YoungpiotreK Posted Wednesday at 05:18 PM Posted Wednesday at 05:18 PM Hej, ostatnio dostałem bana na rozmowę glosowa za to że wydarłem się do kolegi na radiu "To podjedz tutaj do mnie Tomek" pytanie, na ile jest ren ban? Jedyne co mi się wyświetla to "Masz zablokowaną możliwość komunikacji glosowej", czy jest do blokada pernamentna ?
pan kura Posted Wednesday at 05:34 PM Posted Wednesday at 05:34 PM (edited) Oczywiście, że osoba, której się dostało będzie zgrywała niewiniątko. Standard, ale już wyjaśniam. Przeklinanie, krzyczenie do mikrofonu, przeszkadzanie innym graczom w rozgrywce poprzez nadużywanie radiotelefonu i całkowicie olewanie ich upomnień nie będzie w żadnym środowisku tolerowane. Twój ban jest okresowy, kończy się 17 maja. Do tej daty radziłbym wyciągnąć wnioski ze swojego zachowania i w przyszłości zastanowić się dwa razy zanim wciśniesz tyldę. Tyle ode mnie. Edited Wednesday at 05:36 PM by pan kura 1 1
PL_Andrev Posted Wednesday at 06:20 PM Posted Wednesday at 06:20 PM 41 minut temu, pan kura napisał(a): (...) przeszkadzanie innym graczom w rozgrywce poprzez nadużywanie radiotelefonu i całkowicie olewanie ich upomnień nie będzie w żadnym środowisku tolerowane. . Co to znaczy "nadużywanie radiotelefonu"? Jeżeli gracze usiłują się dogadać (bo coś nie pykło z przejazdem), ale reszcie przeszkadza tło jaki generują, to chyba nie jest powód do banu? 1 1
zbynak Posted Wednesday at 06:55 PM Posted Wednesday at 06:55 PM 33 minuty temu, PL_Andrev napisał(a): nadużywanie radiotelefonu Nadużywanie radia to wszystko, co nie jest niezbędne do poprawnego prowadzenia ruchu kolejowego. Jeśli gracze faktycznie rzeczowo próbują się dogadać, bo jest jakiś problem na serwerze to podstaw do bana nie ma. 1
PL_Andrev Posted Wednesday at 07:13 PM Posted Wednesday at 07:13 PM 11 minut temu, zbynak napisał(a): Jeśli gracze faktycznie rzeczowo próbują się dogadać, bo jest jakiś problem na serwerze to podstaw do bana nie ma. Kiedyś miałem taką sytuację że skierowany zostałem przez Batowice na błędny tor. Usiłowałem przekonać Raciborowice żeby mi dali zjazd na NH, pojadę tyłem, a ten "nie i nie., zgłoś się do Batowic". Skończyło się tym że gracze "obok" zaczęli okazywać swoje khem khem - duże niezadowolenie "z nadużywania radiotelefonu" z prowadzonej dyskusji, nieważne że na temat, i że ktoś stoi na niepoprawnym kierunku i blokuje ruch. No i efekt mamy jaki mamy - obecnie komunikaty na radiotelefon ograniczają się do "będzie przejazd?" i "świeci", ewenualnie "bez wjazdu" XDDD 1
zbynak Posted Wednesday at 07:19 PM Posted Wednesday at 07:19 PM @PL_Andrev Gracze to są wiecznie niezadowoleni, więc na to trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. Nie piszesz nic, żebyś dostał bana za powyższe, więc widać nie było to nadużywanie radia. Zdecydowanie bardziej pod nadużywania radia podchodzi wywoływanie za każdym razem wszystkich jadących pociągów i informowanie ich o podanych przelotach/wjazdach. 1 3
misiek_131415 Posted Wednesday at 07:24 PM Posted Wednesday at 07:24 PM 5 minut temu, zbynak napisał(a): wywoływanie za każdym razem wszystkich jadących pociągów i informowanie ich o podanych przelotach/wjazdach. tydzień temu widziałem na czacie - Charsznica, będzie przelot? :)))) 1 5
Recommended Posts