glina20 Posted December 19, 2024 Posted December 19, 2024 Witam, Mam pytania do zespołu SimRail 1) Kiedy będzie dostępny Edytor?? 2) W jednym z wywiadów czytałem, że są w trybie multiplayer tzw zdarzenia losowe (zderzenie pociągu z autem na przejeździe albo zanik napięcia w sieci trakcyjnej itp) ale są one zablokowane. Czy są w planach odblokowanie ich?? Pozdrawiam serdecznie zespół SimRail 1 5
KiKi Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 Nie ma co się z gościa śmiać. Zapytał o rzeczy zapowiadane które nie pojawiły się i nikt nie odpowiada na te pytania. Co do edytora to jest stary edytor czyli musisz napisać scenariusz nie wiem jak to się robi. Co do zdarzeń to są one ale wyłączone bo jak Administracja twierdzi to na pl2 jest już wystarczająco zdarzeń powodowanych przez graczy że gdyby włączyli to co mówisz to multi by spłonął 1 1
No_name Posted January 2 Posted January 2 taki edytor dużo by dał, jak by można było robić własne linie kolejowe na bazie już istniejących modeli. Wtedy dużo osób mogło by się przyczynić do rozwoju gry. By się wtedy rozwinęły może nowe linie podmiejskie w okolicy Warszawy, Katowic, Krakowa albo Dąbrowy. Może edytor będzie polegać na tworzeniu nowych składów, jak EZT Alicja (EN-57A). Sam w wolnej chwili bym się zainteresował tworzeniem swojej lokalnej linii R60 i R6. Rozkłady jazdy już są po części na R3. Czasami te samochody rzeczywiście wyjadą. Nawet w sam skład ale przenikają. Zdarzył mi się też otwarty przejazd kolejowy koło Opoczna
BrejSki Posted January 4 Posted January 4 (edited) W dniu 19.12.2024 o 09:26, glina20 napisał(a): 2) W jednym z wywiadów czytałem, że są w trybie multiplayer tzw zdarzenia losowe (zderzenie pociągu z autem na przejeździe albo zanik napięcia w sieci trakcyjnej itp) ale są one zablokowane. Czy są w planach odblokowanie ich?? Ktoś gdzieś z devteamu (nie pamiętam gdzie) napisał, że gracze generują wystarczającą ilość zdarzeń losowych na serwerach. Nie licz na to. Edited January 4 by BrejSki literówki 2
MALECKI Posted January 4 Posted January 4 (edited) W dniu 2.01.2025 o 22:42, No_name napisał(a): taki edytor dużo by dał, jak by można było robić własne linie kolejowe na bazie już istniejących modeli. Wtedy dużo osób mogło by się przyczynić do rozwoju gry. By się wtedy rozwinęły może nowe linie podmiejskie w okolicy Warszawy, Katowic, Krakowa albo Dąbrowy. Może edytor będzie polegać na tworzeniu nowych składów, jak EZT Alicja (EN-57A). Sam w wolnej chwili bym się zainteresował tworzeniem swojej lokalnej linii R60 i R6. Rozkłady jazdy już są po części na R3. Czasami te samochody rzeczywiście wyjadą. Nawet w sam skład ale przenikają. Zdarzył mi się też otwarty przejazd kolejowy koło Opoczna Widzę kolego, że jesteś tu nowy (albo rzadko korzystający), dlatego pomogę Ci uzyskać wiedzę. Otóż, kładziemy to twórcom łopatą do głowy od pół roku -jak nie dłużej, ale nie doczekaliśmy się jasnej odpowiedzi w tym temacie. Edited January 4 by MALECKI 3
Anek Posted January 4 Posted January 4 POPIERAM PRZEDMÓWCĘ .Zadałem podobne pytanie Adminowi będącemu dzisiaj online i jak do tej pory , moje pytanie odbija sie od sciany w pokoju w którym się znajdował. 1
No_name Posted January 5 Posted January 5 23 godziny temu, MALECKI napisał(a): Widzę kolego, że jesteś tu nowy (albo rzadko korzystający), dlatego pomogę Ci uzyskać wiedzę. Otóż, kładziemy to twórcom łopatą do głowy od pół roku -jak nie dłużej, ale nie doczekaliśmy się jasnej odpowiedzi w tym temacie. Jestem świadom, rok temu zadałem im pytanie o edytora i nic a nic. Może ruszą kiedyś
Recommended Posts