bartbus Posted March 22 Posted March 22 (edited) Powie mi ktoś co robię nie tak? Rozłączam skład. Wchodzę do pierwszego i załączam baterię i przekaźnik różnicowy. Wchodzę do kabiny odluźniam hamulec. Włączam rozrząd , pantograf , wyłącznik szybki , przetwornicę ( jest dźwięk że działa) ale jak włączam sprężarkę , to nic się nie dzieje. Daję nastawnik do przodu, luzuje ale jak chcę ruszyć to nie reaguje. Co robię źle? EDIT: Jak w plikach ustawiłem jeden EN57 udało się ruszyć. EDIT nr2: Niby udało się ruszyć ale... Po zmianie kabiny zmieniam pantograf i resztę tak jak trzeba. Strasznie powoli nabija powietrza i jak już nabije i daje nastawnikiem kolejne pozycje to zero reakcji. Edited March 22 by bartbus
DeDe ツ Posted March 22 Posted March 22 (edited) Przed wjazdem do Katowic, Dyspozytorka oznajmiła, że trzeba będzie poczekać na wyjazd osobowego z peronów. Czekam 20m przed semaforem. Cierpliwości, kiedyś wyjedzie, Dajcie mu pół godziny. Pogoda piękna... Edited March 22 by DeDe ツ 2 2
patwrobel Posted March 22 Author Posted March 22 @DeDe ツ tyle na pewno nie trzeba czekać daj log sprawdzę ale pewnie silnik gry przestał działać i osobowy nie rusza. Czas oczekiwania robiłem max 5 min 1
DeDe ツ Posted March 22 Posted March 22 @patwrobel Nie mam niestety. No ale doczekałem się po 32 minutach 😄 1
patwrobel Posted March 22 Author Posted March 22 2 godziny temu, DeDe ツ napisał(a): @patwrobel Nie mam niestety. No ale doczekałem się po 32 minutach 😄 Ooo i to jest istotna informacja. Był ustawiony start EN57 za późno z Katowic. Robiłem ostatnio UpdateStartDate i to rozwaliło. Już poprawiłem w nowej wersji 1.0.5 z 2025.03.22 20:30. Pobierz tu: Link do pobrania: 44_patwrobel.7z (Aktualizacja: 2025.03.22 20:30) 2 1
darian123 Posted Monday at 07:12 PM Posted Monday at 07:12 PM W dniu 22.03.2025 o 20:31, patwrobel napisał(a): Ooo i to jest istotna informacja. Był ustawiony start EN57 za późno z Katowic. Robiłem ostatnio UpdateStartDate i to rozwaliło. Już poprawiłem w nowej wersji 1.0.5 z 2025.03.22 20:30. Pobierz tu: Link do pobrania: 44_patwrobel.7z (Aktualizacja: 2025.03.22 20:30) Udało mi się zrobić cały scenariusz bez żadnego błędu, rewelacja. Czekam na więcej. Świetna robota. 1
eSPeIKaE Posted Monday at 07:32 PM Posted Monday at 07:32 PM Potwierdzam, scenariusz bez żadnych błędów. Przejechany czyściutko.
ILS_Cat3 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago A ja mam taki problem i nie wiem czy ja coś robię źle czy to może jakiś błąd? Na samym początku scenariusza rozłączam składy ( klikam rozłącz wszystko) Wsiadam do pociągu, aktywuje baterie, następnie zamykam różnicowy. Później po kolei aktywacja kabiny, zbijam czuwak, włączam radio, dostaje zgodę na manewry i pojawia się problem, bo nie mogę załączyć przetwornic ani zamknąć wyłącznika szybkiego. Cały czas świecą się te dwie kontrolki. Próbowałem już na wszystkie sposoby, nawet po kolei uruchamiałem z poradnikiem EN57. W innych scenariuszach nie miałem podobnych problemów. To może być błąd scenariusza, czy ja coś pochraniłem ?
SOCCER2019_m Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Godzinę temu, ILS_Cat3 napisał(a): A ja mam taki problem i nie wiem czy ja coś robię źle czy to może jakiś błąd? Na samym początku scenariusza rozłączam składy ( klikam rozłącz wszystko) Wsiadam do pociągu, aktywuje baterie, następnie zamykam różnicowy. Później po kolei aktywacja kabiny, zbijam czuwak, włączam radio, dostaje zgodę na manewry i pojawia się problem, bo nie mogę załączyć przetwornic ani zamknąć wyłącznika szybkiego. Cały czas świecą się te dwie kontrolki. Próbowałem już na wszystkie sposoby, nawet po kolei uruchamiałem z poradnikiem EN57. W innych scenariuszach nie miałem podobnych problemów. To może być błąd scenariusza, czy ja coś pochraniłem ? Ustaw nastawnik w pozycji neutralny i wtedy zamykaj wyłącznik szybki oraz załączaj przetwornice. W EN57 tak to działa.
ILS_Cat3 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 3 godziny temu, SOCCER2019_m napisał(a): Ustaw nastawnik w pozycji neutralny i wtedy zamykaj wyłącznik szybki oraz załączaj przetwornice. W EN57 tak to działa. Kurcze, taki szczegół, a jakże istotny. Dzięki, pomogło! Biorę się za scenariusz 🙂
Recommended Posts