Good Posted January 30 Posted January 30 Troszeczkę poczekałem i o 11:06 Hutnik ruszył, nie wiem czy to jest wina mojego PC czy ustawień w grze, ponieważ w Katowicach mam 40-50 fps, więc możliwe że to było problemem, może specyfikacja PC więcej powie: I5-12400F, RTX 3060 Dual OC V2 LHR 12GB GDDR6, 32 gb Ramu, noi gra jest zainstalowana na dysku M2, potem gdy jeszcze raz odpalę scenariusz, będę mógł spróbować dodać ten Debug mode
w.wojnar Posted January 31 Author Posted January 31 (edited) 12 godzin temu, DeDe ツ napisał(a): Zaraz za stacją Gajnówka, kilometr przed stacją Charsznica, czerwone. Ktoś miał podobny problem? Powiem Ci, pobiłeś scenariusz, bo aktualnie (wersja beta) na Wolbromiu koniec 🙂 Zastanawia mnie dlaczego nie dostałeś okienka z podsumowaniem misji. Tak czy inaczej fajnie, że udało Ci się tam dojechać. 10 godzin temu, Albertosaurus sarcophagus napisał(a): Dokładnie tak samo skończyłem scenariusz. Do tego czasu uzbierałem ponad 20 minut opóźnienia (przed Dąbrową Górniczą Wschodnią ponad 10 minut czekałem na przejechanie towara) ale czekanie następnych 20+minut mnie pokonało. Wprowadziłem kilka poprawek w kluczowych miejscach, m.in. dotyczących towaru na wschodniej oraz problematycznego wyjazdu z Katowic. Muszę to jeszcze przetestować, ale dzisiaj planuję wydać wersję z poprawkami. EDIT: opublikowana beta2 https://ko-fi.com/wwojnar Edited January 31 by w.wojnar 1 2
RWag64 Posted February 2 Posted February 2 (edited) I have translated in English (and corrected) this excellent scenario. There is also a Polish version inside (with "_Pl" suffix). Apart from be traveled by single or multiple units of EN57, now you can choose short or long passengers train hauled by an EU07. The plus compared to the original scenario is the display of messages in English, whereas they were not displayed before, and only voice messages (in Polish) worked. However, I found that for this scenario to run without any problems with the mouse freezing or disappearing, it was better to start it on a new session of Simrail and avoid manipulating the train controls before leaving Katowice (apart from calling the dispatcher as soon as you enter the cabin). Just download the zip file to: "....\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\4_The80s\Scenarios". 000 - Os-Katowice_Sedziszow RW En.zip Edited February 4 by RWag64 1 1
Albertosaurus sarcophagus Posted February 3 Posted February 3 W dniu 31.01.2025 o 06:58, w.wojnar napisał(a): Powiem Ci, pobiłeś scenariusz, bo aktualnie (wersja beta) na Wolbromiu koniec 🙂 Zastanawia mnie dlaczego nie dostałeś okienka z podsumowaniem misji. Tak czy inaczej fajnie, że udało Ci się tam dojechać. Wprowadziłem kilka poprawek w kluczowych miejscach, m.in. dotyczących towaru na wschodniej oraz problematycznego wyjazdu z Katowic. Muszę to jeszcze przetestować, ale dzisiaj planuję wydać wersję z poprawkami. EDIT: opublikowana beta2 https://ko-fi.com/wwojnar Dzisiaj również nie zakończyło scenariuszu w Wolbromie. Można jechać dalej do czerwonego światła i nic się nie dzieje. Dodatkowo przy niektórych stacjach, gdzie są mijanki albo oczekiwanie na pociąg, dodałbym dłuższy czas postoju na stacji ponieważ zbiera się powoli opóźnienie, które ciężko nadrobić. 1
w.wojnar Posted February 4 Author Posted February 4 Spoko, dzięki za info. Nie ma to większego znaczenia bo to 'tylko' beta, a aktualnie jestem już w Tunelu i pracuje na AI, więc do Sędziszowa nie daleko. Rozkład skoryguję jak będę miał cały przebieg do Sędziszowa i zrobię finalny przejazd. 2
Krzyżoslav_ Posted February 11 Posted February 11 W dniu 30.01.2025 o 11:17, Bart napisał(a): Skoro jednym działa, a innym nie, to widocznie przyczyną jest wydajnośc komputera, a zatem scenariusz jest mozliwy do wykonania, tylko na mocniejszych komputerach. Nie mam słabego komputera, mam i5-12400f 12 generacji, 32gb ramu DDR5 oraz karte graficzną RTX 3070
w.wojnar Posted February 11 Author Posted February 11 (edited) @Krzyżoslav_ sprawdź, jaki masz aktualnie ustawiony kanał radiowy, ponieważ w pewnym momencie w wersji beta2 wprowadzałem poprawkę zmieniającą domyślny kanał radiowy dla składu. Alternatywnie wykonaj dokładniejszy test – włącz w opcjach symulacji automatyczne przydzielanie kanałów radiowych i spróbuj ponownie. Oczywiście, nadal korzystaj z ZEW1 po zajęciu miejsca w kabinie. Edited February 11 by w.wojnar
w.wojnar Posted yesterday at 05:43 AM Author Posted yesterday at 05:43 AM Udostępniona wersja finalna: 4
Bart Posted yesterday at 03:09 PM Posted yesterday at 03:09 PM Krótko o pełnej wersji secenariusza: tak powinien wyglądać każdy. Fenomen, prawdziwa frajda z jazdy. Gratuluje i prosimy o więcej takich perełek 🙂 1
zbynak Posted yesterday at 09:04 PM Posted yesterday at 09:04 PM Scenariusz jest faktycznie jednym z najlepszych w SR, rozmowy na radiu, ruch AI, wreszcie rozkład, który pozwala na spokojnie przejechać trasę, bez ciągłej próby nadrobienia brakujących minut. Niestety dopóki nie będzie opcji save, to nie znajdę chyba dość czasu, żeby przejechać całość. Ale to może i dobrze, bo nie natrafię na błędy w Tunelu/Sędziszowie 😉 Błędy wyłapane na początku scenariusza: 1. Przy wjeździe do Zawodzia dostajemy info, że wyjazd będzie po lewym - nic z tego nie wychodzi, jedziemy torem właściwym. 2. To już drobnostka, ale rozmowa na radiu z Sosnowcem Południowym powinna być trochę później - dopiero po wskaźniku zmiany kanału. 1 1
Recommended Posts