Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po wykonaniu dwóch okrążeń, przy rozpędzaniu się (robiąc 3 okrążenie) będąc przed TOP em wskazującym sygnał Osp 1 włącza się blokada klawiatury i myszy. Powoduje to brak możliwości reakcji na komunikaty, co uniemożliwia ukończenie samouczka.

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

Też tak myślałam, ale okazało się ze jak wybierzesz skład ED250 x1 to trzeba potwierdzić TAK pod numerem 3 na ekranie, i potem znów tak i Enter i pójdzie dalej. 
I potem wpisujesz numer pociągu, potem nr 1 START i ruszy. 

Posted

Cześć,

u mnie problem z samouczkiem jest taki, że.. po wejściu do kabiny załączam baterię, siadam w fotelu i od razu wyskakuje info, że misja się nie powiodła (Niewykonanie założeń scenariusza) 😕

Miał ktoś taki problem?

Posted
On 12/29/2024 at 11:58 AM, Szczurson said:

Sprawdź w opcjach czy przypadkiem nie masz wyłączonego ETCS'a.

Co durny to durny! Pomogło 😀

Dziękuję 👍

• Like 1
Posted
On 12/21/2024 at 5:33 PM, Pablox11 said:

Nie idzie ukończyć blokuję się wszystko na tym.

Podbijam. Jak już poradziłem sobie z wyłączonym ETCS to na tym etapie odcina mi dopływ wszystkiego do klawiatury i myszy. Ani zahamować, ani nic.. Pociąg hamuje awaryjnie sam i znowu nie udało się ukończyć samouczka. Oh well 🙂

Posted

Potwierdzam, na obu scenariuszach ETCS w momencie minięcia znacznika tymczasowego ograniczenia (dwa poziome pomarańczowe sygnały)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy