beskidek2513 Posted May 30 Posted May 30 Jadąc dziś luzakiem 215014 pękła mi (została stłuczona?) szyba. Pytam, po co takie zdarzenia, skoro serwer PL2 jest bez wydarzeń. W tej sytuacji powinienem zatrzymać lokomotywę i zgłosić to do najbliższego dyżurnego. Zapewne dyżurny olałby tę sprawę, no bo co ma mi poradzić? (Będąc na nastawni dokładnie tak bym zrobił). Zaraz zaczęłyby się pytania, dlaczego stoję i blokuję szlak? Pytam więc twórców, po co są takie bzdety, nikomu niepotrzebne, a robiące aferę? Sugestia - zajmijcie się naprawianiem błędów w grze, a nie zawracajcie sobie głowy takimi głupotami, jak pęknięta szyba.
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted May 31 SIMRAIL Team Posted May 31 W ostatniej aktualizacji pojawił się błąd, gdzie zasięg rogatki jest za duży i zahacza o tor, co powoduje błędne uruchamianie funkcji stłuczenia szyby po najechaniu na przeszkodę. Problem dotyczy dwóch przejazdów skośnych, gdzie napęd rogatki jest po drugiej stronie jezdni niz torowisko - jeden pod samym Olechowem, drugi na łącznicy między Skierniewicami P i S. Mamy na to przygotowane dwie niezależne poprawki (poprawka przejazdów i zabezpieczenie wyzwalacza zbicia szyby). Na chwilę obecną trwa przygotowywanie pacza z optymalizacjami, więc poprawka czeka na niego. Pozwolę sobie nie odpowiadać na każde pytanie tylko odnieść do meritum sprawy - możliwość uszkodzenia szyby czołowej jest standardowym wymaganiem dla symulatorów, dzięki którym ta gra w ogóle mogła powstać. Nie jest to więc fanaberia dla "umilenia" rozgrywki graczom. 1 2 2
SIMRAIL Team Admin BOT Posted May 31 SIMRAIL Team Posted May 31 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
beskidek2513 Posted May 31 Author Posted May 31 8 godzin temu, Królik Uszasty napisał(a): (...) możliwość uszkodzenia szyby czołowej jest standardowym wymaganiem dla symulatorów, dzięki którym ta gra w ogóle mogła powstać. Nie jest to więc fanaberia dla "umilenia" rozgrywki graczom. Dziękuję za wyjaśnienie, nie wiedziałem o tym. Wobec tego przepraszam za to, co napisałem (nazwanie tego bzdetem).
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted May 31 SIMRAIL Team Posted May 31 Luz, rozumiem. Te dwa kłopotliwe przejazdy akurat znajdują się w takim miejscu, że w jedną stronę nie jest to duży problem, bo misja się kończy. Gorzej, gdy ktoś właśnie złapał skład i musi się tak męczyć przez całą drogę. Jesteśmy chwilowo na takim etapie, że próbujemy zmontować pacza kompletnego, a nie wyciągać dwie-trzy łaty. 3
Recommended Posts