maszynista_ezt Posted January 12 Posted January 12 17 minut temu, PL_Andrev napisał(a): Podałem tylko warunki brzegowe co by gra wróciła do "przeważnie pozytywnych" recenzji. Efektu wow i tak nie będzie, bo część graczy będzie albo narzekała na osobny serwer dla Łodzi, albo na mały ruch na CMK przy wspólnym serwerze, a edytor tras* i taboru jest pewnie w lesie (a tak w ogóle to przecież wcale nie był obiecywany). * w sumie odtworzenie jakiegoś lepszego węzła / torowiska w okolicy i przejechanie się po nim to by to było lepsze niż ten cały multiplayer - zwłaszcza dla mieszkańców Śląska i dużych aglomeracji, którzy jak ja bawili się w dzieciństwie "na torach". Edytory tras, taboru i misji były obiecane na live prowadzonym przez pana Filipa Dragona na kanale Simrail na youtubie. Można sobie odtworzyć. 1
misiek_131415 Posted January 12 Posted January 12 58 minut temu, maszynista_ezt napisał(a): Edytory tras, taboru i misji były obiecane na live prowadzonym przez pana Filipa Dragona na kanale Simrail na youtubie. Można sobie odtworzyć. Ty w to wierzysz?
PL_Andrev Posted January 12 Posted January 12 42 minuty temu, maszynista_ezt napisał(a): Edytory tras, taboru i misji były obiecane na live prowadzonym przez pana Filipa Dragona na kanale Simrail na youtubie. Można sobie odtworzyć. Dzięki, nie widziałem tego wcześniej. Problem w tym że mają już spore opóźnienia w stosunku do planów. Zastanawiam się czy w ogóle dożyję do wydania SDK na trasy, bo nikt ani me, ani be, ani kukuryku...
maszynista_ezt Posted January 12 Posted January 12 24 minuty temu, PL_Andrev napisał(a): Dzięki, nie widziałem tego wcześniej. Problem w tym że mają już spore opóźnienia w stosunku do planów. Zastanawiam się czy w ogóle dożyję do wydania SDK na trasy, bo nikt ani me, ani be, ani kukuryku... SDK nie wyjdzie wcześniej, niż gra nie zostanie porządnie naprawiona i pojawią się planowane DLC.
maszynista_ezt Posted January 12 Posted January 12 2 godziny temu, misiek_131415 napisał(a): Ty w to wierzysz? Nie wierzę, co nie zmienia faktu, że pan Filip Dragon to obiecał. 1 2
adamets2 Posted January 12 Author Posted January 12 5 godzin temu, PL_Andrev napisał(a): Efekt "wow" przy Łodzi + edytor tras i taboru dla społeczności. No ja akurat to DLC z Łodzi kupię, nawet jak nie będzie save... Zależy jeszcze od ceny, ale to jedyne DLC na jakie mocno czekałem w 2024r. Akurat z Łodzi do Warszawy jedzie się chyba max 2 godz. wiec spokojnie tyle można sobie pojechać. Piszę to w kontekście braku save. Problem dla mnie był z Warszawa -Katowice, a teraz są chyba jakieś połączenia Warszawa - Kraków przez Tunel jeszcze dłuższe. Oczywiście save bardzo by się przydał zawsze, nawet na 30min. trasie bo zdarzało mi się zagapić stacje i przejechać, a tak to można by wrócić do wcześniejszego, ale w kontekście Łódź-Warszawa da się to przeżyć bez save. A może kurczę nas producenci tak zaskoczą, że wraz z DLC wyjdzie i save i edytor i naprawią grubsze błędy? 1
PL_Andrev Posted January 12 Posted January 12 29 minut temu, adamets2 napisał(a): A może kurczę nas producenci tak zaskoczą, że wraz z DLC wyjdzie i save i edytor i naprawią grubsze błędy? W planach jeszcze mieli wydanie SR na konsole, więc sporo graczy może jeszcze dołączyć. 2
Guest Posted January 12 Posted January 12 (edited) 2 godziny temu, adamets2 napisał(a): A może kurczę nas producenci tak zaskoczą, że wraz z DLC wyjdzie i save i edytor i naprawią grubsze błędy? Oj jak się te twoje gdybania wykoleją pod Łodzią to za Dreznem wylądują. Edited January 12 by Bazinga
Rogaleqq Posted January 12 Posted January 12 Swoją drogą kojarzy ktoś ostatni wpis o programie Lossless Scalling? Widziałem go gdzieś niedawno, ale z tego co widzę nie ma go już na forum
KOlorowy Posted January 12 Posted January 12 14 minut temu, Rogaleqq napisał(a): Swoją drogą kojarzy ktoś ostatni wpis o programie Lossless Scalling? Widziałem go gdzieś niedawno, ale z tego co widzę nie ma go już na forum https://forum.simrail.eu/topic/10101-loseless-scaling/#comment-42945 1
maszynista_ezt Posted January 12 Posted January 12 36 minut temu, KOlorowy napisał(a): https://forum.simrail.eu/topic/10101-loseless-scaling/#comment-42945 A propos Loseless Scaling, to dzisiaj w scenariuszu EN57 Sędziszów - Kraków Gł., gra zagotowała mi komputer i były potężne spadki do 14 fps, gdzie przy takim wyniku Loseless Scaling wyświetlał jeden wielki artefakt:( 1
Rogaleqq Posted January 12 Posted January 12 1 godzinę temu, maszynista_ezt napisał(a): A propos Loseless Scaling, to dzisiaj w scenariuszu EN57 Sędziszów - Kraków Gł., gra zagotowała mi komputer i były potężne spadki do 14 fps, gdzie przy takim wyniku Loseless Scaling wyświetlał jeden wielki artefakt:( No u mnie w miarę działa, tylko że czasami potrafi zamrozić grę całkowicie i wtedy muszę kliknąć przycisk z logiem windowsa żeby pokazał się pasek zadań i wejść do gry jeszcze raz (nie jest ona wyłączona, ani resetowana bo w tle cały czas jest dźwięk). U mnie za to nie działa reshade XD. Niezależnie po jakim scenariuszu, czy jako dr czy maszynista zawsze crashuje mi simraila i wyrzuca do pulpitu, a szkoda bo bez niego gra wygląda trochę blado
adamets2 Posted Saturday at 02:15 PM Author Posted Saturday at 02:15 PM Wracając do tematu - czy może ktoś z przedstawicieli producenta napisać na jakim etapie jest postęp prac nad wdrożeniem save? Czy jak znajdzie się osoba decyzyjna będzie tu informacja co dalej będzie z save? 5
maszynista_ezt Posted Saturday at 05:35 PM Posted Saturday at 05:35 PM 3 godziny temu, adamets2 napisał(a): Wracając do tematu - czy może ktoś z przedstawicieli producenta napisać na jakim etapie jest postęp prac nad wdrożeniem save? Czy jak znajdzie się osoba decyzyjna będzie tu informacja co dalej będzie z save? Jutro może będzie devinfo wraz z patchem, więc liczę na to, że czegoś się dowiemy. 1 1
adamets2 Posted Saturday at 06:06 PM Author Posted Saturday at 06:06 PM Naprawdę wielka szkoda, że nie ma tej funkcji. Fajna gierka, której nie można nigdy skończyć 🙂 1
ChalwaBechatex Posted Sunday at 12:57 PM Posted Sunday at 12:57 PM A wiadomo w ogóle jak opcja save ma się do licznika przejechanych kilometrów, "doświadczenia" i osiągnięć. Może z tym też jest problem, że scenariusze i jazda w multi współdzieli kod zliczania punktów podczas sesji.
Recommended Posts