Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Gram na trybie wieloosobowym jako dyżurny ruchu i ostatnio zacząłem się uczyć obsługi pulpitów kostkowych. Na tyle ogarnąłem już podstawy, że np. Będzin obsługuję bez problemu, natomiast na Dąbrowie Górniczej Wschodniej czasem gram normalnie i wszystko idzie płynnie a czasem dosłownie po 2 minutach dostaję komunikat "Zostałeś wyrzucony przez ignorowanie powiadomień od asyst" i nie wiem co robię źle, obstawiam że to wina tych blokad liniowych, na tych na DGS i Kozioł klikam blok początkowy jak pociąg wyjeżdża, blok końcowy jak przyjeżdża (jak już się pali biała lampka), na tych do Sławkowa i Doroty wiadomo, włączam, wysyłam a jak przyjeżdża daję Pzk i po przejeździe Ko, wydaje mi się, że nic nie pominąłem a mimo to regularnie mnie wyrzuca, jakieś sugestie? 

Posted

Asysty mogą wyrzucić za różne rzeczy. Oprócz wymienionych przez Ciebie sytuacji np. brak używania Ko, to również brak odpowiedzi na pytanie o wolną drogę albo brak akceptowania blokady liniowej. Informacja o asystach pojawia się po lewej stronie ekranu zawsze. Następnym razem spróbuj zrobić zrzut ekranu i tutaj wysłać, jeśli zostaniesz wyrzucony z nastawni. Pomoże to podpowiedzieć jaki jest tego powód.

• I agree 1
Posted

Ok już to rozkminiłem, problem polegał na tym że przy blokadzie gdzie trzeba ręcznie kliknąć blok początkowy po wyjeździe pociągu ode mnie to klikałem Po za szybko, jak tylko był podany wyjazd. Dzięki za pomoc

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy