maszynista_ezt Posted Sunday at 10:02 AM Posted Sunday at 10:02 AM 17 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Podałem tylko warunki brzegowe co by gra wróciła do "przeważnie pozytywnych" recenzji. Efektu wow i tak nie będzie, bo część graczy będzie albo narzekała na osobny serwer dla Łodzi, albo na mały ruch na CMK przy wspólnym serwerze, a edytor tras* i taboru jest pewnie w lesie (a tak w ogóle to przecież wcale nie był obiecywany). * w sumie odtworzenie jakiegoś lepszego węzła / torowiska w okolicy i przejechanie się po nim to by to było lepsze niż ten cały multiplayer - zwłaszcza dla mieszkańców Śląska i dużych aglomeracji, którzy jak ja bawili się w dzieciństwie "na torach". Edytory tras, taboru i misji były obiecane na live prowadzonym przez pana Filipa Dragona na kanale Simrail na youtubie. Można sobie odtworzyć. 1
misiek_131415 Posted Sunday at 11:01 AM Posted Sunday at 11:01 AM 58 minut temu, maszynista_ezt napisał(a): Edytory tras, taboru i misji były obiecane na live prowadzonym przez pana Filipa Dragona na kanale Simrail na youtubie. Można sobie odtworzyć. Ty w to wierzysz?
PL_Andrev Posted Sunday at 11:18 AM Posted Sunday at 11:18 AM 42 minuty temu, maszynista_ezt napisał(a): Edytory tras, taboru i misji były obiecane na live prowadzonym przez pana Filipa Dragona na kanale Simrail na youtubie. Można sobie odtworzyć. Dzięki, nie widziałem tego wcześniej. Problem w tym że mają już spore opóźnienia w stosunku do planów. Zastanawiam się czy w ogóle dożyję do wydania SDK na trasy, bo nikt ani me, ani be, ani kukuryku...
maszynista_ezt Posted Sunday at 11:43 AM Posted Sunday at 11:43 AM 24 minuty temu, PL_Andrev napisał(a): Dzięki, nie widziałem tego wcześniej. Problem w tym że mają już spore opóźnienia w stosunku do planów. Zastanawiam się czy w ogóle dożyję do wydania SDK na trasy, bo nikt ani me, ani be, ani kukuryku... SDK nie wyjdzie wcześniej, niż gra nie zostanie porządnie naprawiona i pojawią się planowane DLC.
maszynista_ezt Posted Sunday at 01:37 PM Posted Sunday at 01:37 PM 2 godziny temu, misiek_131415 napisał(a): Ty w to wierzysz? Nie wierzę, co nie zmienia faktu, że pan Filip Dragon to obiecał. 1 1
adamets2 Posted Sunday at 02:34 PM Author Posted Sunday at 02:34 PM 5 godzin temu, PL_Andrev napisał(a): Efekt "wow" przy Łodzi + edytor tras i taboru dla społeczności. No ja akurat to DLC z Łodzi kupię, nawet jak nie będzie save... Zależy jeszcze od ceny, ale to jedyne DLC na jakie mocno czekałem w 2024r. Akurat z Łodzi do Warszawy jedzie się chyba max 2 godz. wiec spokojnie tyle można sobie pojechać. Piszę to w kontekście braku save. Problem dla mnie był z Warszawa -Katowice, a teraz są chyba jakieś połączenia Warszawa - Kraków przez Tunel jeszcze dłuższe. Oczywiście save bardzo by się przydał zawsze, nawet na 30min. trasie bo zdarzało mi się zagapić stacje i przejechać, a tak to można by wrócić do wcześniejszego, ale w kontekście Łódź-Warszawa da się to przeżyć bez save. A może kurczę nas producenci tak zaskoczą, że wraz z DLC wyjdzie i save i edytor i naprawią grubsze błędy? 1
PL_Andrev Posted Sunday at 03:06 PM Posted Sunday at 03:06 PM 29 minut temu, adamets2 napisał(a): A może kurczę nas producenci tak zaskoczą, że wraz z DLC wyjdzie i save i edytor i naprawią grubsze błędy? W planach jeszcze mieli wydanie SR na konsole, więc sporo graczy może jeszcze dołączyć. 2
Guest Posted Sunday at 04:58 PM Posted Sunday at 04:58 PM (edited) 2 godziny temu, adamets2 napisał(a): A może kurczę nas producenci tak zaskoczą, że wraz z DLC wyjdzie i save i edytor i naprawią grubsze błędy? Oj jak się te twoje gdybania wykoleją pod Łodzią to za Dreznem wylądują. Edited Sunday at 04:59 PM by Bazinga
Rogaleqq Posted Sunday at 06:37 PM Posted Sunday at 06:37 PM Swoją drogą kojarzy ktoś ostatni wpis o programie Lossless Scalling? Widziałem go gdzieś niedawno, ale z tego co widzę nie ma go już na forum
KOlorowy Posted Sunday at 06:51 PM Posted Sunday at 06:51 PM 14 minut temu, Rogaleqq napisał(a): Swoją drogą kojarzy ktoś ostatni wpis o programie Lossless Scalling? Widziałem go gdzieś niedawno, ale z tego co widzę nie ma go już na forum https://forum.simrail.eu/topic/10101-loseless-scaling/#comment-42945 1
maszynista_ezt Posted Sunday at 07:30 PM Posted Sunday at 07:30 PM 36 minut temu, KOlorowy napisał(a): https://forum.simrail.eu/topic/10101-loseless-scaling/#comment-42945 A propos Loseless Scaling, to dzisiaj w scenariuszu EN57 Sędziszów - Kraków Gł., gra zagotowała mi komputer i były potężne spadki do 14 fps, gdzie przy takim wyniku Loseless Scaling wyświetlał jeden wielki artefakt:( 1
Rogaleqq Posted Sunday at 09:13 PM Posted Sunday at 09:13 PM 1 godzinę temu, maszynista_ezt napisał(a): A propos Loseless Scaling, to dzisiaj w scenariuszu EN57 Sędziszów - Kraków Gł., gra zagotowała mi komputer i były potężne spadki do 14 fps, gdzie przy takim wyniku Loseless Scaling wyświetlał jeden wielki artefakt:( No u mnie w miarę działa, tylko że czasami potrafi zamrozić grę całkowicie i wtedy muszę kliknąć przycisk z logiem windowsa żeby pokazał się pasek zadań i wejść do gry jeszcze raz (nie jest ona wyłączona, ani resetowana bo w tle cały czas jest dźwięk). U mnie za to nie działa reshade XD. Niezależnie po jakim scenariuszu, czy jako dr czy maszynista zawsze crashuje mi simraila i wyrzuca do pulpitu, a szkoda bo bez niego gra wygląda trochę blado
Recommended Posts