Keny Posted May 5 Posted May 5 Witam, Chciałem przedstawić intensywność piorunów na scenariusza jednoosobowym (w tym przypadku jest to TLK Warszawa - Łódź). Tak nie wygląda burza. Tak wygląda zabawa stroboskopem. Przypomnę jak niebezpieczne to jest dla graczy z epilepsją. Dlaczego cały ekran jest biały kiedy imitowany jest błysk pioruna. Dlaczego nie dalekie tło? SimRail 2025-05-05 13-53-22.mp4 6
Grandal74 Posted Thursday at 08:53 PM Posted Thursday at 08:53 PM (edited) Tak, to dotyczy też multi. Dziś złapała mnie porządna burza pod Krakowem wieczorem i szczerze powiem to jest jakiś dramat. Miałem wrażenie, że jakiś cymbał z aparatem przyssał się do czoła siódemki i co chwila walił z lampą prosto w twarz. Podczas burzy lekko powinno rozświetlać się niebo, a nie biała plama na ekranie i tory rozświetlone na kilometr. Zróbcie coś z tymi burzami bo to jakaś parodia jest. Jak już nie będziecie mogli nic z tym zrobić to wyłączcie w diabły te błyski. Sam dźwięk grzmotów daje też jakiś klimat burzy. Do dźwięku burzy nie można się przyczepić, jest naprawdę ok. Powinno to być zrobione natychmiast, przy najbliższej poprawce bo jak wspomniał @Keny to bardzo źle wpływa na epileptyków, ale i u kogoś kto ma skłonność może spowodować atak epilepsji. Wiem co mówię, bo mam córkę z wyleczoną epilepsją. Migiem chłopaki wyłączcie tą burzową parodię, albo zróbcie porządnie, subtelnie te burzowe błyski. W moim ukochanym RDR2 i RDO można porządnie burzę zrobić? Edited Thursday at 09:07 PM by Grandal74 1
bart_dem Posted Thursday at 09:22 PM Posted Thursday at 09:22 PM Nie wiem, może to kwestia karty graficznej lub ustawień u was🤔 U mnie burza wygląda jak niżej, czyli całkiem znośnie. Tu akurat nie padało, ale przy padającym deszczu błyski wyglądają identycznie. simrail.exe 2025.06.05 - 23.13.09.04.mp4
Recommended Posts