misiek_131415 Posted November 16 Posted November 16 Dodać osiągnięcie do zaliczenia typowo pociągi towarowe. Przewieźć kontenery na trasach: a) Pruszków - Raciborowice b) Pruszków - Zduńska Wola / Chojny c) Szeligi - Przemiarki d) Psary - Katowice Cztery trasy do zaliczenia osiągnięcia 1 3
Matys Posted Friday at 05:55 PM Posted Friday at 05:55 PM W dniu 16.11.2025 o 16:26, misiek_131415 napisał(a): Dodać osiągnięcie do zaliczenia typowo pociągi towarowe. Przewieźć kontenery na trasach: a) Pruszków - Raciborowice b) Pruszków - Zduńska Wola / Chojny c) Szeligi - Przemiarki d) Psary - Katowice Cztery trasy do zaliczenia osiągnięcia Dodałbym aby wykonać to bez żadnych "kar" za przewinienia. 1
Piotr ET22 Posted Saturday at 09:25 AM Posted Saturday at 09:25 AM (edited) Oprócz osiągnięć ,o których piszecie, warto byłoby docenić mechaników na towarach już w MP podczas normalnej gry bez osiągnięć na etapie przyznawania PD ( zwiększyć ich ilość ). Edit: Faktycznie może dodanie jakiej punktowanej akcji istotnej dla towarów była by lepsza niż samo tylko zwiększenie PD Edited Saturday at 04:06 PM by Piotr ET22
error723 Posted Saturday at 12:05 PM Posted Saturday at 12:05 PM (edited) 2 godziny temu, Piotr ET22 napisał(a): Oprócz osiągnięć ,o których piszecie, warto byłoby docenić mechaników na towarach już w MP podczas normalnej gry bez osiągnięć na etapie przyznawania PD ( zwiększyć ich ilość ). Wyobraź sobie, że urząd marszałkowski w Gdańsku, ma obecnie wszczęte postępowanie wyjaśniające, gdyż w ramach konkursu z funduszy UE, dodawali dodatkowe punkty kobietom w celu wyrównania szans - znaczy, dyskryminowali mężczyzn, by "wyrównywać" szanse kobiet. I myślę, że na tej podstawie wiesz co myślę na temat dodatkowych punktów. Gram dla przyjemności, nie dla PD. Cieszy mnie gdy w Kozłowie dyżurny zrzuci mnie na bok, a ja traxxem mam ponad 2k ton na haku - i gdy niemalże pokrzykuje, że mam szybciej uciekać w kierunku Tunelu bo mnie zgłosi, to już zaczynam dosłownie rechotać. I tak, robię to dla zabawy, a nie po to by mi się level zwiększał. Jedyne co, to można by rozbić na level pasażerski oraz level cargo -> ale czy to w ogóle ma sens? Edited Saturday at 12:07 PM by error723
Piotr ET22 Posted Saturday at 03:43 PM Posted Saturday at 03:43 PM @error723 Przyjmuję , może niesłusznie , ale każdy zasiada do SR z przyjemności...nawet trole 😉 Nie mówiąc już o dyżurnych, dla których przegrane setki a czasem i tysiące godzin nie przekładają się chyba wogóle na PD i level , na kilometry to napewno. W grze oprócz samej jazdy zaimplementowany jest a przynajmniej był sztywny system nadawania PD. A za PD i przejechanymi kilometrami myślę ustawia się tzw level. Specyfika prowadzenia rodzajów pociągów jest różna i każdy wybiera co tam mu w sercu gra i dopóki twórcy sami nie wiedzą co tak naprawdę oznacza posiadany level i czy kiedykolwiek będzie do czegoś potrzebny to nie ma wogóle tematu i jak piszesz nie ma sensu nawet rozdzielanie levelu na cargo i pasażera. Sam jednak level ( zauważyłem że gracze go podglądają podczas gry ... na zasadzie co komu wypada a co nie 😄i tu też jest to zabawne) przewija się w wielu tematach jako szacowany próg wstępu do czegokolwiek co mogłoby się pojawić np oddzielne serwery /eventy itd. To oczywiście dywagacje lecz jeśli okazałoby się, że level będzie odgrywał jakąś rolę to przy sztywnym nadawaniu PD i rzecz jasna przejechanych kilometrach tak by podwyższać go do progu wejścia sprowadzi się do małego dylematu: Pedno-dużo km, relatywnie malo ph, dużo Punktow Kontrolnych na trasie. Regio: mało km, dużo ph, mniej Punktów Kontrolnych niż dziobak. Towar: mało wszystkiego 🙂 poza ciekawymi akcjami z promilami i bruttem czyt. czysta przyjemność :) I to powyższe umieszczone na osi cennego naszego czasu :) Czy to byłaby taka sama płaszczyzna porównawcza jaką przytoczyłeś z tym konkursem? :) Podejrzewam co myślisz w temacie PD i levelu. Swoją drogą to że konkurs odbył się za pieniądze UE ,w której trzeba wyrównywać parytety najlepiej wszędzie a że odbywa się to kosztem mężczyzn to można by powiedzieć ,że wszystko gra :)
Recommended Posts