daro. Posted July 4 Posted July 4 Witam, mam pytanie czy da się jeszcze zdobyć osiągnięcie - ZAKRĘCONY 500 okrążeń na torze testowym. Kiedyś trochę zrobiłem okrążeń z przyśpieszonym czasem ale teraz w ogóle nie mam pod F8 żadnych opcji od LUA developer i innych. Ktoś wie jak to pobrać czy coś? bo nie ogarniam
lewnemejski Posted July 4 Posted July 4 (edited) Aktualnie jest dostępny domyślnie w grze scenariusz tor doświadczalny(Tutoriale, testy taboru w Żmigrodzie), gdzie są wyłączone opcje deweloperskie, ale można sobie wybrać dowolny tabor i kręcić kółka ile się chce. Jak chcesz tryb deweloperski to gdzieś na forum jest wersja toru doświadczalnego z włączonym albo zrobić kopię aktualnego scenariusza na torze doświadczalnym i ręcznie zmienić w kodzie lua, żeby działał Ci tryb deweloperski. Edited July 4 by lewnemejski
Bartekjty Posted Wednesday at 10:54 AM Posted Wednesday at 10:54 AM a jak mozna zrobic to w kodzie lua gdzie to mozna znaleść
lewnemejski Posted Wednesday at 02:14 PM Posted Wednesday at 02:14 PM 3 hours ago, Bartekjty said: a jak mozna zrobic to w kodzie lua gdzie to mozna znaleść Plik się nazywa mission.lua i znajduje się zawsze w folderze danego scenariusza. Aby mieć funkcje deweloperskie należy dodać do niego pod deklaracjami require(): DeveloperMode = function() return true end Jeśli coś takiego już jest to należy zmienić return false na return true. Wejść na scenariusz z menu głównego i klikając F8 powinno nam już działać. 2
Bartekjty Posted Wednesday at 05:11 PM Posted Wednesday at 05:11 PM 2 godziny temu, lewnemejski napisał(a): Plik się nazywa mission.lua i znajduje się zawsze w folderze danego scenariusza. Aby mieć funkcje deweloperskie należy dodać do niego pod deklaracjami require(): DeveloperMode = function() return true end Jeśli coś takiego już jest to należy zmienić return false na return true. Wejść na scenariusz z menu głównego i klikając F8 powinno nam już działać. dobra dzięki działa
Recommended Posts