Jump to content

Fatalna tekstura ED250. Dlaczego od pewnego update'u ten pociąg tak wstrętnie wygląda? Proszę o opinie.

Recommended Posts

Posted

Witam.

Temat jasno mówi o czym jest ten post. Zaskakująco NIGDZIE nie widzę sprzeciwu wobec tego jak wygląda dziś ten pociąg. 
Któryś z updatów jeszcze w EA wprowadził takie "coś" co zamieszczam na screenach poniżej i zapraszam do rozmowy, kto i dlaczego zrobił nam, graczom takie obrzydlistwo. 
Dla porównania dodam dwa screeny z jeszcze wcześniejszych wersji sima gdzie ED250 wyglądał przepięknie. 

Czy na tym forum wypowiada się jakiś dev i mógłby dać sensowne wyjaśnienie? Ja osobiście wnoszę o przywrócenie starego (pięknego) wyglądu tego składu do gry. 

20241224004523_1.jpg

20241224003819_1.jpg

20230509222304_1.jpg

20230204012621_1.jpg

• I agree 6
Posted (edited)

-" Wiesiek !!...chodź no tu!! "

-" taaaak?"

-" dwa tygodnie temu podstawiłem tobie do wyklepania Fiata Ducato 250 furgona z elementami przystanku autobusowego...już powinno być gotowe!!" 

-"no i jest...to ja robiłem " 

Edited by Piotr ET22
  • Haha 2
Posted
W dniu 25.12.2024 o 00:22, Vee napisał(a):

Temat jasno mówi o czym jest ten post. Zaskakująco NIGDZIE nie widzę sprzeciwu wobec tego jak wygląda dziś ten pociąg. 
Któryś z updatów jeszcze w EA wprowadził takie "coś" co zamieszczam na screenach poniżej i zapraszam do rozmowy, kto i dlaczego zrobił nam, graczom takie obrzydlistwo. 

20241224004523_1.jpg

A jak wygląda w dzień?

Posted

Tak samo, cała karoseria jest pogięta jak wyklepana młotkiem na złomowisku, tylko światłocienie tego tak nie uwydatniają w dzień.
Co to ma do rzeczy? Nigdzie żaden ED250 tak nie wygląda w realu. Efekt jest przesadzony, wyszedł źle i powinno to być wycofane do poprzedniej wersji. 

• I agree 3
Posted

Zgadzam się, powinni przywrócić poprzedni wygląd ED250 lub dać możliwość wyboru wyglądu w ustawieniach

• I agree 1
Posted
W dniu 25.12.2024 o 00:22, Vee napisał(a):

Zaskakująco NIGDZIE nie widzę sprzeciwu wobec tego jak wygląda dziś ten pociąg. 
Któryś z updatów jeszcze w EA wprowadził takie "coś"

Oczywiście, że było to poruszone zaraz po tym update i pozostało bez odzewu. Niestety nie potrafię odnaleźć tego tematu.

Posted

Te wszystkie ruchy SimKol wyglądaj na to co już znamy z polskich szlaków kolejowych. To się nazywa wygaszanie popytu na... grę. 

• Haha 1
Posted
W dniu 28.12.2024 o 12:53, Vee napisał(a):

Tak samo, cała karoseria jest pogięta jak wyklepana młotkiem na złomowisku, tylko światłocienie tego tak nie uwydatniają w dzień.
Co to ma do rzeczy? Nigdzie żaden ED250 tak nie wygląda w realu. Efekt jest przesadzony, wyszedł źle i powinno to być wycofane do poprzedniej wersji. 

Czy to jakiś konkretny numer?

Bo szczerze mówiąc ostatnio gram jako dyżurny i kilka razy dziobak zatrzymywał mi się na postoju, ale jakoś wyglądały normalnie.

Posted

Zgadzam się, w nocy jest to rażące fest. Ja od początku i dalej sadzę, że twórcy podczas ówczesnej aktualizacji zmodyfikowali ten jeden materiał używany w karoserii lokomotyw EU/EP i w tym ED250. Dragon i Traxxx nie wyglądają tak źle. O ile w przypadku lokomotyw EU/EP, które są w rzeczywistości bardzo stare, całkiem trafnie to się prezentuje, o tyle w ED250 już nie. Ale przywrócenie tego poprzez dodanie osobnego materiału o poprzednich właściwościach świetlnych karoserii pendo jak dla mnie to jest kwestia kilkudziesięciu minut roboty, albo kilkunastu, w zależności od tego jak dobrze to skonfigurowali. Więc tym bardziej nie rozumiem podejścia twórców w tym przypadku.

• I agree 2
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy