Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Uważam, że warto pomyśleć nad jeszcze jednym stałym serwerem PL z czasem -4 lub -5 godzin.

Pierwszym powodem jest fakt, że dodatek bardzo dobrze się przyjął i do tej pory są problemy aby zagrać w nową zawartość i cieszyć się zakupem. Drugim, że większość osób jest wieczorami (ja również) i aby nie grać "po ciemku" to jesteśmy skazani na jedyny PL1. To samo wspominał też między innymi "Mój Dzień w KaDe" czemu robi live na PL1, bo robi to po pracy. 

Serdecznie pozdrawiam

Piotr

• I disagree 1
  • I agree 2
Posted
2 godziny temu, votes napisał(a):

Witam!

Uważam, że warto pomyśleć nad jeszcze jednym stałym serwerem PL z czasem -4 lub -5 godzin.

Pierwszym powodem jest fakt, że dodatek bardzo dobrze się przyjął i do tej pory są problemy aby zagrać w nową zawartość i cieszyć się zakupem. Drugim, że większość osób jest wieczorami (ja również) i aby nie grać "po ciemku" to jesteśmy skazani na jedyny PL1. To samo wspominał też między innymi "Mój Dzień w KaDe" czemu robi live na PL1, bo robi to po pracy. 

Serdecznie pozdrawiam

Piotr

Do tego nawet obecny serwer cofnięty o chyba 6h jest ustawiony na datę listopadową, więc robi się ciemno bardzo szybko, mimo przestawionej godziny.

34 minuty temu, Arkadio40 napisał(a):

Jest tyle serwerów ( które nie są zoptymalizowane ) że kolejny nie jest potrzebny

Patrząc na brak wolnych nastawni na nowej trasie do Łodzi to jednak kolejne serwery by nie zaszkodziły.

Optymalizacja nie ma tutaj nic do rzeczy, czy 1 serwer czy 100 będą zacinać tak samo.

• I agree 1
Posted (edited)
1 godzinę temu, Arkadio40 napisał(a):

Jest tyle serwerów ( które nie są zoptymalizowane ) że kolejny nie jest potrzebny

Witam!

Przyznam, że nie bardzo rozumiem logikę Twojej wypowiedzi. Jeżeli serwery są pełne i przeciążone, jeżeli ludzie nie mogą korzystać w pełni z dodatku który zakupili. To tym bardziej serwerów powinno być więcej aby rozłożyć ruch i obciążenie na wiele maszyn.  

Edited by votes
  • I disagree 1
  • I agree 2
Posted

image.thumb.png.f26c2b029ec162c9944b416304d38843.png

Dziś godzina 20:40 zwykły dzień (nie weekend), już 2 tygodnie po premierze stacje "do Łodzi" nadal zajęte i będzie tak przynajmniej do godz. 23.

- Serwery do "Psary" - 7 stacji do Łodzi zajętych zarówno PL jak i DE (wszystkie 5 serwerów)

- Serwery do "Kraków" - 7 stacji do Łodzi zajętych, dla PL i dwa International

W weekend będzie tak samo, tylko jeszcze gorzej coś upolować bo więcej myśliwych ;).

Niby jest 11 serwerów ale czy to rozwiązuje problem zgłaszany przez graczy i tego co będzie w weekend?

Ludzie pisali tu o swoich realnych odczuciach oraz problemach ze swobodnym dostępem do nowej zawartości i ja bym ich tak nie bagatelizował.

PS

Widzimy, że zespół SimRail wykonał ciężką pracę aby uczynić ten dodatek najlepszym jaki tylko mogli. Cieszę się z tego sukcesu podwójnie, bo to dobry prognostyk dla nas maniaków na kolejne i że warto rozwijać ten projekt. Tym bardziej uważam, że należy dopiąć sukces wyjmując tę łyżkę dziegciu i dodając czasowo kilka serwerów, aby wszyscy co tak bardzo chcą zagrać mogli nacieszyć się dodatkiem 🙂 

Pozdrawiam i miłego grania.

• I agree 1
Posted

Plus tej sytuacji taki, że w Zagłębiu i Górnym Śląsku można wybierać i przebierać. Zero polowania o cokolwiek... :classic_biggrin:

Posted
2 godziny temu, Grandal74 napisał(a):

Plus tej sytuacji taki, że w Zagłębiu i Górnym Śląsku można wybierać i przebierać. Zero polowania o cokolwiek... :classic_biggrin:

A rozkład jazdy tam już poprawiony, czy dalej nawet na dużych stacjach można spać? Bo przed Łodzią to nawet Zawiercie czy Ząbkowice były nudne 😞

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy