SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted May 7 SIMRAIL Team Posted May 7 W dniu 17.01.2025 o 19:18, Rapaport napisał(a): życzę aby minimum 18 dni czekali jak siądzie instalacja elektryczna lub nastąpi wyciek wody tuż za licznikiem Bardzo dziękuję za szczerze i trafne życzenia, spełniło się co do joty - po zalaniu mieszkania ekipa od osuszania przyszła dokładnie po 18 dniach.
beskidek2513 Posted May 8 Posted May 8 12 godzin temu, Królik Uszasty napisał(a): To najlepiej działa w misji towarowej z Puszczy Mariańskiej do Łodzi - na wysokości semaforów wjazdowych do Skierniewic powinno już wskoczyć, bo tam są dosyć luźne warunki na zaliczenie stacji, ale trzeba minąć przynajmniej pierwszy semafor stacji. Dziękuję, już zaliczone.
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted May 8 SIMRAIL Team Posted May 8 Pracujemy nad tym, żeby dało się w multi wjechać do Puszczy Mariańskiej za semafor wjazdowy, zeby było łatwiej.
Maszynista Greg Posted Saturday at 06:28 PM Posted Saturday at 06:28 PM (edited) [DZIAŁAJĄCE AUTORSKIE ROZWIĄZANIE PROBLEMU OSIĄGNIĘCIA "STARSZY DYŻURNY RUCHU] Witam! Sam miałem z tym duży problem, długo szukałem odpowiedzi i wygląda na to, że znalazłem problem wraz z rozwiązaniem. Zacznę od początku. Przy postępie osiągnięcia na 38/40 ściśle notując godziny i zaliczone posterunki w notatniku, wyszło mi, że z jakiegoś powodu nie zalicza mi nastawni Łazy Ła i Sosnowiec Główny. Przesiedziałem na obu z nich ponad 10h bez żadnych rezultatów. Szukałem na forum i w na innych stronach w necie, ale nic nie przynosiło skutku. W końcu z nudów wpisałem pytanie o ten błąd w ChatGPT nie spodziewając się niczego odkrywczego. Jednak czat po zaznaczeniu opcji "głębokiego reasearchu" wypisał mi możliwe przyczyny i rozwiązania (jak to Chat, mało konkretów), ale jeden z nich podsunął mi odpowiedź. Od najnowszej aktualizacji twórcy dodali opcję w grze "postęp w osiągnięciach" (domyślnie pod klawiszem F8 w symulatorze). Okazuje się, że są tam wypisane dokładne godziny (co do minuty) dyżurów zatwierdzonych przez system. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że nastawnie Łazy Ła i Sosnowiec Główny są zaliczone i mają po 120min. Dwie, które miały mniej to Opoczno Południe (116min) i Psary (88min). Po przesiedzeniu na obu do 120min osiągnięcie bez problemów się ODBLOKOWAŁO. Doszedłem do wniosku, że zwyczajnie system naliczania czasu na nastawniach ma swoje humorki i zwyczajnie "cofnął" mi godziny tylko z tych dwóch nastawni z powodu błędów multiplayera. To samo zdarzyło mi się w nowym DLC Łódź. Nastawnia Żakowice Południowe - realnie 2h 13min dyżurowania, a pod F8 tylko... 14min! Wystarczy, że innym razem faktycznie przesiedzę te 2h, system normalnie to zaliczy i osiągnięcie zaliczone. Mam nadzieję, że moje rozwiązanie problemu przyda się również innym użytkownikom symulatora 😉 Edited Saturday at 09:30 PM by Maszynista Greg 1
bart_dem Posted Sunday at 01:21 AM Posted Sunday at 01:21 AM Żadna nowość. Ta funkcjonalność pod F8 została dodana jakieś 2-3 tygodnie temu właśnie po to żeby widzieć, które stacje mamy zaliczone, a które nie. Była informacja na forum w którymś temacie, pisał o tym chyba @Królik Uszasty 1
Recommended Posts