze wklej linijkę - już ze standardowym słownikiem więc każdy może sobie podmienić co chce:
- dla EZT:

if (1 == 1) then
            return CreateRandomVehicles(LocomotiveNames.EN76_022, 2, true);
        end

- dla składu wagonowego:

if (1 == 1) then
            return GetPassengerVehicles(LocomotiveNames.E186_134, PassengerWagonNames.Bcwxz_5151_5980_271_6_The80s, 10, true);
        end

Tylko ostrzegam że może coś nie działać, ja tam mam mnóstwo flag ustawianych jak IsEZT, Is_3xEN57 wiec jak ktoś wybierze jedno a ręcznie ustawi coś innego to coś się wysypie i nie zadziała 🙂

• Recently Browsing   1 member

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy