Jump to content

Recommended Posts

Posted

To samo wczoraj miałem, scenariusz TLK Starzyny - Kraków, przyjechałem do Krakowa spóźniony o 38min i brak achievementa.

• 1 month later...
Posted (edited)
58 minut temu, Pagor napisał(a):

Czy robiąc osiągnięcie przykładowo Warszawa-Katowice można zacząć w połowie relacji?

Nie. Sądzę, że musisz ruszyć ze stacji (Warszawa) jako mechanik i nawet na setną momentu (do czasu zaliczenia, czyli samych Katowic) nie możesz włączyć bota. Ja dla pewności starałem się przejmować skład jeszcze przed semaforem wjazdowym

Edited by KOlorowy
  • Thanks 1
Posted
W dniu 6.02.2025 o 17:29, Bulbulator napisał(a):

To samo wczoraj miałem, scenariusz TLK Starzyny - Kraków, przyjechałem do Krakowa spóźniony o 38min i brak achievementa.

Nie ma osiągnięcia za przejazd na trasie Starzyny - Kraków, dlatego wykonanie wspomnianego przez Ciebie scenariusza nie mogło zaliczyć osiągnięcia, którego nie ma. Jeżeli wykonanie scenariusza zgodnego z trasą osiągnięcia, bez aktywacji bota podczas podróży, nie zalicza osiągnięcia to trzeba zgłosić błąd na forum zamieszczając log z gry.

Ja swoje osiągnięcia dotyczące tras zdobywałem na multi i opóźnienia nie miały wpływu na ich zaliczenie. Najważniejsza kwestia jest taka, aby na multi usiąść za wirtualny nastawnik zanim pociąg zatrzyma się na początkowej stacji, jeżeli przejmiesz skład, gdy stoi w peronie i trwa już wymiana pasażerów, to osiągnięcie nie będzie zaliczone. Podczas podróży do Warszawy (czy to z Katowic czy z Krakowa) zauważyłem, że osiągnięcie było zaliczane po dojechaniu do Warszawy Centralnej. Przy zaliczaniu omawianego rodzaju osiągnięć warto skorzystać z mniej obleganego serwera, który oferuje mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia błędu połączenia z serwerem.

• I agree 1
Posted
18 minut temu, Lukaszszsz napisał(a):

Nie ma osiągnięcia za przejazd na trasie Starzyny - Kraków, dlatego wykonanie wspomnianego przez Ciebie scenariusza nie mogło zaliczyć osiągnięcia, którego nie ma. Jeżeli wykonanie scenariusza zgodnego z trasą osiągnięcia, bez aktywacji bota podczas podróży, nie zalicza osiągnięcia to trzeba zgłosić błąd na forum zamieszczając log z gry.

Ja swoje osiągnięcia dotyczące tras zdobywałem na multi i opóźnienia nie miały wpływu na ich zaliczenie. Najważniejsza kwestia jest taka, aby na multi usiąść za wirtualny nastawnik zanim pociąg zatrzyma się na początkowej stacji, jeżeli przejmiesz skład, gdy stoi w peronie i trwa już wymiana pasażerów, to osiągnięcie nie będzie zaliczone. Podczas podróży do Warszawy (czy to z Katowic czy z Krakowa) zauważyłem, że osiągnięcie było zaliczane po dojechaniu do Warszawy Centralnej. Przy zaliczaniu omawianego rodzaju osiągnięć warto skorzystać z mniej obleganego serwera, który oferuje mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia błędu połączenia z serwerem.

Odwołałem się do tego, co napisał kolega powyżej mojego postu, czyli do osiągnięcia z opóźnieniem. Okazało się, że nie zaliczyło go dlatego, że trzeba przyjechać z 30min+ opóźnieniem na przystanek/stację, na której nie kończy się scenariusz, a ja przyjechałem z takim opóźnieniem do Krakowa i od razu po zatrzymaniu w peronie zakończyło mi misję, przez co nie zaliczyło mi osiągnięcia. Zaliczyłem je natomiast na innej trasie.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy