misiek_131415 Posted November 16 Posted November 16 Dodać osiągnięcie do zaliczenia typowo pociągi towarowe. Przewieźć kontenery na trasach: a) Pruszków - Raciborowice b) Pruszków - Zduńska Wola / Chojny c) Szeligi - Przemiarki d) Psary - Katowice Cztery trasy do zaliczenia osiągnięcia 1 3
Matys Posted November 28 Posted November 28 W dniu 16.11.2025 o 16:26, misiek_131415 napisał(a): Dodać osiągnięcie do zaliczenia typowo pociągi towarowe. Przewieźć kontenery na trasach: a) Pruszków - Raciborowice b) Pruszków - Zduńska Wola / Chojny c) Szeligi - Przemiarki d) Psary - Katowice Cztery trasy do zaliczenia osiągnięcia Dodałbym aby wykonać to bez żadnych "kar" za przewinienia. 1
Piotr ET22 Posted November 29 Posted November 29 (edited) Oprócz osiągnięć ,o których piszecie, warto byłoby docenić mechaników na towarach już w MP podczas normalnej gry bez osiągnięć na etapie przyznawania PD ( zwiększyć ich ilość ). Edit: Faktycznie może dodanie jakiej punktowanej akcji istotnej dla towarów była by lepsza niż samo tylko zwiększenie PD Edited November 29 by Piotr ET22
error723 Posted November 29 Posted November 29 (edited) 2 godziny temu, Piotr ET22 napisał(a): Oprócz osiągnięć ,o których piszecie, warto byłoby docenić mechaników na towarach już w MP podczas normalnej gry bez osiągnięć na etapie przyznawania PD ( zwiększyć ich ilość ). Wyobraź sobie, że urząd marszałkowski w Gdańsku, ma obecnie wszczęte postępowanie wyjaśniające, gdyż w ramach konkursu z funduszy UE, dodawali dodatkowe punkty kobietom w celu wyrównania szans - znaczy, dyskryminowali mężczyzn, by "wyrównywać" szanse kobiet. I myślę, że na tej podstawie wiesz co myślę na temat dodatkowych punktów. Gram dla przyjemności, nie dla PD. Cieszy mnie gdy w Kozłowie dyżurny zrzuci mnie na bok, a ja traxxem mam ponad 2k ton na haku - i gdy niemalże pokrzykuje, że mam szybciej uciekać w kierunku Tunelu bo mnie zgłosi, to już zaczynam dosłownie rechotać. I tak, robię to dla zabawy, a nie po to by mi się level zwiększał. Jedyne co, to można by rozbić na level pasażerski oraz level cargo -> ale czy to w ogóle ma sens? Edited November 29 by error723
Piotr ET22 Posted November 29 Posted November 29 @error723 Przyjmuję , może niesłusznie , ale każdy zasiada do SR z przyjemności...nawet trole 😉 Nie mówiąc już o dyżurnych, dla których przegrane setki a czasem i tysiące godzin nie przekładają się chyba wogóle na PD i level , na kilometry to napewno. W grze oprócz samej jazdy zaimplementowany jest a przynajmniej był sztywny system nadawania PD. A za PD i przejechanymi kilometrami myślę ustawia się tzw level. Specyfika prowadzenia rodzajów pociągów jest różna i każdy wybiera co tam mu w sercu gra i dopóki twórcy sami nie wiedzą co tak naprawdę oznacza posiadany level i czy kiedykolwiek będzie do czegoś potrzebny to nie ma wogóle tematu i jak piszesz nie ma sensu nawet rozdzielanie levelu na cargo i pasażera. Sam jednak level ( zauważyłem że gracze go podglądają podczas gry ... na zasadzie co komu wypada a co nie 😄i tu też jest to zabawne) przewija się w wielu tematach jako szacowany próg wstępu do czegokolwiek co mogłoby się pojawić np oddzielne serwery /eventy itd. To oczywiście dywagacje lecz jeśli okazałoby się, że level będzie odgrywał jakąś rolę to przy sztywnym nadawaniu PD i rzecz jasna przejechanych kilometrach tak by podwyższać go do progu wejścia sprowadzi się do małego dylematu: Pedno-dużo km, relatywnie malo ph, dużo Punktow Kontrolnych na trasie. Regio: mało km, dużo ph, mniej Punktów Kontrolnych niż dziobak. Towar: mało wszystkiego 🙂 poza ciekawymi akcjami z promilami i bruttem czyt. czysta przyjemność :) I to powyższe umieszczone na osi cennego naszego czasu :) Czy to byłaby taka sama płaszczyzna porównawcza jaką przytoczyłeś z tym konkursem? :) Podejrzewam co myślisz w temacie PD i levelu. Swoją drogą to że konkurs odbył się za pieniądze UE ,w której trzeba wyrównywać parytety najlepiej wszędzie a że odbywa się to kosztem mężczyzn to można by powiedzieć ,że wszystko gra :)
Recommended Posts