mateusz424 Posted June 20 Posted June 20 (edited) Drobna sprawa, do zrobienia wolnym czasem. Czyli pewnie... nigdy 😉 Gdy zatrzymamy się i otworzymy okno w kabinie albo wyjdziemy na zewnątrz - dobiegają nas odgłosy otoczenia. Między innymi śpiew ptaków. I to bardzo miło posłuchać rozćwierkanych i rozśpiewanych pitaszków. Ale 15 stycznia, pośród śniegu i zamieci, taki ptasi koncert brzmi co najmniej dziwnie. Nie wiem jak to zostało zrobione w symulacji. Jeśli jest jakiś mechanizm, który włącza odtwarzanie śpiewu ptaków - to proponuję dodać w nim warunek: "sprawdzić czy nie Winter". A jeśli odgłosy otoczenia to jeden plik audio (całość z innymi odgłosami) - to przydałoby się stworzyć drugi taki plik, bez śpiewających ptaków, do odtwarzania w scenariuszach z zimową porą roku. Edited June 20 by mateusz424 2
darth-gregorius Posted June 21 Posted June 21 20 godzin temu, mateusz424 napisał(a): Drobna sprawa, do zrobienia wolnym czasem. Czyli pewnie... nigdy 😉 Gdy zatrzymamy się i otworzymy okno w kabinie albo wyjdziemy na zewnątrz - dobiegają nas odgłosy otoczenia. Między innymi śpiew ptaków. I to bardzo miło posłuchać rozćwierkanych i rozśpiewanych pitaszków. Ale 15 stycznia, pośród śniegu i zamieci, taki ptasi koncert brzmi co najmniej dziwnie. Nie wiem jak to zostało zrobione w symulacji. Jeśli jest jakiś mechanizm, który włącza odtwarzanie śpiewu ptaków - to proponuję dodać w nim warunek: "sprawdzić czy nie Winter". A jeśli odgłosy otoczenia to jeden plik audio (całość z innymi odgłosami) - to przydałoby się stworzyć drugi taki plik, bez śpiewających ptaków, do odtwarzania w scenariuszach z zimową porą roku. Albo zaimplementować jakiś sensowny silnik dźwiękowy. 1
bart_dem Posted June 21 Posted June 21 ... a boty w Płyćwii i Rogowie (i wielu innych posterunkach) niech nadal dają przeloty dla towarów po trapezie. Jest tyle na prawdę ważnych rzeczy do poprawy, a Wy się takich pierdół czepiacie. 1 1
darth-gregorius Posted June 21 Posted June 21 3 godziny temu, bart_dem napisał(a): ... a boty w Płyćwii i Rogowie (i wielu innych posterunkach) niech nadal dają przeloty dla towarów po trapezie. Jest tyle na prawdę ważnych rzeczy do poprawy, a Wy się takich pierdół czepiacie. Zgadzam się, że są inne rzeczy do zrobienia w Simrailu. Np. taki SCS w Euro Truck Symulatorze 2 zaimplementował silnik dźwiękowy mając grubo 8 albo 9 lat (dokładnie nie pamiętam) na karku, to była sugestia a nie żądanie, ten dział do tego służy aby dzielić się takimi rzeczami i nie widzę tutaj czepialstwa. Silnik dźwiękowy poprawiłby estetykę gry ale takie rzeczy to myślę, że w dalszej przyszłości. Dźwięki wg. mnie nie są złe, nadają symulatorowi tz. klimatu i są poprawne nie męczą ucha, silnik po prostu wycisnąłby trochę więcej z dźwięków. 1
Recommended Posts