Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na ostatnią minutę. Gdyby kwiecień miał 52 dni, to by wydali pięćdziesiątego drugiego kwietnia, no bo obiecali w kwietniu - żenada. Znów serwery zdechną i będzie masa błędów, które - mimo, iż bardzo wielu graczy tu zgłasza - to twórcy mają to w ... i w ogóle nic nie poprawiają. No, może 0.4 % błędów będzie naprawione. Rozkłady jazdy z kosmosu (Będzin Ksawera - Będzin Miasto 2 km, czas jazdy 4 minuty - pytam czym? chyba rowerem). Z drugiej strony Korytów - Szeligi 9 km rozkładowo 2 min., czyli 270 km/h. Czy ktoś nad tym panuje? Czy tylko wydać ułomne dlc i liczyć, że ludzie to kupią nabijając twórcom kazbę? Twórcom? Nie chcę pisać, co o takich twórcach myślę...

• Like 1
  • I disagree 21
  • I agree 4
Posted (edited)
37 minutes ago, beskidek2513 said:

Czy ktoś nad tym panuje? Czy tylko wydać ułomne dlc i liczyć, że ludzie to kupią

Bo kupią. Gracze Simraila nie mają szacunku do siebie, swojego czasu, ani swoich pieniędzy więc można ich w ten sposób doić

Pozdrawiam cieplutko z rodzinką

Edited by Half-man half-amazing
  • I disagree 12
  • I agree 5
Posted

Generalnie napiszę tak. Miało wyjść w kwietniu to wyszło - kalendarzowo zgadza się? Zgadza. Co do reszty, jest to wróżeniem z fusów i oskarżenia z którymi bym poczekał do momentu wyjścia dodatku. Wtedy można zobaczyć, jak to wygląda, ile jest błędów, jak działają serwery, jak jest z rozkładem w którym pewnie mogą być drobne korekty - dopiero po jutrze (najrozsądniej) można brać się za jakąkolwiek krytykę.

• Like 1
  • I agree 8
Posted

Prawda jest taka, że nie wiadomo, jak to wyjdzie. Obecnie twórcy wypuścili wstępną aktualizację, która zawiera lepszą optymalizację – znacznie lepszą. Co do DLC – wiemy tyle, ile pokazano. Wersja beta pokazuje, że wykonano dobrą robotę, bez większych błędów (póki co nie znalazłem takich 😉). Pesymistyczne podejście w tym przypadku jest słabe. Wiadomo, twórcy zawiedli nas jako graczy parę razy, ale przyjmują część krytyki i widzę, że korygują swoje błędy.

• Haha 1
  • I agree 5
Posted (edited)
Godzinę temu, beskidek2513 napisał(a):

Na ostatnią minutę. Gdyby kwiecień miał 52 dni, to by wydali pięćdziesiątego drugiego kwietnia, no bo obiecali w kwietniu - żenada. Znów serwery zdechną i będzie masa błędów, które - mimo, iż bardzo wielu graczy tu zgłasza - to twórcy mają to w ... i w ogóle nic nie poprawiają. No, może 0.4 % błędów będzie naprawione. Rozkłady jazdy z kosmosu (Będzin Ksawera - Będzin Miasto 2 km, czas jazdy 4 minuty - pytam czym? chyba rowerem). Z drugiej strony Korytów - Szeligi 9 km rozkładowo 2 min., czyli 270 km/h. Czy ktoś nad tym panuje? Czy tylko wydać ułomne dlc i liczyć, że ludzie to kupią nabijając twórcom kazbę? Twórcom? Nie chcę pisać, co o takich twórcach myślę...

Godzinę temu, Arkadio40 napisał(a):

Zgadzam się z przedmówcą 

Nikt wam kupować nie każe. Uważacie, że DLC to będzie gówno, to nie kupujcie i problem z głowy.

Edited by Masterczulki
  • I disagree 1
  • Haha 1
  • I agree 20
Posted

Ja się boję tego że jak to wychodzi dzisiaj ostatniego kwietnia DLC oraz liczę że jakieś  poprawki, aktualizacja do podstawowej wersji gry. Niech wyjdą jakieś pilne błędy do załatania a przed nami długi weekend.

• I agree 2
Posted
Godzinę temu, adamets2 napisał(a):

Czy wiadomo jaka będzie cena? Ani słowa nigdzie? I dlaczego na steam jest status N/A? I dlaczego w ogóle na steam nie ma ani słowa, że dzisiaj nadchodzi ta premiera? To jakiś odwrócony sposób promowania? 🙂 Czy Twórcy boją się ogłosić wydania tego DLC? 🙂 Chodzi na pewno o 30 kwietnia tego roku? 🙂 

image.thumb.png.3d203d7642602bec90916eb3f46367da.png

• I agree 2
Posted (edited)
3 godziny temu, adamets2 napisał(a):

Czy wiadomo jaka będzie cena? Ani słowa nigdzie? I dlaczego na steam jest status N/A? I dlaczego w ogóle na steam nie ma ani słowa, że dzisiaj nadchodzi ta premiera? To jakiś odwrócony sposób promowania? 🙂 Czy Twórcy boją się ogłosić wydania tego DLC? 🙂 Chodzi na pewno o 30 kwietnia tego roku? 🙂 

Z całym szacunkiem, jestem tu w miarę nowy, ale brzmisz jak zdarta katarynka. Najgorsze, że ciągle mówisz to samo. Męczące to jest.

Kupiłem w EA grę (najgorsze z punktu samopoczucia, zaprzeczyli idei EA i można było kupić grę po wyjściu z EA taniej niż po graniu w zabugowaną grę i byciu beta testerem) i spędziłem sporo godzin na platformie z ludźmi na poziomie. Oczywiście jako "lamus" nieraz dałem ciała na dyżurce/maszynista ale to nie fair, że ciągle będę narzekał.

Już raz skreśliłeś grę. Ok. Daj spokój.

Dzisiaj pewnie z konta mi zniknie 100 pln. Pewnie to będą źle wydane pieniądze ale... możliwość interakcji z psycholami kolejnictwa mi to wynagrodzi.

EDIT: zawsze możesz kupić grę od ubisoftu za 350 pln i nic nie dostać ponad gauno produktem udającym grę.

Edited by Matys
  • Confused 1
  • I agree 9
Posted

A to już zwykłego pytania nie można zadać? Jakie złe samopoczucie? Jakie skreślenie @Matys?

Pytałem o cenę, której nie ma bo @adisuper owszem jest jak pokazujesz ten komunikat o odblokowaniu, ale już jak się wejdzie w pokaż gry na steam/simRail i wejdzie w DLC to jest N/A. A główne pytanie - doprecyzowuję - dotyczyło tego, dlaczego na głównej stronie SimRail nie promują tego DLC? Ostatnie co mi się wyświetla to: mała aktualizacja - patch z 13.03.2025. Ktoś kto nie ma disco i tego forum może nawet nie wiedzieć o tym, że dzisiaj wychodzi to DLC... Dlatego pisałem o odwróconej promocji 🙂 

• I disagree 1
Posted (edited)
40 minut temu, adamets2 napisał(a):

A to już zwykłego pytania nie można zadać? Jakie złe samopoczucie? Jakie skreślenie @Matys?

Pytałem o cenę, której nie ma bo @adisuper owszem jest jak pokazujesz ten komunikat o odblokowaniu, ale już jak się wejdzie w pokaż gry na steam/simRail i wejdzie w DLC to jest N/A. A główne pytanie - doprecyzowuję - dotyczyło tego, dlaczego na głównej stronie SimRail nie promują tego DLC? Ostatnie co mi się wyświetla to: mała aktualizacja - patch z 13.03.2025. Ktoś kto nie ma disco i tego forum może nawet nie wiedzieć o tym, że dzisiaj wychodzi to DLC... Dlatego pisałem o odwróconej promocji 🙂 

Pisałem chłopakom o tym na Discord, że troszkę mało promocji jest. Właśnie jak ktoś nie używa forum lub Discorda to ciężko do takiej osoby dotrzeć jednym filmem na YT i jednym postem na FB. Ale nikt tam się tym nie przejmuje, zatem to nie nasz problem--graczy. Będą chcieli zmienić strategię promocji to zmienią. Nie ma co się kłócić. Czekamy cierpliwie i szykujemy hajsy. 🤝

Edited by eSPeIKaE
  • Like 1
  • I agree 3
Posted
35 minut temu, adamets2 napisał(a):

Ktoś kto nie ma disco i tego forum może nawet nie wiedzieć o tym, że dzisiaj wychodzi to DLC.

Ktoś zainteresowany tytułem doda do listy życzeń i dostanie na czas informację. A Ty jak zwykle, najmniej zainteresowany, a najwięcej pytań zadajesz. Co Cię obchodzi cena? Chcesz pohejtować, że drogo, syf i w ogóle...?

• I disagree 1
  • I agree 2
Posted

Ja to bym poczekał do wydania DLC a dopiero później oceniania. Wiem że wcześniejsze doświadczenia po prostu zrażają innych do nowych rzeczy, ale tak naprawdę to nigdy nie wiadomo co będzie. Może być tak że będzie pełne błędów i rozczarowujące, ale równie dobrze może być bardzo dobre. Czas pokaże, zawsze jest jakaś szansa. To, że wcześniej gra nie zadowalała graczy nie znaczy że to DLC na pewno będzie tragiczne

• Like 1
  • I agree 5
Posted
4 godziny temu, adamets2 napisał(a):

53,99 {10procent}

Posted

Mam też taką sugestie może w przyszłych patchach żeby endpoint na linii kolejowej numer 12 był za Mszczonowem a nie przed Puszczą Mariańską, trochę to dziwne jak jest uruchomiona łącznica od Szelig do Markowa a nie da się tam w ogóle wjechać. Ale samo DLC nawet nawet

Posted

Czy ktoś wie, która dyżurka, jest tą dziewiątą ?

1. Łódź Widzew

2. Gałkówek

3. Żakowice Południe

4. Koluszki

5. Rogów

6. Płyćwia

7. Skierniewice

8. Żyrardów

9. ????

Posted
48 minut temu, muzyk napisał(a):

Warszawa Włochy ?

Spędziłem tam trochę, ponad 2 godziny i nic. Chyba, że zwiększyli ilość godzin do spędzenia na dyżurce.

Posted

Jedno wiem po DLC Łódź multi jest tak schrzaniony, że szkoda gadać. Żeby z najpopularniejszego serwera PL2 wywalić cały GOP.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy