Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

zachęcony nowymi osiągnięciami staram się osiągnąć 249 km/h w Pendolino, jednak niespecjalnie mi to idzie, wykoleiłem się cztery razy w okolicach Łazów/Sosnowca. Jest jakiś limit składów na multi, które mogę wykasować w ten sposób zanim dostanę bana?

Edited by Bazinga
Posted

Nie pytam jak znaleźć pociąg czy wbić osiągnięcie, tylko ile razy można wykoleić zanim bana dostanę. W szczególności, że za wykolejenia też jest achievement.

Posted

Weź dowolne Pendolino. Nawet, gdzie jest ECTS. Wstań z fotela i odwróć się do panelu z przyciskami na tylnej ścianie. Któryś z przełączników izoluje ECTS. Wtedy możesz jechać do 251km/h. Na CMK nie wykoleisz się do 280-300km/h około.

• Like 1
  • I agree 1
Posted
13 hours ago, Bazinga said:

Nie pytam jak znaleźć pociąg czy wbić osiągnięcie, tylko ile razy można wykoleić zanim bana dostanę.

Za celowe wykolejenie pociągu na multi (poza EU3) powinieneś dostać bana już po pierwszym 😉

• Like 2
  • I agree 1
Posted

Zdecydowanie powinnna być jakaś przerwa dla osób wykolejających pociągi na serwerach, później maszyniści nie mają składów do objęcia a DR siedzą na pustych nastawniach. Takie pół godziny przerwy z automatu po wykolejeniu zadziałałby dobrze.

Można sobie takie rzeczy robić w singlu lub ewentualnie na EU3.

Posted (edited)
5 hours ago, dos1 said:

Za celowe wykolejenie pociągu na multi (poza EU3) powinieneś dostać bana już po pierwszym 😉

Twórcy sami zachęcają do tego typu aktywności. Nie bez powodu np. w Counter-Strike nie znajdziesz osiagnięcia za strzelenie do własnej drużyny 100 razy czy zabicie kilku swoich jednym granatem 😉

Szkoda, że tak mało osób załapało prawdziwe clou tego wątku.

Edited by Bazinga
  • I agree 2
Posted
1 minutę temu, Bazinga napisał(a):

Twórcy sami zachęcają do tego typu aktywności. Nie bez powodu np. w Counter-Strike nie znajdziesz osiagnięcia za strzelenie do własnej drużyny 100 razy czy zabicie kilku swoich jednym granatem 😉

Zgadzam się, szkoda, że jest tyle osiągnięć za negatywnie działania, a mało za granie poprawnie 😞

• Like 1
Posted

...Nie śpimy i wywalony nadmiarowy... 🙂

Na upartego to i na  obleganym PL2 można taki rekordzik na 250 km/h bez wykolejenia  zrobić ale koszt jest dla graczy ponieważ trzeba byłoby się dogadać z dyżurnymi Opoczna i Olszamowic żeby pozdejmowali wszystko na włąściwym na bok... zaraz posypałyby się raporty zarówno na takiego gracza jak i na dyżurnych. 

Wlazłem na chwilę na EU3 niemoderowany i złapałem dziobaka na ph w Opocznie. Na mapce zobaczyłem że na Olszamowice szlak wolny i rura. Już chwilę za trzecim łukiem złapałem 250km/h a PD uciekały w tempie chyba 175 pkt./ sek. Czy była radość z jazdy widząc tak szybko uciekające punkty ? I nie jestem chyba pierwszy który robi to na EU3 bo  trafiłem na obsadzonych dyżurnych w rejonie i usłyszałem tylko "next one" 

• Haha 1
Posted

6 godzin temu, dos1 napisał(a):

Wczoraj stałem przed wjazdowym towarem, a z tyłu wjechał mi kibel w tyłek. Wykoleiłem pociąg przy 0km/h. Nie wyobrażam sobie żebym miał dostać bana, a nawet jakbym dostał to dlaczego ofiara miałaby się odwoływać i tłumaczyć ;/

• Like 1
Posted

@JarkPomsky Czemu w sytuacji, kiedy stoisz i ktoś w Ciebie wjeżdża miałbyś dostać bana i się z tego tłumaczyć? Przecież wiadomo, że taki system musiałby mieć jakieś ograniczenia i odpowiednie założenia, żeby miał sens.

Posted
W dniu 19.12.2024 o 17:42, Bazinga napisał(a):

staram się osiągnąć 249 km/h w Pendolino, jednak niespecjalnie mi to idzie, wykoleiłem się cztery razy w okolicach Łazów/Sosnowca.

Patrząc na to co pisałeś w wątku o "banowaniu trolli" to powinieneś teraz wystąpić o zbanowanie siebie 😄
Szkoda, że mnie zwyzywałeś jak byłem przeciwny 😅

Posted
13 hours ago, JarkPomsky said:

Nie wyobrażam sobie żebym miał dostać bana

Jeśli przeczytasz mojego posta uważnie, zrozumiesz, że ja też nie.

Posted
21 godzin temu, JarkPomsky napisał(a):

Wczoraj stałem przed wjazdowym towarem, a z tyłu wjechał mi kibel w tyłek. Wykoleiłem pociąg przy 0km/h. Nie wyobrażam sobie żebym miał dostać bana, a nawet jakbym dostał to dlaczego ofiara miałaby się odwoływać i tłumaczyć ;/

To mógłby być prosty system: wykoleiłeś skład przy prędkości większej niż rozkładowa + 20 => ban.

Posted
2 godziny temu, PL_Andrev napisał(a):

wykoleiłeś skład przy prędkości większej niż rozkładowa + 20 => ban.

Pomimo przekroczenia prędkości wciąż wykolejenie może nie być bezpośrednio spowodowane przez prowadzącego skład.
Ale co tam. Proponuję jeszcze ban za zbyt wolną jazdę. Za spóźnienie 5 minut oraz bycie przed czasem. Gra jeszcze szybciej umrze.

• Recently Browsing   1 member

• Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy