beskidek2513 Posted Tuesday at 05:00 PM Posted Tuesday at 05:00 PM Na ostatnią minutę. Gdyby kwiecień miał 52 dni, to by wydali pięćdziesiątego drugiego kwietnia, no bo obiecali w kwietniu - żenada. Znów serwery zdechną i będzie masa błędów, które - mimo, iż bardzo wielu graczy tu zgłasza - to twórcy mają to w ... i w ogóle nic nie poprawiają. No, może 0.4 % błędów będzie naprawione. Rozkłady jazdy z kosmosu (Będzin Ksawera - Będzin Miasto 2 km, czas jazdy 4 minuty - pytam czym? chyba rowerem). Z drugiej strony Korytów - Szeligi 9 km rozkładowo 2 min., czyli 270 km/h. Czy ktoś nad tym panuje? Czy tylko wydać ułomne dlc i liczyć, że ludzie to kupią nabijając twórcom kazbę? Twórcom? Nie chcę pisać, co o takich twórcach myślę... 1 20 4
Half-man half-amazing Posted Tuesday at 05:37 PM Posted Tuesday at 05:37 PM (edited) 37 minutes ago, beskidek2513 said: Czy ktoś nad tym panuje? Czy tylko wydać ułomne dlc i liczyć, że ludzie to kupią Bo kupią. Gracze Simraila nie mają szacunku do siebie, swojego czasu, ani swoich pieniędzy więc można ich w ten sposób doić Pozdrawiam cieplutko z rodzinką Edited Tuesday at 05:38 PM by Half-man half-amazing 11 5
KOlorowy Posted Tuesday at 05:44 PM Posted Tuesday at 05:44 PM Generalnie napiszę tak. Miało wyjść w kwietniu to wyszło - kalendarzowo zgadza się? Zgadza. Co do reszty, jest to wróżeniem z fusów i oskarżenia z którymi bym poczekał do momentu wyjścia dodatku. Wtedy można zobaczyć, jak to wygląda, ile jest błędów, jak działają serwery, jak jest z rozkładem w którym pewnie mogą być drobne korekty - dopiero po jutrze (najrozsądniej) można brać się za jakąkolwiek krytykę. 1 8
Patriota Posted Tuesday at 05:50 PM Posted Tuesday at 05:50 PM Prawda jest taka, że nie wiadomo, jak to wyjdzie. Obecnie twórcy wypuścili wstępną aktualizację, która zawiera lepszą optymalizację – znacznie lepszą. Co do DLC – wiemy tyle, ile pokazano. Wersja beta pokazuje, że wykonano dobrą robotę, bez większych błędów (póki co nie znalazłem takich 😉). Pesymistyczne podejście w tym przypadku jest słabe. Wiadomo, twórcy zawiedli nas jako graczy parę razy, ale przyjmują część krytyki i widzę, że korygują swoje błędy. 1 5
Masterczulki Posted Tuesday at 06:13 PM Posted Tuesday at 06:13 PM (edited) Godzinę temu, beskidek2513 napisał(a): Na ostatnią minutę. Gdyby kwiecień miał 52 dni, to by wydali pięćdziesiątego drugiego kwietnia, no bo obiecali w kwietniu - żenada. Znów serwery zdechną i będzie masa błędów, które - mimo, iż bardzo wielu graczy tu zgłasza - to twórcy mają to w ... i w ogóle nic nie poprawiają. No, może 0.4 % błędów będzie naprawione. Rozkłady jazdy z kosmosu (Będzin Ksawera - Będzin Miasto 2 km, czas jazdy 4 minuty - pytam czym? chyba rowerem). Z drugiej strony Korytów - Szeligi 9 km rozkładowo 2 min., czyli 270 km/h. Czy ktoś nad tym panuje? Czy tylko wydać ułomne dlc i liczyć, że ludzie to kupią nabijając twórcom kazbę? Twórcom? Nie chcę pisać, co o takich twórcach myślę... Godzinę temu, Arkadio40 napisał(a): Zgadzam się z przedmówcą Nikt wam kupować nie każe. Uważacie, że DLC to będzie gówno, to nie kupujcie i problem z głowy. Edited Tuesday at 06:14 PM by Masterczulki 1 1 19
Tom_89 Posted Wednesday at 05:50 AM Posted Wednesday at 05:50 AM Ja się boję tego że jak to wychodzi dzisiaj ostatniego kwietnia DLC oraz liczę że jakieś poprawki, aktualizacja do podstawowej wersji gry. Niech wyjdą jakieś pilne błędy do załatania a przed nami długi weekend. 2
adamets2 Posted Wednesday at 08:03 AM Posted Wednesday at 08:03 AM (edited) Czy wiadomo jaka będzie cena? Ani słowa nigdzie? I dlaczego na steam jest status N/A? I dlaczego w ogóle na steam nie ma ani słowa, że dzisiaj nadchodzi ta premiera? To jakiś odwrócony sposób promowania? 🙂 Czy Twórcy boją się ogłosić wydania tego DLC? 🙂 Chodzi na pewno o 30 kwietnia tego roku? 🙂 Edited Wednesday at 08:04 AM by adamets2 3 1 1
adisuper Posted Wednesday at 09:13 AM Posted Wednesday at 09:13 AM Godzinę temu, adamets2 napisał(a): Czy wiadomo jaka będzie cena? Ani słowa nigdzie? I dlaczego na steam jest status N/A? I dlaczego w ogóle na steam nie ma ani słowa, że dzisiaj nadchodzi ta premiera? To jakiś odwrócony sposób promowania? 🙂 Czy Twórcy boją się ogłosić wydania tego DLC? 🙂 Chodzi na pewno o 30 kwietnia tego roku? 🙂 2
Matys Posted Wednesday at 11:42 AM Posted Wednesday at 11:42 AM (edited) 3 godziny temu, adamets2 napisał(a): Czy wiadomo jaka będzie cena? Ani słowa nigdzie? I dlaczego na steam jest status N/A? I dlaczego w ogóle na steam nie ma ani słowa, że dzisiaj nadchodzi ta premiera? To jakiś odwrócony sposób promowania? 🙂 Czy Twórcy boją się ogłosić wydania tego DLC? 🙂 Chodzi na pewno o 30 kwietnia tego roku? 🙂 Z całym szacunkiem, jestem tu w miarę nowy, ale brzmisz jak zdarta katarynka. Najgorsze, że ciągle mówisz to samo. Męczące to jest. Kupiłem w EA grę (najgorsze z punktu samopoczucia, zaprzeczyli idei EA i można było kupić grę po wyjściu z EA taniej niż po graniu w zabugowaną grę i byciu beta testerem) i spędziłem sporo godzin na platformie z ludźmi na poziomie. Oczywiście jako "lamus" nieraz dałem ciała na dyżurce/maszynista ale to nie fair, że ciągle będę narzekał. Już raz skreśliłeś grę. Ok. Daj spokój. Dzisiaj pewnie z konta mi zniknie 100 pln. Pewnie to będą źle wydane pieniądze ale... możliwość interakcji z psycholami kolejnictwa mi to wynagrodzi. EDIT: zawsze możesz kupić grę od ubisoftu za 350 pln i nic nie dostać ponad gauno produktem udającym grę. Edited Wednesday at 11:44 AM by Matys 1 8
adamets2 Posted Wednesday at 12:18 PM Posted Wednesday at 12:18 PM A to już zwykłego pytania nie można zadać? Jakie złe samopoczucie? Jakie skreślenie @Matys? Pytałem o cenę, której nie ma bo @adisuper owszem jest jak pokazujesz ten komunikat o odblokowaniu, ale już jak się wejdzie w pokaż gry na steam/simRail i wejdzie w DLC to jest N/A. A główne pytanie - doprecyzowuję - dotyczyło tego, dlaczego na głównej stronie SimRail nie promują tego DLC? Ostatnie co mi się wyświetla to: mała aktualizacja - patch z 13.03.2025. Ktoś kto nie ma disco i tego forum może nawet nie wiedzieć o tym, że dzisiaj wychodzi to DLC... Dlatego pisałem o odwróconej promocji 🙂 1
eSPeIKaE Posted Wednesday at 12:54 PM Posted Wednesday at 12:54 PM (edited) 40 minut temu, adamets2 napisał(a): A to już zwykłego pytania nie można zadać? Jakie złe samopoczucie? Jakie skreślenie @Matys? Pytałem o cenę, której nie ma bo @adisuper owszem jest jak pokazujesz ten komunikat o odblokowaniu, ale już jak się wejdzie w pokaż gry na steam/simRail i wejdzie w DLC to jest N/A. A główne pytanie - doprecyzowuję - dotyczyło tego, dlaczego na głównej stronie SimRail nie promują tego DLC? Ostatnie co mi się wyświetla to: mała aktualizacja - patch z 13.03.2025. Ktoś kto nie ma disco i tego forum może nawet nie wiedzieć o tym, że dzisiaj wychodzi to DLC... Dlatego pisałem o odwróconej promocji 🙂 Pisałem chłopakom o tym na Discord, że troszkę mało promocji jest. Właśnie jak ktoś nie używa forum lub Discorda to ciężko do takiej osoby dotrzeć jednym filmem na YT i jednym postem na FB. Ale nikt tam się tym nie przejmuje, zatem to nie nasz problem--graczy. Będą chcieli zmienić strategię promocji to zmienią. Nie ma co się kłócić. Czekamy cierpliwie i szykujemy hajsy. 🤝 Edited Wednesday at 12:58 PM by eSPeIKaE 1 3
bart_dem Posted Wednesday at 12:56 PM Posted Wednesday at 12:56 PM 35 minut temu, adamets2 napisał(a): Ktoś kto nie ma disco i tego forum może nawet nie wiedzieć o tym, że dzisiaj wychodzi to DLC. Ktoś zainteresowany tytułem doda do listy życzeń i dostanie na czas informację. A Ty jak zwykle, najmniej zainteresowany, a najwięcej pytań zadajesz. Co Cię obchodzi cena? Chcesz pohejtować, że drogo, syf i w ogóle...? 1 1
azzorekk Posted Wednesday at 01:06 PM Posted Wednesday at 01:06 PM Ja to bym poczekał do wydania DLC a dopiero później oceniania. Wiem że wcześniejsze doświadczenia po prostu zrażają innych do nowych rzeczy, ale tak naprawdę to nigdy nie wiadomo co będzie. Może być tak że będzie pełne błędów i rozczarowujące, ale równie dobrze może być bardzo dobre. Czas pokaże, zawsze jest jakaś szansa. To, że wcześniej gra nie zadowalała graczy nie znaczy że to DLC na pewno będzie tragiczne 1 5
adisuper Posted Wednesday at 05:09 PM Posted Wednesday at 05:09 PM 4 godziny temu, adamets2 napisał(a): A to już zwykłego pytania nie można zadać? Jakie złe samopoczucie? Jakie skreślenie @Matys? Pytałem o cenę, której nie ma bo @adisuper owszem jest jak pokazujesz ten komunikat o odblokowaniu, ale już jak się wejdzie w pokaż gry na steam/simRail i wejdzie w DLC to jest N/A. A główne pytanie - doprecyzowuję - dotyczyło tego, dlaczego na głównej stronie SimRail nie promują tego DLC? Ostatnie co mi się wyświetla to: mała aktualizacja - patch z 13.03.2025. Ktoś kto nie ma disco i tego forum może nawet nie wiedzieć o tym, że dzisiaj wychodzi to DLC... Dlatego pisałem o odwróconej promocji 🙂 53,99 {10procent}
adamets2 Posted Wednesday at 05:10 PM Posted Wednesday at 05:10 PM Tak widzę - miałem właśnie pochwalić 🙂 Super cenka ! Aż jestem w szoku! 👍
Saju Posted Wednesday at 06:01 PM Posted Wednesday at 06:01 PM Mam też taką sugestie może w przyszłych patchach żeby endpoint na linii kolejowej numer 12 był za Mszczonowem a nie przed Puszczą Mariańską, trochę to dziwne jak jest uruchomiona łącznica od Szelig do Markowa a nie da się tam w ogóle wjechać. Ale samo DLC nawet nawet
Recommended Posts