Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

A co w przypadku gdy jestem niewinny ?? Nikogo nie Obraziłem i nie obrażałem  a jakieś małolaty sobie jaja zrobili ze mnie.  wchodząc dziś do gry zobaczyłem komunikat że mam bana ?? komedia !!!! Czyli co mogę wejść z kolegami i każdego mogę zgłaszać z kumplami by celowo bana im zafundować ?? 

image.png

Edited by EDYPOLAND
Posted

Też tak zawsze mam, że wchodząc na serwer wszyscy się zgadują przeciwko mnie, żeby sobie jaja porobić z losowej osoby, "ciołki".

• Haha 2
Posted
15 minut temu, Bazinga napisał(a):

Też tak zawsze mam, że wchodząc na serwer wszyscy się zgadują przeciwko mnie, żeby sobie jaja porobić z losowej osoby, "ciołki".

Oto za co otrzymałem Bana - Brak słów !!! 

image.png

• Haha 2
Posted (edited)

Nie wiem co skłoniło do stwierdzenia, że to "gra a nie życie", ale podejrzewam, że ktoś komuś psuł immersję, bo jeden chce grać w pociągi, a drugi w symulator kolei.

Edited by Bazinga
  • I agree 2
Posted

Jak dla mnie słusznie, toksyczne zachowanie się wylewa zarówno z Twoich postów z pretensjami jak i z zacytowanego fragmentu rozmowy. Może parę dni ochłoń i przemyśl jak się zachowywać wśród innych ludzi.

• I disagree 2
  • I agree 4
Posted (edited)

Dla mnie to też gra bo symulatory są po prostu gatunkiem gier 🙂 Jak ktoś ma z tym problem, że wyodrębnia gatunek gier z gier to do Miodka 🙂 Tym nie mniej, czy to gra czy "symulator" należy się stosować do ogólnie przyjętych zasad grania... 🙂 To tak jakby ktoś grał w szachy i zamiast ustawiać figury rzucałby nimi w przeciwnika 🙂 To tak samo jak na multi ktoś specjalnie blokuje priorytetowe składy albo powoduje wypadki. Czy symulator czy gra po prostu psuje zabawę/naukę/pracę (kto co woli grając w SimRail i jakie ma nastawienie) innym graczom. Natomiast nie przypuszczam aby jak nowy gracz grzecznie zapytał o coś związanego z graniem czy czymkolwiek, dyżurny by go źle potraktował. Jeszcze jak nie wszystko ogarniałem zagrałem sobie kilka razy na angielskim serwerze i stanąłem na czerwonym świetle i dyżurny był bardzo miły i życzyliśmy sobie dobrego dnia 🙂 

Edited by adamets2
  • I agree 1
Posted
4 godziny temu, EDYPOLAND napisał(a):

A co w przypadku gdy jestem niewinny ?? 

Niestety komentarz typu "stul..." do innych graczy jest już przewinieniem. Ja rozumiem że ktoś skomentował twoje słowa i cię poniosło. Ale ja bym był zadowolony na twoim miejscu: ban zaledwie na 4 dni, i to tuż przed wejściem Krakowa to jak wygrana na loterii.

• Haha 2
  • I agree 2
Posted

A ja mam pytanie. Na co kolega EDYPOLAND zareagował w taki sposób? Bo komuś odpowiada. Co zrobiła ta osoba? Może zachowanie było adekwatne, a może nie. Na podstawie tego screena nie wiemy. Mnie już kiedyś jeden profesjonalny kolejarz zwyzywał na radiu za brak zielonego... szkoda tylko, że stał na stacji wcześniej, a nie mojej. Oczywiście koledzy przyznawali mu rację, choć nie byli zaznajomieni w sytuacji i prześcigali się w paplaniu jak to trzeba "takiego zbanować". I co w takiej sytuacji? Trzeba być bardzo pewnym sytuacji, żeby komuś odmówić prawa do korzystania z tego za co zapłacił swoimi pieniędzmi. W tym środowisku dużo osób ma potrzebę do osądzania innych i to bardzo zdecydowanym tonem. Czasami mam wrażenie, że środowisko mikolskie ma jakąś nadreprezentacje osób w spektrum albo z jakimś aspergerem 😄

• I agree 4
Posted

@Bartek_Smok Uważam, że zachowanie nie jest adekwatne w żadnej sytuacji - jak ktoś prowokował/wyzywał kolegę to powinien taką osobę zgłosić zamiast odpowiadać w taki sposób.

To nie jest gra typu FPS/World of Tanks, gdzie faktycznie mogą kogoś ponieść emocje pod wpływem chwili.

• I agree 1
Posted
6 hours ago, Bartek_Smok said:

Czasami mam wrażenie, że środowisko mikolskie ma jakąś nadreprezentacje osób w spektrum albo z jakimś aspergerem 😄

Nawet jeżeli tak jest - to jaki to ma wpływ na kulturę wypowiedzi? 

Subiektywnie mogę powiedzieć, że doskonale znam ten typ wypowiedzi co u zbanowanego, a wyzywanie od "ciołków" i reakcje typu "stul..." pozwalają jednoznacznie zdefiniować takiego osobnika. Kolejną poszlaką jest brak odpowiedzi zainteresowanego na to co było przed stwierdzeniem, że to "gra a nie życie". Ostatnim gwoździem do trumny byłaby wypowiedź moderatora wyjaśniająca co się faktycznie stało.

Stawiam dolary przeciw orzechom, że za niewinność go nie dostał.

• Like 4
Posted
7 godzin temu, Bazinga napisał(a):

Subiektywnie mogę powiedzieć

Po pierwsze to "subiektywnie", więc możesz napisać, że dowolną rzecz uważasz w tej sprawie.

7 godzin temu, Bazinga napisał(a):

doskonale znam ten typ wypowiedzi co u zbanowanego

No i to jest przykłąd sytuacji "mnie się coś wydaje, więc na pewno tak jest, choć tak naprawdę nie wiem jak było". Skąd takie silne przekonanie o swojej nieomylności i jedynej słusznej ocenie tego gościa? Mimo, że jak sam stwierdzasz "subiektywnie" oraz nie znamy kontekstu.

Cytat

wyzywanie od "ciołków" i reakcje typu "stul..." pozwalają jednoznacznie zdefiniować takiego osobnika

Jak się okazało... pozwalają tobie. Nie wiemy na co odpowiadał. Może na radiu ktoś powiedział coś jeszcze innego, a na radio nie ma screenów. Nie wiemy jak było, ale ty masz już jedyną słuszną i "subiektywną" ocenę i jesteś gotów banować
😄

Cytat

Kolejną poszlaką jest brak odpowiedzi zainteresowanego na to co było przed stwierdzeniem

Jaką poszlaką człowieku? Kiedy piszę ten post, od ostatniej wypowiedzi EDYPOLAND minęły 23 godziny. Może nie każdy siedzi i odświeża forum co 15 minut, może ludzie zajmują się czymś więcej w życiu, może w grę sobie pograją raz czy dwa w tygodniu, a na forum zaglądają rzadziej?

Właśnie przez takie sytuacje i zachowania uważam to co pisałem wcześniej:

13 godzin temu, Bartek_Smok napisał(a):

Czasami mam wrażenie, że środowisko mikolskie ma jakąś nadreprezentacje osób w spektrum albo z jakimś aspergerem 😄

Posted
W dniu 10.12.2024 o 09:40, zbynak napisał(a):

@Bartek_Smok Uważam, że zachowanie nie jest adekwatne w żadnej sytuacji - jak ktoś prowokował/wyzywał kolegę to powinien taką osobę zgłosić zamiast odpowiadać w taki sposób.

To nie jest gra typu FPS/World of Tanks, gdzie faktycznie mogą kogoś ponieść emocje pod wpływem chwili.

Dyżurny był chamski, cwaniakowaty, wtrącał się w moje zapytania do kolegi z innego składu dotyczące gry, niestety napisałem na czacie to co napisałem, pisałem bo syn siedział obok, dałem się złapać staremu tetrykowi, dostałem bana za jedno słowo stul ... 😅.

Nic było minęło, ban zdjęty, gra toczy się dalej. I nie ma co grzebać. 

Regulamin jest. I trzeba się do niego stosować. 

Jak usunąć konto z tego forum??   Bo od wczoraj mi odrzucają 😅.

image-1.png

• Like 1
Posted

Czyli zachowanie jednej strony się "zapisało" drugiej już nie. Ale nieomylni już szybciutko osądzili i wydali jedyny słuszny wyrok 😅

• Like 1
Posted (edited)
On 12/10/2024 at 5:17 PM, Bartek_Smok said:

Jaką poszlaką człowieku? Kiedy piszę ten post, od ostatniej wypowiedzi EDYPOLAND minęły 23 godziny. Może nie każdy siedzi i odświeża forum co 15 minut, może ludzie zajmują się czymś więcej w życiu, może w grę sobie pograją raz czy dwa w tygodniu, a na forum zaglądają rzadziej?

Wygląda na to, że znacznik aktywności w tym wątku uwziął się na niego tak jak dyżurni i inne składy 🙂 Cała reszta posta to stwierdzenie, że subiektywnie to mogę napisać co chcę - ale jednak nie, bo to tylko moje zdanie, które masz w nosie. 

Swoją drogą, gość którego bronisz dwa dni po banie przyszedł ponarzekać na  niesłusznego bana na Discordzie. W awatarze miał austriackiego malarza, a jego pobyt w tamtym community trwał kilkadziesiąt minut. Także tak jak wspominałem - znam ten typ wypowiedzi, ludzie tak reagujący zawsze są banowani za niewinność 😉 

Właśnie przez takie sytuacje i zachowania uważam to co pisałem wcześniej:

Czasami mam wrażenie, że środowisko mikolskie ma jakąś nadreprezentacje osób w spektrum albo z jakimś aspergerem 😄

Widzisz, nie rozumiesz mojej wypowiedzi, bo gdzieś tam w głębi jesteś podobny do tego co przy pierwszej okazji wyzywa od ciołków, myśląc, że cały świat uwziął się akurat na niego 🙂 Nie rozumiem skąd ten protekcjonalny wydźwięk każdej z Twoich wypowiedzi wobec osób dotkniętych tymi schorzeniami. Od kogo jeszcze czujesz się lepszy? Głuchoniemych? Od ludzi z nowotworem?

Edited by Bazinga
  • Like 3
  • I disagree 1
Posted
4 godziny temu, Bazinga napisał(a):

Wygląda na to, że znacznik aktywności w tym wątku uwziął się na niego tak jak dyżurni i inne składy 🙂 Cała reszta posta to stwierdzenie, że subiektywnie to mogę napisać co chcę - ale jednak nie, bo to tylko moje zdanie, które masz w nosie. 

Swoją drogą, gość którego bronisz dwa dni po banie przyszedł ponarzekać na  niesłusznego bana na Discordzie. W awatarze miał austriackiego malarza, a jego pobyt w tamtym community trwał kilkadziesiąt minut. Także tak jak wspominałem - znam ten typ wypowiedzi, ludzie tak reagujący zawsze są banowani za niewinność 😉 

Widzisz, nie rozumiesz mojej wypowiedzi, bo gdzieś tam w głębi jesteś podobny do tego co przy pierwszej okazji wyzywa od ciołków, myśląc, że cały świat uwziął się akurat na niego 🙂 Nie rozumiem skąd ten protekcjonalny wydźwięk każdej z Twoich wypowiedzi wobec osób dotkniętych tymi schorzeniami. Od kogo jeszcze czujesz się lepszy? Głuchoniemych? Od ludzi z nowotworem?

Bazinga odpuść już temat został zakończony.  Widzę że jara cię to.

Psycholog 😅😂 forumowy. 

Prośba do administratorów o akceptację usunięcia mojego konta z  tego forum. 

Posted
8 godzin temu, EDYPOLAND napisał(a):

Regulamin jest. I trzeba się do niego stosować. 

Regulaminu gry nie ma a ten co niby jest stosowany  jest bezpodstawny

• Haha 1
  • I agree 2
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy