Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

chciałbym poinformować, iż system nie nalicza (lub nalicza błędnie) dyżury do osiągnięcia "Starszy dyżurny ruchu".
Wczoraj, tj 29/12/24 po 2h na dyżurce w ZASTÓW zaktualizowało mi osiągnięcie jako 20/40. Problem w tym, że 20 miałem zanim w Zastowie zasiadłem.
Dziś ponownie spędziłem 2h w Zastowie, lecz licznik pozostał na 20 dyżurach.
Kolejne dyżury odkreślam na kartce, więc nie ma mowy o moim błędzie.

Myślę, że przydałby się podgląd na to, jakie dyżurki są zaliczone.

Update: Sytuacja powtórzyła się na Raciborowicach. Ponownie pokazało aktualizację osiągnięcia 20/40 (powinno być 22/40).

Dodam iż oba przypadki na serwerze 3.

Edited by Rapaport
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted (edited)

Fakt, przydałby się podgląd postępów w Simrailu. Coś typu "statystyki kariery", gdzie byłoby to wszystko rozpisane, bo czasami faktycznie nie wiadomo, co się odblokowało, a co nie.

Edit: na Szeligach i (możliwe) Pruszkowie też nie działa

Edited by Pagor
  • I agree 1
Posted

Fajna ignorancja... BOT odpowiada że wiedzą o problemie, ale nie ma nikogo kto by to naprawił...
Rozumiem, że akurat osiągnięcia nie są aż tak ważnym elementem aby sobie nim głowę zawracać ale jeżeli już są to może by chociaż działały?

Myślę iż losowo zalicza, gdyż po reporcie zaliczyłem Kraków Przedmieście. Korytów o którym pisze kolega wyżej, akurat mam zaliczony.

Ogólnie jestem zniesmaczony całą sytuacją. Wolałbym nie dostać żadnej odpowiedzi, niż odpowiedź od bezużytecznego BOTA (który jednak się udał i zalicza się do poprawnie działających programów).

• Like 1
Posted
15 godzin temu, Rapaport napisał(a):

Fajna ignorancja... BOT odpowiada że wiedzą o problemie, ale nie ma nikogo kto by to naprawił...
Rozumiem, że akurat osiągnięcia nie są aż tak ważnym elementem aby sobie nim głowę zawracać ale jeżeli już są to może by chociaż działały?

Obawiam się przyczyna jest inna: oni sami nie wiedzą czemu raz działa a raz nie działa...

• Haha 1
  • I agree 2
Posted

A ja bym chciał tylko wiedzieć, czy te dwa dyżury mi zaliczy czy też nie. W końcu wiem dokładnie których mi nie dodało... Jeżeli mam tam spędzić kolejne dwie godziny, to chyba warto mi by było dać o tym jakieś info. No ale BOT ma kompetencje na tylko pierwszą odpowiedź w temacie, co oznacza że dalej nie dowiem się niczego.

Posted

Mi Katowice zaliczyło dzisiaj  ale 4 dyżurki zaliczyło ale nie dodało do osiągnieć tylko nie wiem które bo nie zapisywałem sobie  pisało 20/40 a powinno być  21/40

Posted

Właśnie o to mi chodzi. I nadal nie ma wyjaśnień, co mamy robić. Ja już 29/40 mimo iż powinno być 31 i nie wiem czy będzie naprawione (widzę że ludzie mają to osiągnięcie) czy muszę powtarzać (na szczęście wiem które).

Posted

Warto mieć to na uwadze, żeby siedzieć z zapasem czasowym (nie równe 2 godziny, tylko na przykład 2 godziny 10 minut - dla pewności)

Posted
W dniu 1.01.2025 o 18:04, Admin BOT napisał(a):

Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.

dołączę się do problemu, Miechów oraz Sosnowiec Główny mi nie zaliczyły. Ponadto, osiągnięcie nocny dyżur robi się od 23.00, nie wiem czy u wszystkich tak samo jest.

Posted
23 godziny temu, No_name napisał(a):

dołączę się do problemu, Miechów oraz Sosnowiec Główny mi nie zaliczyły. Ponadto, osiągnięcie nocny dyżur robi się od 23.00, nie wiem czy u wszystkich tak samo jest.

I tylko do 5:00. Ale to nie jest akurat wielki problem i jest już zaliczone.

W dniu 5.01.2025 o 16:35, KOlorowy napisał(a):

Warto mieć to na uwadze, żeby siedzieć z zapasem czasowym (nie równe 2 godziny, tylko na przykład 2 godziny 10 minut - dla pewności)

Warto mieć, owszem. Jednak na nic to się zdaje, gdy nie zalicza postępu. Jak wyżej pisałem, na Raciborowicach siedziałem łącznie 4h i nic.

W dniu 5.01.2025 o 18:52, Królik Uszasty napisał(a):

Z tego co tam widzialem, to jeśli jakąś nastawnię zalicza się na raty, to postęp zapisywany jest co 5 minut.

Dobrze wiedzieć.

Posted
1 minutę temu, Rapaport napisał(a):

Warto mieć, owszem. Jednak na nic to się zdaje, gdy nie zalicza postępu. Jak wyżej pisałem, na Raciborowicach siedziałem łącznie 4h i nic.

Bardzo dziwne, bo Raciborowice zaliczyło mi wczoraj bez problemu

Posted

Może by któryś z moderatorów dał namiar na miejsce w pliku, w którym można monitorować stan godzin na nastawni? Byłoby to bardzo pomocne myślę.

• I agree 1
  • 2 weeks later...
Posted

No i mam 38/40.
Temat wisi od 30/12/24 a odpowiedzi żadnej. Jedyna opcja jaka pozostaje to chyba wystawienie negatywnej opinii (kolejnej, gdyż widzę że sporo już tego jest). Niech żyje marketing, reklama i... Ignorancja.
Jestem od początku tej gry ale nawet to nie działa na moją korzyść. Pozostał niesmak i frustracja.

Adminom, moderatorom i wszystkim związanym z grą, życzę aby minimum 18 dni czekali jak siądzie instalacja elektryczna lub nastąpi wyciek wody tuż za licznikiem.
Czerpać naszą kasę za grę i umywać ręce. Powinniście zwracać kasę z własnych kieszeni gdyż w każdej normalnej firmie takich nierobów się wywala na zbity pysk.

Szkoda że stado jełopów sra do własnej miski i pozbawia się szansy na sprzedaż DLC.

• I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy