beskidek2513 Posted May 2, 2025 Posted May 2, 2025 (edited) Po co pociągi jadące z Warszawy i kończące bieg w Skierniewicach jadą dalej do jakiegoś Bełchowa? Po drodze i tak nie zatrzymują się na dwóch mijanych przystankach, a i tak w końcu do tego Bełchowa nie dojeżdżają, bo scenariusz kończy się chwilę przed semaforem wjazdowym. To samo pociągi jadące z Łodzi do Skierniewic i tam kończące bieg dalej wloką się ponad 8 km z prędkością 60 km/h do jakiejś Puszczy, skoro nawet nie docierają do tej stacji? Skoro w/w pociągi kończą bieg w Skierniewicach (nawet na wyświetlaczach w pociągach i na peronach jest stacja docelowa Skierniewice), to po co je jeszcze dalej gdzieś wysyłać do nieistniejących stacji? Moim zdaniem scenariusze powinny się kończyć po przyjeździe na stację Skierniewice, ewentualnie z peronu zjechać gdzieś na tory postojowe i to wszystko, a nie wypychać je na siłę gdzieś 10 km poza miasto do stacji, których nie ma na mapie. Edited May 2, 2025 by beskidek2513 1
Marcion Posted May 2, 2025 Posted May 2, 2025 Jak uda Ci się sprawić, aby bot zmienił kabinę to zmieni się rozkład.
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted May 2, 2025 SIMRAIL Team Posted May 2, 2025 Aktualnie pociągi nie zmieniają kierunków ani numerów wewnątrz mapy. W tym celu muszą wyjechać poza mapę w pierwszym możliwym miejscu. Różnica jest tylko taka, że tutaj stacje graniczne są dalej i prowadzą do nich relatywnie wolniejsze szlaki niż np. do Brynowa, Grochowa czy Łodzi Fabrycznej. 1 3
beskidek2513 Posted May 3, 2025 Author Posted May 3, 2025 2 godziny temu, Królik Uszasty napisał(a): Aktualnie pociągi nie zmieniają kierunków ani numerów wewnątrz mapy. W tym celu muszą wyjechać poza mapę w pierwszym możliwym miejscu. Różnica jest tylko taka, że tutaj stacje graniczne są dalej i prowadzą do nich relatywnie wolniejsze szlaki niż np. do Brynowa, Grochowa czy Łodzi Fabrycznej. Dziękuję za informację, teraz wszystko dla mnie jest jasne. To jest merytoryczna odpowiedź, a nie jakieś niepotrzebne bzdety, które powyżej napisał użytkownik Marcion. 1
Marcion Posted May 3, 2025 Posted May 3, 2025 7 godzin temu, beskidek2513 napisał(a): Dziękuję za informację, teraz wszystko dla mnie jest jasne. To jest merytoryczna odpowiedź, a nie jakieś niepotrzebne bzdety, które powyżej napisał użytkownik Marcion. Poniosło mnie z tą odpowiedzią za co serdecznie przepraszam.
Recommended Posts