Tymo_chrabaszcz Posted Saturday at 06:57 PM Posted Saturday at 06:57 PM W dniu 9.06.2025 o 21:04, Arkadio40 napisał(a): Ponieważ Nastawnia Pilichowice jest Sterowana z Olszamowic to po 1 po 2 nie musisz informowac kogoś jaki pociąg odjechał to czysta uprzejmość bynajmniej na kompach co innego na Kostkach ja np nie potrzebuje takich informacji gdyż widzę czy to na kompie czy kostkowym pulpicie co jedzie w moim kierunku. Po za tym powiedz mi jakie zasady jak żadnego regulaminu NIE ma . i na serwerach każdy robi to co chce Naprawdę? Nie trzeba informować? A od kiedy? Spójrz na realizm. Tam nie ma że najedziesz kursorem i wiadomo jaki numer. Trzeba informować. Jak byś chciał inaczej kontrolować ruch bez wiedzy jaki numer ma dany pociąg? 1 1 3
Tymo_chrabaszcz Posted Saturday at 07:00 PM Posted Saturday at 07:00 PM W dniu 15.06.2025 o 13:52, pomperek napisał(a): Dzidziusiów leżakujących raczej nie ma, ale w fazie nauczania początkowego klas 1-3 chyba już trochę jest. Mamusia, tatuś kupili dzieciakowi symulator, aby czymś się zajął i głowy ojcom nie zawracać. Odzywają się czasami bo nie chce im się klikać na klawiaturze. Słychać, że to dzieci. Masz tutaj 100% rację. Lecz spójrzcie z innej strony. Bywają czasami osoby z klas 1-3 i trzeba przyznać że ogarniają.
Arkadio40 Posted Sunday at 08:21 AM Posted Sunday at 08:21 AM 13 godzin temu, Tymo_chrabaszcz napisał(a): Naprawdę? Nie trzeba informować? A od kiedy? Spójrz na realizm. Tam nie ma że najedziesz kursorem i wiadomo jaki numer. Trzeba informować. Jak byś chciał inaczej kontrolować ruch bez wiedzy jaki numer ma dany pociąg? Normalnie najeżdżasz na odcinek i pokazuje Ci jaki pociąg do Ciebie jedzie proste
Tymo_chrabaszcz Posted Sunday at 09:15 AM Posted Sunday at 09:15 AM 53 minuty temu, Arkadio40 napisał(a): Normalnie najeżdżasz na odcinek i pokazuje Ci jaki pociąg do Ciebie jedzie proste W prawdziwym życiu? Chyba nigdy na nastawni nie byłeś. 1
Arkadio40 Posted Sunday at 09:26 AM Posted Sunday at 09:26 AM 10 minut temu, Tymo_chrabaszcz napisał(a): W prawdziwym życiu? Chyba nigdy na nastawni nie byłeś. byłem i tam się tego nie Praktykuje więc sorry to po 1 po 2 To jest SYMULATOR 3
Tymo_chrabaszcz Posted Sunday at 09:53 AM Posted Sunday at 09:53 AM 27 minut temu, Arkadio40 napisał(a): byłem i tam się tego nie Praktykuje więc sorry to po 1 po 2 To jest SYMULATOR Skoro byłeś to czy jak najechałeś kursorem/palcem na odcinek to czy się wyświetlał numer pociągu? 1 1
Tymo_chrabaszcz Posted Sunday at 09:57 AM Posted Sunday at 09:57 AM W dniu 9.06.2025 o 21:04, Arkadio40 napisał(a): Ponieważ Nastawnia Pilichowice jest Sterowana z Olszamowic to po 1 po 2 nie musisz informowac kogoś jaki pociąg odjechał to czysta uprzejmość bynajmniej na kompach co innego na Kostkach ja np nie potrzebuje takich informacji gdyż widzę czy to na kompie czy kostkowym pulpicie co jedzie w moim kierunku. Po za tym powiedz mi jakie zasady jak żadnego regulaminu NIE ma . i na serwerach każdy robi to co chce Tak? A odcinek Raciborowice-Kraków Batowice? Tam jest bardzo mały odstęp. Gdyby nie informowanie o odjeździe nie byłoby wiadomo że wogóle coś jedzie. 2 2
misiek_131415 Posted Sunday at 10:05 AM Posted Sunday at 10:05 AM Jeżeli Sławków wyśle bez zapowiedzi i blokady kierunku na bukowno to bez podpowiedzi f1 zobaczysz skład że stoi na wjeżdzie jedynie na kamerze sterującej podnoszeniem szlabanu. Może tam stać do restartu 3 2
Spanddark Posted Sunday at 10:09 PM Posted Sunday at 10:09 PM (edited) 12 godzin temu, Arkadio40 napisał(a): ..... To jest SYMULATOR Idąc twoim tokiem rozumowania, po co ruszasz na zielonym? Przecież to symulator? Dlaczego nie puścić na SZ pendolino na bocznicę w stronę kozła? Przecież to symulator. Nie rozumiem twojego podejścia. Nie wiem jak jest na nastawni komputerowej ale na nastawni pulpitowej a już na pewno na ręcznej czy scentralizowanej nie ma opcji podświetlenia "kursorem" co jedzie. Twoim obowiązkiem jest wysłać powiadomienie i kropka nie ważne czy to symulator czy rzeczywistość jak tego nie rozumiesz to przesiądź się na Silent Hunter.《tam nie trzeba wysyłać informacji że atakujesz》. Edited Sunday at 10:17 PM by Spanddark 2 4
Arkadio40 Posted yesterday at 04:57 AM Posted yesterday at 04:57 AM 6 godzin temu, Spanddark napisał(a): Idąc twoim tokiem rozumowania, po co ruszasz na zielonym? Przecież to symulator? Dlaczego nie puścić na SZ pendolino na bocznicę w stronę kozła? Przecież to symulator. Nie rozumiem twojego podejścia. Nie wiem jak jest na nastawni komputerowej ale na nastawni pulpitowej a już na pewno na ręcznej czy scentralizowanej nie ma opcji podświetlenia "kursorem" co jedzie. Twoim obowiązkiem jest wysłać powiadomienie i kropka nie ważne czy to symulator czy rzeczywistość jak tego nie rozumiesz to przesiądź się na Silent Hunter.《tam nie trzeba wysyłać informacji że atakujesz》. Kompletgnie nie masz racji NIE ma obowiązku podawania co do kogo odjechało 2
Spanddark Posted yesterday at 06:51 AM Posted yesterday at 06:51 AM (edited) 2 godziny temu, Arkadio40 napisał(a): Kompletgnie nie masz racji NIE ma obowiązku podawania co do kogo odjechało To nie jest kwestia racji, to kwestia przepisów na kolei( komunikacja dyżurny - dyżurny czy dyżurny - maszynista), a w grze utrudniania - pomagania innym graczom. Ty jak widzę z czystego lenistwa (Bo jak można nazwać inaczej problem z wpisywaniem jednego zdania, no chyba że nie ogarniasz natłoku spraw do wykonania) tylko utrudniasz grę innym. I tyle w temacie. Pozdrowienia dla tych którzy podchodzą do tego sumiennie. 🙂 Edited yesterday at 07:21 AM by Spanddark 1 2 3
error723 Posted yesterday at 06:57 AM Posted yesterday at 06:57 AM 1 godzinę temu, Arkadio40 napisał(a): Kompletgnie nie masz racji NIE ma obowiązku podawania co do kogo odjechało Na wstępie zaznaczę, nie jestem kolejarzem i nie mam pojęcia jakie panują zasady. Natomiast, wytłumacz mi, jak chcesz kierować ruchem, skoro nie wiesz czym kierujesz? W Tunelu będziesz wysyłać losowo składy to na Charsznicę to na Miechów w proporcji 34/66 (może innej?)? Upierasz się, że nie trzeba informować mimo, iż osoby pracujące na kolei mówią wprost - masz taki obowiązek. Nie rozumiem takiego zacietrzewienia. Nie rozumiem także tego, iż nie podajesz żadnych logicznych argumentów, a jedynie przerzucasz się swoją opinią - to nie jest zachowanie cechujące interlokutora zdolnego do dyskusji. 1 3
Orzeł85A Posted yesterday at 08:32 AM Posted yesterday at 08:32 AM 22 godziny temu, Tymo_chrabaszcz napisał(a): Tak? A odcinek Raciborowice-Kraków Batowice? Tam jest bardzo mały odstęp. Gdyby nie informowanie o odjeździe nie byłoby wiadomo że wogóle coś jedzie. Zapowiadanie pociągów jest obowiązkowe na każdej stacji nie ma znaczenia długość odstępowa. 3 godziny temu, Arkadio40 napisał(a): Kompletnie nie masz racji NIE ma obowiązku podawania co do kogo odjechało Kompletnie nie masz racji mało tego za każdym razem pytasz się czy szlak jest wolny i informujesz następną stacje że pociąg odjechał. 1 godzinę temu, Spanddark napisał(a): To nie jest kwestia racji, to kwestia przepisów na kolei( komunikacja dyżurny - dyżurny czy dyżurny - maszynista), a w grze utrudniania - pomagania innym graczom. Ty jak widzę z czystego lenistwa (Bo jak można nazwać inaczej problem z wpisywaniem jednego zdania, no chyba że nie ogarniasz natłoku spraw do wykonania) tylko utrudniasz grę innym. I tyle w temacie. Pozdrowienia dla tych którzy podchodzą do tego sumiennie. 🙂 Masz w 100% racje tak mówią Instrukcja Ir‑1. 1 2
Recommended Posts