beskidek2513 Posted Friday at 10:45 PM Posted Friday at 10:45 PM Jadąc dziś luzakiem 215014 pękła mi (została stłuczona?) szyba. Pytam, po co takie zdarzenia, skoro serwer PL2 jest bez wydarzeń. W tej sytuacji powinienem zatrzymać lokomotywę i zgłosić to do najbliższego dyżurnego. Zapewne dyżurny olałby tę sprawę, no bo co ma mi poradzić? (Będąc na nastawni dokładnie tak bym zrobił). Zaraz zaczęłyby się pytania, dlaczego stoję i blokuję szlak? Pytam więc twórców, po co są takie bzdety, nikomu niepotrzebne, a robiące aferę? Sugestia - zajmijcie się naprawianiem błędów w grze, a nie zawracajcie sobie głowy takimi głupotami, jak pęknięta szyba.
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted Saturday at 06:26 AM SIMRAIL Team Posted Saturday at 06:26 AM W ostatniej aktualizacji pojawił się błąd, gdzie zasięg rogatki jest za duży i zahacza o tor, co powoduje błędne uruchamianie funkcji stłuczenia szyby po najechaniu na przeszkodę. Problem dotyczy dwóch przejazdów skośnych, gdzie napęd rogatki jest po drugiej stronie jezdni niz torowisko - jeden pod samym Olechowem, drugi na łącznicy między Skierniewicami P i S. Mamy na to przygotowane dwie niezależne poprawki (poprawka przejazdów i zabezpieczenie wyzwalacza zbicia szyby). Na chwilę obecną trwa przygotowywanie pacza z optymalizacjami, więc poprawka czeka na niego. Pozwolę sobie nie odpowiadać na każde pytanie tylko odnieść do meritum sprawy - możliwość uszkodzenia szyby czołowej jest standardowym wymaganiem dla symulatorów, dzięki którym ta gra w ogóle mogła powstać. Nie jest to więc fanaberia dla "umilenia" rozgrywki graczom. 1 2 2
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Saturday at 06:27 AM SIMRAIL Team Posted Saturday at 06:27 AM Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
beskidek2513 Posted Saturday at 03:09 PM Author Posted Saturday at 03:09 PM 8 godzin temu, Królik Uszasty napisał(a): (...) możliwość uszkodzenia szyby czołowej jest standardowym wymaganiem dla symulatorów, dzięki którym ta gra w ogóle mogła powstać. Nie jest to więc fanaberia dla "umilenia" rozgrywki graczom. Dziękuję za wyjaśnienie, nie wiedziałem o tym. Wobec tego przepraszam za to, co napisałem (nazwanie tego bzdetem).
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted Saturday at 04:57 PM SIMRAIL Team Posted Saturday at 04:57 PM Luz, rozumiem. Te dwa kłopotliwe przejazdy akurat znajdują się w takim miejscu, że w jedną stronę nie jest to duży problem, bo misja się kończy. Gorzej, gdy ktoś właśnie złapał skład i musi się tak męczyć przez całą drogę. Jesteśmy chwilowo na takim etapie, że próbujemy zmontować pacza kompletnego, a nie wyciągać dwie-trzy łaty. 3
Recommended Posts