Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Nie wiem czy dobrze rozumiem opis misji z 1310 z Warszawy Wschodniej do Krakowa Głównego. Według mojej interpretacji jest możliwość pojechać albo 1xED250 albo 2xE250. Pytanie, czy da się pojechać tę misję pojedynczym pendolino? Jeśli ktoś wie to będę wdzieczny za podpowiedź

20250206221259_1.jpg

• SIMRAIL Team
Posted

Hej! W opisie opisie dorzuciłem pojedynczy ED250 by łatwiej było wyszukać wszystkie misje które mają dziobaki (chyba tak samo powinno być z siódemkami).
Natomiast czy można pojechać tylko jedna... można, ale musisz trochę oszukać: na początku przemanewruj się, zepnij oba dziobaki, zewnij i je rozłącz. Scenariusz powinien pozwolić ci pojechać aż do Krakowa tylko z jednym w trainsecie.

• Thanks 1
Posted

Witajcie.

Ogólnie to dla niezawodowych maszynistów ta gra to udręka. Musiałem na youtubie szukać jak połączyć dwa zespoły ze sobą.
A i tak procedura tam przedstawiona była niedokładna i z błędami. Sam będę musiał powalczyć aby mieć prąd także w drugim członie. Nie jeźdzę na ETCSie, ale jeszcze jakbym musiał się domyślić procedury jego ustawienia w obu zespołach...

Jakby nie można było zrobić prostego tutoriala, nawet w postaci tekstowej. Łopatologicznie w punktach opisać przebieg procedury.
W końcu jest podstawowy tutorial "interaktywny" dla dziobaka. Jak ktoś go wykonał to by się domyślił po samym nowym tekście.
Wystarczyłoby poprosić jakiegoś "młodego", który ćwiczy na waszym symulatorze. Zajęłoby mu to pewnie maksymalnie z 10 minut. Zapewne zna na pamięć tom instrukcji pendolino.

I druga sprawa. Ta sama trasa, tylko odwrócona. Nie można było w opisie scenariusza wyraźnie napisać, że manewr będzie polegał na wjechaniu na peron i zmianie kabiny. Za pierwszym razem ze 20 minut czekałem przy złym semaforze na zielone. W swoim nierozgarnięciu nie zauważyłem, że sam zgłosiłem dyżurnemu zmianę kabiny. Później czytałem, że sporo osób miało z tym problem.

Gra jest za słabo dostępna dla normalnych ludzi.
Jakby wprowadzono manewry na multi to by się nie dało trasy przejechać. Połowa stacji byłaby zakorkowana.
Pewnie by wprowadzono zamknięte serwery dla "swoich" a na otwartych byłyby same trolle i nooby 😕 Wtedy to byście już nie mieli szans na pozyskanie "nowych" klientów.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy