SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted March 14 SIMRAIL Team Posted March 14 Zrobienie Myszkowa na tyle, żeby był częścią gry do pokazywania spowoduje przesunięcie problemu do następnej stacji, aby mogły się tam pojawiać i znikać składy. 1 4
Grandal74 Posted March 14 Posted March 14 Jak rozumiem tą stacją musiałby być Poraj. Nie mogłyby znikać i pojawiać się np. Gdzieś pomiędzy Żarkami, a Myszkowem? Tu tkwi jakiś problem? Pytam, bez nacisku. Tak zwyczajnie z ciekawości.
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted March 14 SIMRAIL Team Posted March 14 Jeśli ma to mieć ręce i nogi, to musi istnieć jakiś byt pod nazwą Poraj i mieć układ torowy na poziomie obecnego Myszkowa, żeby tam móc zrobić spawn i despawn i żeby Myszków był w stanie normalnie wysyłać pociągi na szlak. Normalnie gracze byliby wyrzucani z pociągu zaraz za Zawierciem, ale akurat CMK idzie relatywnie długo wzdłuż wiedenki (w sumie na obu końcach), stąd ten odcinek jest przedłużony o tyle, co widać z CMK.
Tom_89 Posted March 14 Posted March 14 Jedynym plusem tego rozwiązania by była kolejna nastawnia. Myszków ma 2 perony i prosty układ torów szlakowych oraz bocznych. Dalej w kierunku północy za stacją są już tylko przystanki i dwutorowy szlak więc wspomniane miejsce na zakończenie gry. 2
misiek_131415 Posted March 14 Posted March 14 3 minuty temu, Tom_89 napisał(a): Jedynym plusem tego rozwiązania A minusem finanse. Zrobisz DLC Myszków? Czy też w wolnym czasie po godzinach mają zrobić ten Myszków? 1 1
Matylda_PL Posted March 19 Posted March 19 W dniu 14.03.2025 o 22:33, Tom_89 napisał(a): Jedynym plusem tego rozwiązania by była kolejna nastawnia. Myszków ma 2 perony i prosty układ torów szlakowych oraz bocznych. Dalej w kierunku północy za stacją są już tylko przystanki i dwutorowy szlak więc wspomniane miejsce na zakończenie gry. Plusem było by dokończenie trasy do Czestochowy. 1
Grandal74 Posted March 20 Posted March 20 (edited) W dniu 14.03.2025 o 22:37, misiek_131415 napisał(a): A minusem finanse. Zrobisz DLC Myszków? Czy też w wolnym czasie po godzinach mają zrobić ten Myszków? No patrz, a ja myślałem, że twórcy zajmują się robieniem i rozbudową produktu o nazwie SimRail. Jak mniemam wiesz lepiej czym się twórcy zajmują w czasie swojej pracy i dlatego nie będą dłubać symulatora po godzinach. Skąd ty się urwałeś? Jeśli w 90-95% zarabiają na czymś innym, a symulator kolejowy na PC to tylko 5-10% czasu i zarobków z ich pracy to nie powinni nawet zaczynać przygody z SimRail. To niech robią po godzinach swojej głównej pracy DLC Myszków/Częstochowę. Dużo ludzi będzie chętnych na to. Na sam koniec napiszę Ci tylko, że jeśli byłby edytor tworzenia tras to zobaczyłbyś jaką werwę ma społeczność po swoich godzinach pracy. Byłoby widać czy można coś zrobić czy jest to niewykonalne. Edited March 20 by Grandal74 2
zbynak Posted March 21 Posted March 21 13 godzin temu, Grandal74 napisał(a): To niech robią po godzinach swojej głównej pracy DLC Myszków/Częstochowę I znowu: niech robią po godzinach, bo ja chcę Myszków xD To jest właśnie roszczeniowa postawa o której mówiłem. Ciekaw ile Ty rzeczy zrobiłeś po godzinach swojej pracy, bo klient Ci powiedział: "Niech robi po godzinach, bo ja chcę". 3
Grandal74 Posted March 21 Posted March 21 (edited) Ty czytasz ze zrozumieniem czy wyłapujesz z kontekstu i klicisz swoją naciąganą tezę o roszczeniowości? Naucz się podstawowej rzeczy w biznesie bo widzę, że kompletnie nie jesteś w tym lotny. Jako fotograf robiłem od groma zleceń i nie jeden, nie dwa, nie dziesięć razy zdarzało mi się kończyć/robić zlecenie i dorabiać coś co sobie klient dodatkowo zażyczył. Ważyłem sprawę, czy to duże obciążenie pracą czy nie, czy się wyrobię i podejmowałem decyzję. Jak niewielkie lub średnio czasochłonne to robiłem dodatkową pracę. Wiesz może po co, czy nie łapiesz tego w lot? Żeby mnie klient czy ludzie z nim związani nie kopnęli na przyszłość w dupsko i wybrali kogoś innego. Dlatego, że biznes to biznes i czasami coś ekstra, coś małego trzeba dołożyć od siebie żeby klient wrócił i był zadowolony. Daleki jestem od krytyki ludzi związanych z SimRail, doceniam ich pracę, ale mam też prawo do wyrażenia swojej opinii co byłoby dobrym rozwiązaniem i można byłoby wprowadzić. Podkreślając, że może to być nawet płatne. To była moja ostatnia reakcja na twoje wynurzenia o mojej roszczeniowości. Edited March 21 by Grandal74
zbynak Posted March 21 Posted March 21 @Grandal74 Może po prostu nie wiesz, że stwierdzenie "niech robią" brzmi w języku polskim arogancko i roszczeniowo? Co innego napisać "powinni moim zdaniem zrobić" albo "dobrze by było jakby zrobili". To brzmi zupełnie inaczej niż "niech zrobią". Z ciekawości: jesteś dalej tym fotografem? Piszesz w czasie przeszłym jakbyś już nie był. Oby się nie okazało, że z czasem klienci chcą coraz więcej za tą samą cenę w myśl zasady "daj palec to wezmę rękę". Ja się nauczyłem, żeby robić dokładnie tyle ile było ustalone, jak ktoś chce więcej to może dopłacić albo szukać innego chętnego na darmową pracę. Że część najbardziej roszczeniowych klientów się wykruszyła? Prawda. Ale nie muszę robić za darmo dla Januszerki. 🙂 2
Grandal74 Posted March 21 Posted March 21 Dalej jestem fotografem, ale teraz traktuję to jako dodatkowe zajęcie. Dlaczego? Ponieważ pandemia dała mi się bardzo mocno we znaki. Cóż, nie mnie jednemu, nie tylko tej branży. Teraz bardziej skupiam się na pomocy żonce (inżynier i projektant terenów zielonych) w jej działalności. Fotografię traktuję jako dobre źródło dorobienia do budżetu domowego i rzecz jasna jako piękna pasja. 1
Recommended Posts