Bazinga Posted December 19 Posted December 19 (edited) Cześć, zachęcony nowymi osiągnięciami staram się osiągnąć 249 km/h w Pendolino, jednak niespecjalnie mi to idzie, wykoleiłem się cztery razy w okolicach Łazów/Sosnowca. Jest jakiś limit składów na multi, które mogę wykasować w ten sposób zanim dostanę bana? Edited December 19 by Bazinga
broniewskijarek Posted December 19 Posted December 19 Bo to kiepski odcinek do tego typu jazdy. To musisz zrobić gdzieś na CMK, gdzie masz dużo prostych i gdzie ETCS pracuje w trybie SHP. Ja to zrobiłem przed Olszamowicami.
Bazinga Posted December 19 Author Posted December 19 Nie po to przejmuję skład po spawnie, żeby jechać do Olszamowic aby go wykoleić 😉 1
Marcion Posted December 19 Posted December 19 Ciężko jest znaleźć pociąg, który jedzie sobie na cmk na serwerze eu3? 2 1
Bazinga Posted December 19 Author Posted December 19 Nie pytam jak znaleźć pociąg czy wbić osiągnięcie, tylko ile razy można wykoleić zanim bana dostanę. W szczególności, że za wykolejenia też jest achievement.
LycanAnanas Posted December 19 Posted December 19 Weź dowolne Pendolino. Nawet, gdzie jest ECTS. Wstań z fotela i odwróć się do panelu z przyciskami na tylnej ścianie. Któryś z przełączników izoluje ECTS. Wtedy możesz jechać do 251km/h. Na CMK nie wykoleisz się do 280-300km/h około. 1 1
dos1 Posted December 20 Posted December 20 13 hours ago, Bazinga said: Nie pytam jak znaleźć pociąg czy wbić osiągnięcie, tylko ile razy można wykoleić zanim bana dostanę. Za celowe wykolejenie pociągu na multi (poza EU3) powinieneś dostać bana już po pierwszym 😉 2 1
zbynak Posted December 20 Posted December 20 Zdecydowanie powinnna być jakaś przerwa dla osób wykolejających pociągi na serwerach, później maszyniści nie mają składów do objęcia a DR siedzą na pustych nastawniach. Takie pół godziny przerwy z automatu po wykolejeniu zadziałałby dobrze. Można sobie takie rzeczy robić w singlu lub ewentualnie na EU3.
Bazinga Posted December 20 Author Posted December 20 (edited) 5 hours ago, dos1 said: Za celowe wykolejenie pociągu na multi (poza EU3) powinieneś dostać bana już po pierwszym 😉 Twórcy sami zachęcają do tego typu aktywności. Nie bez powodu np. w Counter-Strike nie znajdziesz osiagnięcia za strzelenie do własnej drużyny 100 razy czy zabicie kilku swoich jednym granatem 😉 Szkoda, że tak mało osób załapało prawdziwe clou tego wątku. Edited December 20 by Bazinga 3
zbynak Posted December 20 Posted December 20 1 minutę temu, Bazinga napisał(a): Twórcy sami zachęcają do tego typu aktywności. Nie bez powodu np. w Counter-Strike nie znajdziesz osiagnięcia za strzelenie do własnej drużyny 100 razy czy zabicie kilku swoich jednym granatem 😉 Zgadzam się, szkoda, że jest tyle osiągnięć za negatywnie działania, a mało za granie poprawnie 😞 2 2
Piotr ET22 Posted December 20 Posted December 20 ...Nie śpimy i wywalony nadmiarowy... 🙂 Na upartego to i na obleganym PL2 można taki rekordzik na 250 km/h bez wykolejenia zrobić ale koszt jest dla graczy ponieważ trzeba byłoby się dogadać z dyżurnymi Opoczna i Olszamowic żeby pozdejmowali wszystko na włąściwym na bok... zaraz posypałyby się raporty zarówno na takiego gracza jak i na dyżurnych. Wlazłem na chwilę na EU3 niemoderowany i złapałem dziobaka na ph w Opocznie. Na mapce zobaczyłem że na Olszamowice szlak wolny i rura. Już chwilę za trzecim łukiem złapałem 250km/h a PD uciekały w tempie chyba 175 pkt./ sek. Czy była radość z jazdy widząc tak szybko uciekające punkty ? I nie jestem chyba pierwszy który robi to na EU3 bo trafiłem na obsadzonych dyżurnych w rejonie i usłyszałem tylko "next one" 1
JarkPomsky Posted December 20 Posted December 20 6 godzin temu, dos1 napisał(a): Za celowe wykolejenie pociągu na multi (poza EU3) powinieneś dostać bana już po pierwszym 😉 Wczoraj stałem przed wjazdowym towarem, a z tyłu wjechał mi kibel w tyłek. Wykoleiłem pociąg przy 0km/h. Nie wyobrażam sobie żebym miał dostać bana, a nawet jakbym dostał to dlaczego ofiara miałaby się odwoływać i tłumaczyć ;/ 1
zbynak Posted December 20 Posted December 20 @JarkPomsky Czemu w sytuacji, kiedy stoisz i ktoś w Ciebie wjeżdża miałbyś dostać bana i się z tego tłumaczyć? Przecież wiadomo, że taki system musiałby mieć jakieś ograniczenia i odpowiednie założenia, żeby miał sens. 1
Bartek_Smok Posted December 20 Posted December 20 W dniu 19.12.2024 o 17:42, Bazinga napisał(a): staram się osiągnąć 249 km/h w Pendolino, jednak niespecjalnie mi to idzie, wykoleiłem się cztery razy w okolicach Łazów/Sosnowca. Patrząc na to co pisałeś w wątku o "banowaniu trolli" to powinieneś teraz wystąpić o zbanowanie siebie 😄 Szkoda, że mnie zwyzywałeś jak byłem przeciwny 😅
dos1 Posted December 21 Posted December 21 13 hours ago, JarkPomsky said: Nie wyobrażam sobie żebym miał dostać bana Jeśli przeczytasz mojego posta uważnie, zrozumiesz, że ja też nie.
PL_Andrev Posted December 21 Posted December 21 21 godzin temu, JarkPomsky napisał(a): Wczoraj stałem przed wjazdowym towarem, a z tyłu wjechał mi kibel w tyłek. Wykoleiłem pociąg przy 0km/h. Nie wyobrażam sobie żebym miał dostać bana, a nawet jakbym dostał to dlaczego ofiara miałaby się odwoływać i tłumaczyć ;/ To mógłby być prosty system: wykoleiłeś skład przy prędkości większej niż rozkładowa + 20 => ban.
Bartek_Smok Posted December 21 Posted December 21 2 godziny temu, PL_Andrev napisał(a): wykoleiłeś skład przy prędkości większej niż rozkładowa + 20 => ban. Pomimo przekroczenia prędkości wciąż wykolejenie może nie być bezpośrednio spowodowane przez prowadzącego skład. Ale co tam. Proponuję jeszcze ban za zbyt wolną jazdę. Za spóźnienie 5 minut oraz bycie przed czasem. Gra jeszcze szybciej umrze.
Bazinga Posted December 21 Author Posted December 21 (edited) 21 hours ago, Bartek_Smok said: Patrząc na to co pisałeś w wątku o "banowaniu trolli" to powinieneś teraz wystąpić o zbanowanie siebie 😄 Szkoda, że mnie zwyzywałeś jak byłem przeciwny 😅 Myślę, że za mało czytasz między wierszami. Nie mniej jednak już zaśmieciliście wątek informacjami jak wbić achievement oraz inną prywatą, więc możemy zapomnieć o odniesieniu się kogokolwiek z deweloperów do meritum wątku - czyli dodawaniu achievementów, które prowokują do griefowania rozgrywki. Edited December 21 by Bazinga 1
Recommended Posts