Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie, nie grałem od ponad roku i na nastawniach kostkowych wywala mi ten oto komunikat, mam wszystko po akceptowane nie wiem, co mam robić

Zrzut ekranu 2025-01-01 144607.png

• 2 weeks later...
Posted
W dniu 1.01.2025 o 17:43, adam.bremer napisał(a):

Ciężko mi mówić o plusach czy minusach skoro po 150 sekundach mnie wywala, stąd moje pytanie co mam zrobić 

Musisz Ko wcisnąć na kostkowym lub potwierdzić przyjazd pociągu na komputerowym

• I agree 2
Posted

Dla mnie to minus. Ogromny minus. To ja kieruje ruchem i i działam jak chce. Chce 'zrobić' opóźnienia - robię. Chce iść siku - idę a gra czeka. Taki urok grania z ludźmi - realizm czasowy. Tak to od razu out. Bez sensu dla mnie opcja.

• I disagree 3
  • I agree 2
Posted

Powinno to działać na zasadzie zgłoszeń przez innych graczy przez klawisz Tab. Po przekroczeniu progu ilości zgłoszeń - automatyczne wywalenie z serwera za powodowanie realnych utrudnień.

• I agree 3
Posted
3 godziny temu, DonRonnon napisał(a):

Dla mnie to minus. Ogromny minus. To ja kieruje ruchem i i działam jak chce. Chce 'zrobić' opóźnienia - robię. Chce iść siku - idę a gra czeka. Taki urok grania z ludźmi - realizm czasowy. Tak to od razu out. Bez sensu dla mnie opcja.

No tak, niech 10 osób czeka, później wtórne problemy na całym serwerze, bo panicz sobie robi opóźnienia xD

Jak chcesz sobie odejść do komputera to graj w single player, tam można zapauzować grę. Bo taki urok gry z ludźmi, że nie tylko o sobie trzeba myśleć.

• I agree 3
Posted

Asystent wymaga lekkiej przebudowy:

• Nie może pojawić się ostrzeżenie na czerwono, że nie przyjmujemy blokady na tor lewy. Dlaczego? Ruch prowadzi się prawą stroną, a wysyłanie po lewym nie jest obowiązkowe (wyjątkiem jest trasa Staszic -> Katowice Janów)
  • Zmienić treść, niektórych powiadomień. Za pierwszym razem jak przeczytałem komunikat "(...) aby zaakceptować blokady liniowe: 1937_BT_Wbl..." to wywnioskowałem, że po prostu nie zaakceptowałem blokady, ale gdzie? Nie wiadomo, bo 1937_BT_Wbl nic mi nie mówiło. Co ma powiedzieć o tym nowy gracz? Może wystarczy coś w rodzaju: (...) aby zaakceptować blokady liniowe spod semaforów: nazwa_semafora... Brzmi już zdecydowanie lepiej, tylko to musi być sama nazwa semafora, bez ID stacji skrótów posterunku.

Pozostaje problem jeszcze z blokadami na szlakach jednotorowych, bo w relacji Gracz-Gracz system nie rozpozna czy zostało zadane zapytanie. Na ten moment nie mam jeszcze rozwiązań na to.

• I agree 4
Posted
5 godzin temu, Bulbulator napisał(a):

Powinno to działać na zasadzie zgłoszeń przez innych graczy przez klawisz Tab. Po przekroczeniu progu ilości zgłoszeń - automatyczne wywalenie z serwera za powodowanie realnych utrudnień.

Już byli tacy, co wyłączali blokady na stacji obok, żeby gracz wyszedł i zwolnił dla ich kolegi stację. Pomysł w założeniach dobry, niestety skończy się powstaniem grupek, które będą wyrzucać graczy, którzy nie robią nic złego.

• Confused 1
  • I agree 4
Posted (edited)
W dniu 21.01.2025 o 13:10, DonRonnon napisał(a):

To ja kieruje ruchem i i działam jak chce. Chce 'zrobić' opóźnienia - robię.

Tak Ty kierujesz ruchem ale nie do końca możesz to robić jak chcesz...a już napewno odsłaniać się z celowym robieniem opóźnień 🙂Ponoć coś tam w tym temacie naprawiono.

W dniu 21.01.2025 o 13:10, DonRonnon napisał(a):

Chce iść siku - idę a gra czeka. Taki urok grania z ludźmi - realizm czasowy. 

Nie zastanawiałem się jak można temat "1" / " 2" załatwić w przypadku dyżurnego ale jako mechanik załatwiałem ten temat właśnie z dyżurnym.

Na najbliższym posterunku prosiłem " na bok" i podawałem powód niemówiąć wprost (dyżurny jednak nie miał  wątpliwości o co chodzi).Jak trafiłem na zapaleńca i to nie był mój ph to robiliśmy zatrzymanie na rozkaz.Wracając głosiłem się na radiu i dostawałem wyjazd zależnie od sytuacji ruchowej.

Jak to był mój ph to dopytałem dyżurnego by nie podawał wyjazdu i ile ewentualnie mogę zajmować krawędź peronow. Dzięki temu nie przejmowało mi składu ze względu na bezczynność a od dyżurnego otrzymywałem info ile mam czasu...taki oto realizm czasowy...i urok grania z ludźmi 🙂

Za zatrzymanie pociągu na szlaku i brak reakcji na semafory po niedługim czasie bot przejmuje skład.

Wtedy robiłem opóźnienia ale sam sobie a nie innym

Edited by Piotr ET22
  • Like 2
  • I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy