votes Posted yesterday at 10:57 AM Posted yesterday at 10:57 AM Witam! Uważam, że warto pomyśleć nad jeszcze jednym stałym serwerem PL z czasem -4 lub -5 godzin. Pierwszym powodem jest fakt, że dodatek bardzo dobrze się przyjął i do tej pory są problemy aby zagrać w nową zawartość i cieszyć się zakupem. Drugim, że większość osób jest wieczorami (ja również) i aby nie grać "po ciemku" to jesteśmy skazani na jedyny PL1. To samo wspominał też między innymi "Mój Dzień w KaDe" czemu robi live na PL1, bo robi to po pracy. Serdecznie pozdrawiam Piotr 1 2
Arkadio40 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Jest tyle serwerów ( które nie są zoptymalizowane ) że kolejny nie jest potrzebny 3 1
zbynak Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 2 godziny temu, votes napisał(a): Witam! Uważam, że warto pomyśleć nad jeszcze jednym stałym serwerem PL z czasem -4 lub -5 godzin. Pierwszym powodem jest fakt, że dodatek bardzo dobrze się przyjął i do tej pory są problemy aby zagrać w nową zawartość i cieszyć się zakupem. Drugim, że większość osób jest wieczorami (ja również) i aby nie grać "po ciemku" to jesteśmy skazani na jedyny PL1. To samo wspominał też między innymi "Mój Dzień w KaDe" czemu robi live na PL1, bo robi to po pracy. Serdecznie pozdrawiam Piotr Do tego nawet obecny serwer cofnięty o chyba 6h jest ustawiony na datę listopadową, więc robi się ciemno bardzo szybko, mimo przestawionej godziny. 34 minuty temu, Arkadio40 napisał(a): Jest tyle serwerów ( które nie są zoptymalizowane ) że kolejny nie jest potrzebny Patrząc na brak wolnych nastawni na nowej trasie do Łodzi to jednak kolejne serwery by nie zaszkodziły. Optymalizacja nie ma tutaj nic do rzeczy, czy 1 serwer czy 100 będą zacinać tak samo. 1
votes Posted 22 hours ago Author Posted 22 hours ago (edited) 1 godzinę temu, Arkadio40 napisał(a): Jest tyle serwerów ( które nie są zoptymalizowane ) że kolejny nie jest potrzebny Witam! Przyznam, że nie bardzo rozumiem logikę Twojej wypowiedzi. Jeżeli serwery są pełne i przeciążone, jeżeli ludzie nie mogą korzystać w pełni z dodatku który zakupili. To tym bardziej serwerów powinno być więcej aby rozłożyć ruch i obciążenie na wiele maszyn. Edited 22 hours ago by votes 1 2
votes Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago Dziś godzina 20:40 zwykły dzień (nie weekend), już 2 tygodnie po premierze stacje "do Łodzi" nadal zajęte i będzie tak przynajmniej do godz. 23. - Serwery do "Psary" - 7 stacji do Łodzi zajętych zarówno PL jak i DE (wszystkie 5 serwerów) - Serwery do "Kraków" - 7 stacji do Łodzi zajętych, dla PL i dwa International W weekend będzie tak samo, tylko jeszcze gorzej coś upolować bo więcej myśliwych ;). Niby jest 11 serwerów ale czy to rozwiązuje problem zgłaszany przez graczy i tego co będzie w weekend? Ludzie pisali tu o swoich realnych odczuciach oraz problemach ze swobodnym dostępem do nowej zawartości i ja bym ich tak nie bagatelizował. PS Widzimy, że zespół SimRail wykonał ciężką pracę aby uczynić ten dodatek najlepszym jaki tylko mogli. Cieszę się z tego sukcesu podwójnie, bo to dobry prognostyk dla nas maniaków na kolejne i że warto rozwijać ten projekt. Tym bardziej uważam, że należy dopiąć sukces wyjmując tę łyżkę dziegciu i dodając czasowo kilka serwerów, aby wszyscy co tak bardzo chcą zagrać mogli nacieszyć się dodatkiem 🙂 Pozdrawiam i miłego grania. 1
Grandal74 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Plus tej sytuacji taki, że w Zagłębiu i Górnym Śląsku można wybierać i przebierać. Zero polowania o cokolwiek...
zbynak Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 godziny temu, Grandal74 napisał(a): Plus tej sytuacji taki, że w Zagłębiu i Górnym Śląsku można wybierać i przebierać. Zero polowania o cokolwiek... A rozkład jazdy tam już poprawiony, czy dalej nawet na dużych stacjach można spać? Bo przed Łodzią to nawet Zawiercie czy Ząbkowice były nudne 😞
Recommended Posts