Jump to content

Recommended Posts

Posted

To samo wczoraj miałem, scenariusz TLK Starzyny - Kraków, przyjechałem do Krakowa spóźniony o 38min i brak achievementa.

• 1 month later...
Posted

Czy robiąc osiągnięcie przykładowo Warszawa-Katowice można zacząć w połowie relacji?

Posted (edited)
58 minut temu, Pagor napisał(a):

Czy robiąc osiągnięcie przykładowo Warszawa-Katowice można zacząć w połowie relacji?

Nie. Sądzę, że musisz ruszyć ze stacji (Warszawa) jako mechanik i nawet na setną momentu (do czasu zaliczenia, czyli samych Katowic) nie możesz włączyć bota. Ja dla pewności starałem się przejmować skład jeszcze przed semaforem wjazdowym

Edited by KOlorowy
  • Thanks 1
Posted
W dniu 6.02.2025 o 17:29, Bulbulator napisał(a):

To samo wczoraj miałem, scenariusz TLK Starzyny - Kraków, przyjechałem do Krakowa spóźniony o 38min i brak achievementa.

Nie ma osiągnięcia za przejazd na trasie Starzyny - Kraków, dlatego wykonanie wspomnianego przez Ciebie scenariusza nie mogło zaliczyć osiągnięcia, którego nie ma. Jeżeli wykonanie scenariusza zgodnego z trasą osiągnięcia, bez aktywacji bota podczas podróży, nie zalicza osiągnięcia to trzeba zgłosić błąd na forum zamieszczając log z gry.

Ja swoje osiągnięcia dotyczące tras zdobywałem na multi i opóźnienia nie miały wpływu na ich zaliczenie. Najważniejsza kwestia jest taka, aby na multi usiąść za wirtualny nastawnik zanim pociąg zatrzyma się na początkowej stacji, jeżeli przejmiesz skład, gdy stoi w peronie i trwa już wymiana pasażerów, to osiągnięcie nie będzie zaliczone. Podczas podróży do Warszawy (czy to z Katowic czy z Krakowa) zauważyłem, że osiągnięcie było zaliczane po dojechaniu do Warszawy Centralnej. Przy zaliczaniu omawianego rodzaju osiągnięć warto skorzystać z mniej obleganego serwera, który oferuje mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia błędu połączenia z serwerem.

• I agree 1
Posted
18 minut temu, Lukaszszsz napisał(a):

Nie ma osiągnięcia za przejazd na trasie Starzyny - Kraków, dlatego wykonanie wspomnianego przez Ciebie scenariusza nie mogło zaliczyć osiągnięcia, którego nie ma. Jeżeli wykonanie scenariusza zgodnego z trasą osiągnięcia, bez aktywacji bota podczas podróży, nie zalicza osiągnięcia to trzeba zgłosić błąd na forum zamieszczając log z gry.

Ja swoje osiągnięcia dotyczące tras zdobywałem na multi i opóźnienia nie miały wpływu na ich zaliczenie. Najważniejsza kwestia jest taka, aby na multi usiąść za wirtualny nastawnik zanim pociąg zatrzyma się na początkowej stacji, jeżeli przejmiesz skład, gdy stoi w peronie i trwa już wymiana pasażerów, to osiągnięcie nie będzie zaliczone. Podczas podróży do Warszawy (czy to z Katowic czy z Krakowa) zauważyłem, że osiągnięcie było zaliczane po dojechaniu do Warszawy Centralnej. Przy zaliczaniu omawianego rodzaju osiągnięć warto skorzystać z mniej obleganego serwera, który oferuje mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia błędu połączenia z serwerem.

Odwołałem się do tego, co napisał kolega powyżej mojego postu, czyli do osiągnięcia z opóźnieniem. Okazało się, że nie zaliczyło go dlatego, że trzeba przyjechać z 30min+ opóźnieniem na przystanek/stację, na której nie kończy się scenariusz, a ja przyjechałem z takim opóźnieniem do Krakowa i od razu po zatrzymaniu w peronie zakończyło mi misję, przez co nie zaliczyło mi osiągnięcia. Zaliczyłem je natomiast na innej trasie.

• 3 weeks later...
Posted

Osiągniecie Warszawa - Kraków zaliczone prowadząc ED250 na multiplayerze (polecam mniej obłożone serwery do zaliczania tego typu osiągnięć). Pociąg przejąłem na stacji Warszawa Wschodnia (Pendolino stało już w peronach z zamkniętymi drzwiami, ale do odjazdu było jeszcze z ok. 5-6 minut), natomiast do Krakowa przyjechałem z 25 minutowym opóźnieniem z uwagi na duży ruch, problemy z ETCS-em, jazdę po lewym torze (zarówno mojego składu, jak i kilku innych pociągów), usterkę przejazdu na odcinku Sprowa - Kozłów oraz wyprzedzanie składów w rejonach kilku stacji, czego przykład przedstawia poniższy zrzut ekranu. Może na większości nastawni siedziały boty, ale podobnie, jak gracze umieją urozmaicić rozgrywkę. Może jest jeszcze sporo pracy przed deweloperami, ale tego typu wirtualne podróże potrafią zrelaksować człowieka 🙂

WarszawaKrakow.thumb.png.ae7e1961fc66a19dcb8b1db4b316a0b1.png

Posted

Zdobyłem osiągnięcie Nocny kurs na scenariuszu [ET22][Tow] Katowice -> Sędziszów. Czyli ukończyłem misję pasażerską w nocy jadąc pociągiem towarowym...

Za to Na czas nie wskakuje mimo perfekcyjnego przejazdu i w grze, i na podsumowaniu. 

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy